You are here

Pioneer PT100

7 posts / 0 new
Last post
Sanya34
Sanya34 picture

Sziasztok!
Olyan után érdeklődnék,hogy tudja e valaki milyen távirányító való ehez a tv-hez?A Si..is táv sem szögben,sem távolságban nem jó hozzá,egyépként kellő közelségböl működik.Más fórumokon is ezt írják rolla,hogy nem szeret menni az utángyártott távokkal,csak a sajátjával.Esetleg ti tudtok valami fellelési helyét olyan távnak ami jó is hozzá.Vagy egy képet ha tudna küldeni valaki az eredeti távrol,már az is segítség lenne,mert legalább tudnám hogy mit keresek.Esetleg egy használt táv is megtenné,ha van valakinek nélkülözhető.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:Sanya34

Comments
Sanya34
Sanya34 picture

Helló!
Akkor majd én megválaszolom magamnak a kérdést.:)Ki kell cserélni az infraledet egy vörös üvegűre,vagy ragasztani kell elébe egy vörös szűrőt,ugyanis az eredeti led fehér színű,és ara nem izgul a pt100-as.Örülök hogy segíthettem!

0

lizakl
lizakl picture
*****

A vörös üveg nem hiszem, hogy segítene! Egyébként sem láttam még vörös műanyagba tokozott infraledet! De jobb hatásfokú vagy nagyobb teljesítményű infraleddel már érdemes próbálkozni! Persze lehet, hogy a ledet meghajtó áramot is meg kell növelni egy kicsit! Sok szerencsét a kísérletezéshez!

0

lizakl
lizakl picture
*****

Örülök, hogy a szűrővel működik, anélkül meg nem! :)) Valószínű, hogy Uri Geller lehetett a környéken(Múködj!). Még ha a vevő elé tennéd a szűrőt akkor megmagyarázható lenne a jelenség, ugyanis az csökkentené a zavaró jeleket. De az adó elé tenni nem sok értelme van, ugyanis az csak csökkenti a kisugárzott jelszintet! A legtöbb távirányítónál az infrasugárzó LED csak úgy pucéran csücsül egy lyukban és általában színtelen vagy füstszínű tokban van a sugárzó csip.

0

Sanya34
Sanya34 picture

A szűrő nélkül is működik,csak nem megfelelően,de ha figyelmessen olvasnál ez mindjárt az első írásombol kiderül.Azt kell,hogy mondjam az élces írásodra:ez nem az iskola,hanem a való világ.
A magam részéröl 14 év gyakorlat után azt állíthatom,hogy az elektronikánál bizonytalanabb dolog nincs a föld hátán.Valóban jóljönne egy Uri Geller sokszor,de itt szó sem volt ilyesmiröl.
Én ezzel az írásal le is zárom a témát a magam részéröl,hisz ez nem egy vitafórum szeretne lenni,hanem valami teljessen más ahol segítség nyújtásrol van szó,ezért is írtam le a megoldást ami nekem segített,hátha valakinek még jóljön egyszer.

0

Sanya34
Sanya34 picture

Nem azt írtam hogy mit csináltam volna hanem azt,hogy mit csináltam,és bejött.Egyépként ha nem bontottam meg a távot,csak oda tartottam egy sávszűrőt elé,akkor is rendessen működött.Lessz rá alkalmad akkor próbáld ki.Az infraled tokok színskálája meg igen széles,függetlenül attol hogy te még nem láttál,de bots szét egy rakás öreg távot,és győződj meg rolla magad.

0

Sanya34
Sanya34 picture

Közben találtam egy képet az eredeti távrol,így a kép már nemérdekes,de a fellelési hely,vagy használt táv az továbbra is az.

0