You are here

PIONEER ERŐSÍTŐ MODEL A-22

12 posts / 0 new
Last post
VIDEOTON
VIDEOTON picture

ÜDV MINDENKINEK! a fent említett erősítő került hozzám javításra,házibuli során el füstölt! végfok tranyókat mind ki vettem ki mértem mind jó! át mértem szinte minden ellenálást nincs szkadás sehol biztosíték is jó bekapcsolom és semmi életjel a hálózati trafója égett le 220-at fel veszi de primér oldalon semmi nem jön ki és abba szeretnék segítséget kérni hogy mijen trafót tudnák bele hejettesíteni mert nem tudom hogy mekkora feszültség jóhetett ki rajta a puffer elkók 6800uF 56V -osak nem távos! 2X hány voltos lehetett a trafója?? fel teljesítménye 260W.minden segítséget szivesen fogadok!!

Comments
Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

ha 56V-os kondi van benne, akkor 10% hálózati tűréssel max. 35V lehet a szekunder feszültség. Ha figyelembe vesszük a 8 ohmos terhelést és az átlagosnak mondható 60% hatásfokot a sztereó erősítőre P=35^2/(2*8)*2/0,6=255,2W ami elfogadható érték.

Üdv,
Oszi

0

djlatino
djlatino picture

álltalában nem a trafo szokott elöször elszállni. ha az megdöglik akkor már rendesen füstöl. egyébbként ez egy 2x50w os erösitö. a tápja kb 2x30v dc azaz 2x24 válto.
de mit lehet ezzel csinálni egy házibuliban? fejhallgato erösitö volt?

0

VIDEOTON
VIDEOTON picture

Szia! nem! erről nyomattak 1 600w-os mélyládát ez a gép 1 szörnyen barbár gyereké volt meg is van a látsztja!!

0

VIDEOTON
VIDEOTON picture

Szia! nem! erről nyomattak 1 600w-os mélyládát ez a gép 1 szörnyen barbár gyereké volt meg is van a látsztja!!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: jó a típusszám?
A primer csak szakadt, vagy szaga is van?

Bálint

0

Jantsika
Jantsika picture

Szia !Tipikus PIONEER hiba. A trafó primer bizti kiment, általában át lehet kötni a kivezető tüskéken. Mármint egy biztivel ! Kb 4A és lassú. Ha alul van a primer, és nem férsz hozzá, van bontott trafom A 502 -ből odaadom szivesen ! Bár nem értem mér a végfokkal kezdted????? , már ha nem csinál semmit ???

0

VIDEOTON
VIDEOTON picture

Szia! köszönöm a segítségeket! mostmár el tok indulni! félreértesz még mielőtt be indítok valamit át szoktam nézni amit csak lehet mivel ez eggy erősítő és el füstölt én a végfok tranyókra gyanakodtam mert már volt nem is 1 erősítő nálam és van is 1 jópár ithon de még ijennel nem találkoztam hogy a hálózati trafót égett volna le sajnos ez az erősítő nem eggy jó kézbe volt meg is van a látszatja! ÜDV!! Zsolti

0

isoram
isoram picture

Kedves Zsolti! Azért csak "jó az isten jót ád" mert már azt hittem nem fogok nevetni az "összefogás" ünnepén. Elolvastam a hozzászólásodat és egy jót nevettem, aztán meg sírtam. Te tényleg ilyen rossz helyesírással írsz, vagy csak ennyire nem tiszteled a kollégákat itt a fórumon, hogy ezt a hányavetiséget megengeded magadnak? Üdv! isoram egy öreg szaktárs.

0

city217
city217 picture

Beszédhibás!
...és amikor ilyet látok, ezt fogom írni!

Remélem sokan olvassák! Egy műszerész szakmához elég a négy osztály?
1=1-el. Én egy nagy marha vagyok!?
Üdv

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Egy műszerész szakmához elég a négy osztály?" Igen, ha elég sokáig járod! :evil:
Látom, már nehezen bírod! :jajj:

Üdv! Kalex

0

city217
city217 picture

Szia.
Már nehezen, de azért kíváncsi lennék hogy nézne ki a feje, ha egy szuszra ki kellene mondania. A nyelvi meg egyéb hibák az már kismiska. :)
Nem vagyok tanult az elektronikában, teljesen más a szakmám. Ezért kérdeztem hogy hány osztály kell.

Üdv.

0

Sponsored links