You are here

Pioneer VSX422 erősítő, kihagy a hang.

13 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
Érdekes hibát produkál ez a masina. Működik rendben, de ciklikusan, öt másodpercenként egy-egy pillanatra kihagy a hang. Minden hangszórónál és bármely bemenetről/rádióról. 
Igazat megvallva már ötletem sincs merre keressem a hiba okozóját.
Üdv, Z.

Comments
OszeG0613

Hello Nyák  vagy megrepedt forr. pont. Ez a tapasztalat.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
Nos itt foglalnám össze a történteket, mert félek valakit kihagyok. Sajnos nem egyszerű ezeket mérni, de össze-vissza kötözgetéssel sikerült szétszedett állapotban is működésre bírni. Első körben újra a feszültségeket ellenőriztem (szkóppal) és ahol kellet (1.2V, 2.5V, 3.3V)  cseréltem a szűrő kondikat. Változás nem történt. Próbáltam lekövetni a jel útját visszafelé, mert a végfokok dolgoztak. Ez sem hozott sikert (rajz hiányában) mert "elvesztettem a fonalat". Jött a melegítés/hűtés ami szintén eredménytelennek bizonyult. (Megjegyzem közben feltűnt, fejhallgatóról egyáltalán nincs hang) Miközben az alkatrészek hőmérsékletét ellenőriztem, ujjam a flashre tévedt és amíg ott tartottam nem hallgatott el... második kísérletre szintén, aztán már ismét elhallgatott. Kínomban kiforrasztottam és a tartalmat egy másikba írtam át. Érdekes módon azóta (két napja, kb. 30óra üzemidő alatt nem hallgatott el egyszer sem, sőt már a fejhallgató kimenet is dolgozik. Bekapcsolást követően ugyan egy pillanatra eltűnik a hang, de utána bármeddig kifogástalan.
Összességében tehát most ott tartok, hogy halvány segédfázis ötletem sincs, mi lehet(ett?) a nyűgje. Szorgalmasan tesztelgetem tovább, de ha nem jelentkezik a hiba...
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Nyákszakadásra tippelnék, valószínóleg vissza fog térni a hiba.

0

Vote up!

You voted ‘up’

dobcsizs75

Szia!
Esetleg melegedéshez nincs köze? Sajnos az x22 szériákra is jellemző "típushiba" a DSP proci hiba, ami pont ez a jelenség kezdete.(DSP chip elválása a paneltől)

De javaslom használj fagyasztó sprayt, én már sok hibát találtam meg vele.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia:az csak 3 oldal

Bálint
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: a tápokra tegyél műszereket és fokozatosan haladj előre.
Lehetőleg analóg műszereket.
Nem a védelem vacakol?(elkó)

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Amennyire tudtam ellenőriztem a feszültségeket, elkókat, de nem találtam eltéréseket. 
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca's picture

Szia4

A végfokok bemenetéről is eltűnik a hang?

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Igen, onnan tűnik el, végfokok dolgoznak.
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Szia Zoli!
Már megint feladod, mielött magad is rájönnél mi is lehet a hiba! Nézz körül a némito áramkörök környékén. Több is lehet a rendszerben. Sajnos ehhez már elő kell venni a szkopot és követni a hangjel utját. A hangerő szabályzo áramkörnél kezdeném, hogy eldöljön az előerősítő fokozat vagy a végfokozat kavar be a jel utjába. Ha van rajzod, akkor ez nem lehet nagy probléma.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Rajz hiányában csak "tapogatózok", de igazából minden jónak tűnik. Persze bonyolítja a helyzetet, hogy összerakott állapotban(másképp nem működik) nem minden részéhez férek hozzá. Annyi biztos, mikor elhallgat, végfokok dolgoznak. Megpróbálom úgy életre kelteni, hogy valóban le tudjam működés közben követni a jelet.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Ami a tanyán van rajz az nem jó kindulásnak?

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content