You are here

Pm25LV010 írás

27 posts / 0 new
Last post
isti03
isti03 picture

Sziasztok. Pm25LV010 flash memóriába szeretnék írni egy szoftvert. Kérlek segítsetek, com porthoz keresek kapcsolási rajzot. Köszönöm.

Comments
isti03
isti03 picture

Sziasztok! Senki nem tud segíteni, hogy hol tudom beszerezni ezt a szoftvert amit a flashromba kell írni?

0

isti03
isti03 picture

Sziasztok. Nem hagyott nyugodni, sikerült elérnem hogy a PonyProg látja a Pm25LV010-et. Megépítettem ezt a kapcsolást és jó lett:http://www.lancos.com/siprogsch.html Már csak a program kéne a monitorhoz amit ebbe az IC-be kell írni. Hol tudom ezt letölteni?

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Meg jan-februarban (is) volt tema a 25xxx programozhatosaga, s ugytünt, hogy ez esetleg itt is megoldas lehetne? "programator" http://elektrotanya.com/?q=hu/content/programator
Akkor csinaltam nyakot is hozza-az eredetit atültetve talan beszerezhetöbb alkatresz bazisra, s minden doksija ott van a fenti linken (2012-02-11 17:02, válasz, ID:120202, REF:120164) :yes: ...
Kari

0

isti03
isti03 picture

Szia. Kipróbáltam a Pony PRog házi gyártásban nevű kapcsolást. Nekem nem ismeri fel a pony prog a flasht:(

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Ti tudjatok; en csak rajzolgattam, meg emlekszem a topikra...
Kari

0

isti03
isti03 picture

Köszi azért, lehet hogy én vagyok béna és benéztem valamit. De már feladtam nekem ez már magas.

0

isti03
isti03 picture

Sziasztok. Elnéztem a két alkatrészt és megcseréltem őket a scaler panelen. Most rendessen a hejére tettem mindketőt, a készenléti led az előlapon világít már de nem kéken hanem rózsaszin. Olyan mint ha nagyobb feszt kapna és a monitor nem kapcsol be csak világít az a led. Szerintetek mi lehet a gond?

0

isti03
isti03 picture

Sziasztok. Modosítottam a kapcsolást, és sikerült az eepromba bele írni a szoftvert. Legalábbis a PonyProg azt írta sikeres írás. De a monitorom mégsem indul:(

0

balage
balage picture

A szoftver a prociban van, az eeprom csak a műküdéshez szükséges vátoztatható értékeket tárolja(geo, rgb,stb.)

0

isti03
isti03 picture

Szia. Pm25LV010-et és a 24LC16B alkatrészeket cseréltem. Azt olvastam hogy az első az egy flahsrom ezt üressen kell betenni a scaler panelba de a 24LC16B eepromba kell egy szoftver amit le is töltöttem a netről.

0

balage
balage picture

Szerintem fordítva olvastad,a 25LV-ben van a gyári szoftver,ha ezt üresen berakod akkor mitől tudja a proci hogy mit kell végrehajtania??i2C eepromban sosincs program, ezt akár üresen is berakhatod.Gyanítom hogy e két alkatrésznek az eredeti hibához semmi köze nincs.Szerintem rakd vissza az eredeti alkatrészeket,és kezd újra az egészet.

0

isti03
isti03 picture

Szia. A 25LV-nem üres. Úgy értettem az üres szót hogy a boltban vásárolt 25LV-vel nem kell semmit csinálni szüzen megy bele a scalerbe. A 24LC16-ba kell írni egy szoftvert enélkül a monitor nem indul. Nem néztem körül rendessen és felcseréltem a 2 alkatrészt, fordítva építettem be őket. Gyanítom hogy a 25LV ez miatt tönkre is ment. Az a gondom most hogy nincsen ithon ilyen ic. És nem igazán lehet venni. Utoljára külföldről rendeltem. Ezerrel keresek Pm25LV010-et ha valakinek van kérem jelezze. Köszönöm.

0

balage
balage picture

Bocs de nem bírod felfogni, hogy a 2416-ban sosem volt és a büdöséletbe nem is lessz szoftver???
Azt meg erősen kétlem hogy te a boltban olyan 25LV-t vettél amibem tök véletlenül ennek a monitornak a firm-je volt beégetve.

0

isti03
isti03 picture

Azt hiszem nagyon benéztem a dolgokat. Azt hittem hogy a 24LC16-ban van a monitor szoftvere. Ha jól értem akkor a Pm25LV010-be kell írni. A PonyProg meg tudja írni? Van valami kapcsirajz ehez az IC-hez? Köszönöm a felvilágosítást.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz isti03!
Kezd az egészet előröl!
Milyen monitor, és mi a hibajelenség?
Célszerű új topikot nyitni!
Üdv:
exGelkás

0

isti03
isti03 picture

Szia. FujitsuSiemens L9ZA monitor. Hibajelenség az hogy egyáltalán semmit nem csináll. A konektorba dugva a led felvillan egyett és ennyi. A scaler panel volt szervízbe, 24LC16B és a Pm25LV010-et cserélték utánna működött. A szervíz előtt is ez volt a hibajelenség. Azt tudtam meg hogy a Pm25LV010 flashromot üressen kell betenni, de a 24LC16B-be kell a monitor szoftverét írni. Le is töltöttem a netről valami BIN. fájlt kb 2KB. Ezt írtam bele a ponyproggal. Lehetséges hiba még az hogy felcseréltem a 2 alkatrészt mert nem emlékszek pontossan hogy a scaler panelen hol meik volt.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

0

isti03
isti03 picture

Szia. Ezt megépítem remélem működni fog. Csináltam egy másik kapcsolás alapján, de az nem működik a program nem látja az eepromot.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
http://www.lancos.com/prog.html
Üdv:
exGelkás

0

isti03
isti03 picture

Szia. Nem LPT porthoz keresek kapcsolást. De azért köszönöm:)

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

A Poni tud soroson és párhuzamoson is működni. A megfelelő hardvert neked kell összeütni.

sanyika45

0

Molnitron
Molnitron picture

Üdv!
Elnézést a beleszólásért,de amit még senki nem mondott el! A ponyprog csak az xp-vel működik rendesen!! Win7-el nem jól kezeli a portot(kat)
További hasznos munkát!
Molnitron

0

isti03
isti03 picture

Szia. A Win7-ben van egy olyan hogy kompatibilitási problémák megoldása, és ki lehet választani több op. rendszert. Win XP SP3-at választottam és úgy néz ki működik a program rendessen.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
Elnézést, most látom, hogy COM-hoz.
Üdv:
exGelkás

0

Solac46
Solac46 picture

0

Solac46
Solac46 picture

Bocccsssss, tévedtem!
Üdv:Laci.

0

Sponsored links