You are here

Pioneer VSX-D2011 Házimozi erősítő standby hiba.

5 posts / 0 new
Last post
szsanyi77
szsanyi77 picture

Üdv. Mindenkinek! A fent nevezett pioneer receiver a következő hibát produkálja: Rövid idejű hallgatás eltelte után kikapcsol. Rögtön utána nem kapcsol be, standby led sem világít. Ilyenkor ha a hálózatból kihúzom, vagy a fő áramtalanító kapcsolót off állásba nyomom, pár óra múlva ismét bekapcsolható, de alap állapotba hozza magát mintha resetelve lett volna a készülék. Elfelejt minden beállítást, ekkor ismét hallgatható rövid ideig aztán megint lekapcsol. Előfordul hogy ha próbálom bekapcsolni a stanby led halványan világít, vagy pulzál, de ilyenkor nem lehet visszakapcsolni. Próbáltam mindent lekötöttem a készülékről akkor is kialszik egy idő után a standby led. Az első hibajelenség: spontán hallgatás közben kikapcsolt. A készülék túlfeszültség védőn keresztül kapta az áramot. Várom a hozzáértők hozzászólását. Köszönöm!

Comments
sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Szerintem stand-by táp környékén kell keresni a hibát. Az elhalványulás arra utal, hogy valami terheli. Mivel innen kapja a megjegyzendő infókhoz a tápot, ujrainduláskor természetes, hogy mindent elfelejt.

sanyika45

0

szsanyi77
szsanyi77 picture

Üdv. Találtam róla infót egy német hifi fórumon: Link:http://www.hifi-forum.de/viewthread-220-4028.html Típushibáról van szó. Egy memória tároló GoldCap elektrolit kondenzátort kell benne kicserélni. Ez a felelős hogy kb. egy hónapig megtartsa a készülék a beállításokat. Szerencsére nem kerül sokba Kb. 700Ft-os tétel.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a tápegység feszültségeit(elkókat) a végfokok forrasztásait ellenőrizted?

Bálint

0

szsanyi77
szsanyi77 picture

Csak hétvégén lesz időm bele nézni, addig is gyüjtöm az infókat. Mivel találtam külföldi oldalakon is hasonló hibajelenséget leírva, gondoltam hátha valaki már találkozott konkrétan ezzel a hibajelenséggel. Egyébként az egyik leírásban szintén a forrasztások ellenőrzését javasolják.

0