You are here

Pioneer DEH-P815 nem indul, nincs áramfelvétel

10 posts / 0 new
Last post
zsekazst
zsekazst picture

Sziasztok Mesterek!

Van ez a bizonyos autórádió-CD játszó.
Eredeti tápkábele megvan, eurócsatlakozó van a másik végén.
Mindent megfelelően bekötve áramfelvétel semmi, készülék nem indul.
(sajnos rajzot nem találtam hozzá itt fent)
A beépített RCA-n kívül van még egy 12 pólusú négyszögletes csatlakozó kábel is a hátlapon.
Ezt nem tudom mire való, de elvileg CD-tár vezérlés lehet.

A rádiót úgy hozták, hogy működik, valami hajóban volt előzőleg.

De nem működik!

Bizti nincs rajta sehol, sem a kábelében!

Lehet, hogy az a bizonyos kábel rejt valami titokzatos dolgot?
(van még hozzá egy kis infrás távvezérlő is, de azzal sem csinál semmit)

Esetleg ismerős ez a készülék valakinek?

Tibor

Comments
uniman
uniman picture
**

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Itt nézz körül először, a csatlakozót illetően.
Az user manualt itt megtalálod.

Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
**

üdv: minden testet és tápot bekötöttél?

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ha euro kábel, akkor a piros és sárga vezetékre a PLUSZ, a fekete a MINUSZ , így megcsinálja a tesztet és stby-re kapcsol , ha semmit nem csinál, akkor a biztosíték van kiütve, vagy áthidalták és akkor elégett a nyákon a plusz fólia , fordítva kötötték rá az áramot és a védődióda csinálta a dolgát.

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsekazst
zsekazst picture

Szia,

köszi a tippeket!

A csati jól van bekötve (az euró).
Mikor ráadom a tápot egy pillanatra felugrik az áramfelvétel kb fél A-re, aztán lemegy közel 0-ra.

Szét még nem szedtem, de szét fogom hamarosan.
Külső bizti nincs.
Mivel az áramfelvétele így viselkedik azt feltételezem, hogy működne!

A világítás szálat bekötve világítása sincs!

Az előlapja kinyílós a cd miatt, meg persze levehető is.

Már az jár a fejemben, hogy esetleg rossz lehet az előlap, vagy az átvezető flex-fólia.

Tibor

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nézd meg külön a két plusszos vezetéket , egyik kell hogy vegyen áramot , csak. Az ILLUM, az nem megvilágítás, hanem ha rákötöd a helyzetjelző feszültséget, akkor este gyengébben fog világítani a kijelzője, hogy ne zavarjon a vezetésben , ezzel a résszel ne foglalkozz... Biztosíték pedig van benne, a hátlapon a stekker alatt .

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsekazst
zsekazst picture

Szia,

megnéztem mindent alaposan!

Kibeleztem, átnéztem.

A kábel tuti gyári, bizti sehol nincs, a csati alatt sem, a készülékben belül sem.
A flex kábel jó.

Egyszer annyit sikerült elérni, hogy valamiért szaggatottan sípolt belülről vagy ötöt.
A nyugalmi áramfelvétele 7mA körüli.

A levehető előlapot is szétszedtem.
Elvileg az is jó.

Amit le tudtam olvasni a nyák feliratairól, hogy ott kellene legyen egy Pinen +5V, de az nincs.
De ez mondjuk lehet azért is mert nem tudom bekapcsolni a ketyerét!

Teljes a káosz...rajz esetleg segítene valamit!

Tibor

0

Vote up!

You voted ‘up’

peterpan
peterpan picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsekazst
zsekazst picture

Szia,

köszönöm!

A stekker gyárinak tűnik...
A manuál stimmel, de nincs benne a stekker bekötése.

Nem tudom hogyan ellenőrizzem a csatit, ez elvileg ezzel működött...

Tibor

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content