You are here

Pioneer vsx709-ben hangero enkoder javitasa lehetseges? Megoldva.

7 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Adott egy Pioneer VSX709 tipusu erosito, aminek a hangero enkodere rakoncatlankodik, fel-le valtozik, ha tekerem a gombot. Valaki szedett mar szet ilyet? Esetleg meg is javitotta? Udv.

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Szetszedtem, es az erintkezoket kisse megemeltem, hogy jobb kontaktjuk legyen, es lam - mukodik. Udv.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Jellemzően oxidáció miatt nincs érintkezés. Nem tudom jelen esetben milyenről van szó, de lehet ki sem kell forrasztani. Üvegszálas "ecsettel" szoktam tisztítani, majd szilikonzsírral vékonyan bekenni.
Üdv,Z.

0

tnema
tnema picture
*****

Szia Zoli!

Vigyázz az üvegecsettel!!!
Ezek az érintkező felületek nagyon kényesek és viszonylag puhák.
Az üvegecset, üvegceruza mély barázdákat mar az anyagba, mely által rendkívül megnöveli és érdessé teszi a felületet.
Ezáltal még gyorsabb lesz az oxidáció, az érdesség miatt a forgó érintkező kopása.
Van amelyiket néhány hónap alatt kikoptatja, van amelyiket nem. (Ez volt a VCR-ek pozicionáló kapcsolóinak is a hibája.)
Ezért én inkább a "finom" felpolírozást javaslom.

Üdv! tnema

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:például gyufaszál végével

Bálint

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Kiforrasztod és a jellemzően két részt összerögzítő füleket felhajtod. Ezután ketté választhatod. Rendszerint meggyengül a forgó érintkező nyomása. Ezen enyhe, óvatos kihajtással segíthetsz és még nagyon sokáig jól fog működni. Ezidáig csak letört tengely miatt cseréltem encodert. Még szennyeződés is nehezen jut beléjük a felépítésük miatt. De ha gondolod, kitörölheted egy tiszta ronggyal és új kenőanyagot tehetsz bele. Vannak olyan készülékek és encoderek ahol még a kiforrasztás is megspórolható.
Üdv. Laci

0

pika75
pika75 picture

Szia. Koszi az otletet. A neten nem talaltam ilyen enkoder belso rajzot, igy fogalmam sem volt a felepiteserol. Lattam, hogy nagyon egyben van, semmi res rajta. Nekiallok es szetszedem, hatha sikerul megjavitani. Udv.

0