You are here

Pioneer VSX 531 nincs hang

8 posts / 0 new
Last post
moha

Üdv mindenkinek!

A fenti házimozi erősítő javításával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
A hibajelenség: látszólag minden működik, de nincs hang.
A hibakeresés során megállapítottam hardveresen az eszköz valószínűleg rendben van, viszont a bemeneteket választó, hangerőt állító IC (IC1009: BD3473KS2) az MCU -tól (IC203: M3030RFGPFP) folyamatosan a némítás parancsot kapja minden hang csatornára. Ez a hangerőt állítva sem változik. Gyári visszaállítás után is ugyanez a helyzet.
Valaki találkozott már hasonló problémával?

Comments
kovacsna_mb

Szia!

Hasonló problémám volt egy Harmannal, más mellett. Ott a táp szimmetriát figyelő áramkör okozta a gondot. A védelmi köröket is nézd át. Túlmelegedés, egyenáram figyelés a kimeneten, táp szimmetria figyelés ,stb. Nem néztem a rajzot, hogy az általad javított készülékben mik vannak, de kb ezeket szokták nézni. Keresd meg a proci melyik lában figyeli a protection jeleket és azokat mérd meg, milyen szinten vannak.
Illetve ha van lehetőséged, akkor a I2C bus jelalakot is ellenőrízd.
Ha gyanús a HDMI panel, egyszerűen húzd le. Sima vonal bemenetről mennie kell akkor is. 

Üdv,
KN

0

Vote up!

You voted ‘up’

moha

Szia!

Köszönöm a segítséget!
Alapból ezeket ki kellene írnia a kijelzőn, ezért nem is néztem őket, átmérem ezt a részt is. A jel alakokat néztem, onnan van a hangerő illetve a bemenet infó is. Egyből a vonal bemenettel indítottam, minél kevesebb sallang legyen benne :-)

0

Vote up!

You voted ‘up’

hifista

Helló!
Sajnos nagyon sok oka lehet, hogy nincs hang, így elég nyűgös megtalálni a hibát.
Első lépésként fel kellene oldani a némítást, bár általában nem ok nélkül némítanak.
Amennyiben úgy sincs hangja, akkor végig kell követni a bejövő jel útját, hogy hol tűnik el.
Így látatlanban a legfőbb gyanúsított a HDMI panel - ami itt D-MAIN ASSY névre hallgat.
De akár a bemenet választásnál is lehet gond.
Nem Pioneer-nél hanem Harman-nál volt olyan hiba, hogy egy 1,8 Voltos táp IC volt hibás, de sajnos a proci hiba sem zárható ki.
Úgy nézem ebben nincs BGA proci, mert a legtöbb baj azokkal van.
Hifista.

0

Vote up!

You voted ‘up’

moha

Szia!
A bemenet választás működik, vissza néztem a lementett kommunikációt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

moha

Szia!

Köszi a választ!
A némításból 2 fajta van benne, az egyik a végfokok bemeneteit húzza egy ellenálláson keresztül a földre, illetve a bemenet kiválasztó IC-ben amit az elején írtam. Az első némítás is működött, itt a tranzisztorok vezérő körét megszakítottam, hogy legalább a végfokot kizárjam. A némítás gomb Ki/be hatására semmi nem változott. Minden bemenetet kibróbáltam, semmi nem jut át az IC1009-en. A HDMI panel elvileg ha másik bementre van kapcsolva szerintem nem kellene, hogy beleszóljon a dolgokba. A tápokat mind rendben találtam, még egyszer megnézem nem hagytam -e ki valamit. A bemenet választást megnézem, hogy működik -e, különböző bemenet állásoknál is lementettem az IC203 által küldött jelet, de még nem tudtam foglalkozni vele. 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

szia
videó kimeneten mi látszik a menüben?

0

Vote up!

You voted ‘up’

moha

Szia!

A menü is bejön, nem találtam benne semmi olyan állítási lehetőséget, ami indokolná ezt a hibát. Látszólag minden ok, még sincs hangja. 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content