You are here

Pioneer VSX-D2011 Házimozi erősítő standby hiba.

5 posts / 0 new
Last post
szsanyi77
szsanyi77 picture

Üdv. Mindenkinek! A fent nevezett pioneer receiver a következő hibát produkálja: Rövid idejű hallgatás eltelte után kikapcsol. Rögtön utána nem kapcsol be, standby led sem világít. Ilyenkor ha a hálózatból kihúzom, vagy a fő áramtalanító kapcsolót off állásba nyomom, pár óra múlva ismét bekapcsolható, de alap állapotba hozza magát mintha resetelve lett volna a készülék. Elfelejt minden beállítást, ekkor ismét hallgatható rövid ideig aztán megint lekapcsol. Előfordul hogy ha próbálom bekapcsolni a stanby led halványan világít, vagy pulzál, de ilyenkor nem lehet visszakapcsolni. Próbáltam mindent lekötöttem a készülékről akkor is kialszik egy idő után a standby led. Az első hibajelenség: spontán hallgatás közben kikapcsolt. A készülék túlfeszültség védőn keresztül kapta az áramot. Várom a hozzáértők hozzászólását. Köszönöm!

Comments
sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Szerintem stand-by táp környékén kell keresni a hibát. Az elhalványulás arra utal, hogy valami terheli. Mivel innen kapja a megjegyzendő infókhoz a tápot, ujrainduláskor természetes, hogy mindent elfelejt.

sanyika45

0

Vote up!

You voted ‘up’

szsanyi77
szsanyi77 picture

Üdv. Találtam róla infót egy német hifi fórumon: Link:http://www.hifi-forum.de/viewthread-220-4028.html Típushibáról van szó. Egy memória tároló GoldCap elektrolit kondenzátort kell benne kicserélni. Ez a felelős hogy kb. egy hónapig megtartsa a készülék a beállításokat. Szerencsére nem kerül sokba Kb. 700Ft-os tétel.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
***

üdv: a tápegység feszültségeit(elkókat) a végfokok forrasztásait ellenőrizted?

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

szsanyi77
szsanyi77 picture

Csak hétvégén lesz időm bele nézni, addig is gyüjtöm az infókat. Mivel találtam külföldi oldalakon is hasonló hibajelenséget leírva, gondoltam hátha valaki már találkozott konkrétan ezzel a hibajelenséggel. Egyébként az egyik leírásban szintén a forrasztások ellenőrzését javasolják.

0

Vote up!

You voted ‘up’