You are here

posta/ futárcégek

10 posts / 0 new
Last post
szataka
szataka picture

 Azt nem értem hogy  idáig rendeltem mindig ingyen szállítást vállalta, a megrendelők kivárták az időt, de most ha a posta szállít 798 Ft a költség és mégi el kell menni érte, a futárvcégek ha hozzák semmi változás nincs, semmit sem kérnek, igaz most a posta  sok olyanba belenyúl amit idáig más kiszállító hozott, ha repülővel jön ingyenesen pl:ledsor akkor is vagy kifizetem a 800 ft-ot vagy online 400 , azért elég érdekes , nem ?

Comments
Fecó67
Fecó67 picture

Sziasztok!
A postával igen nagy gondok vannak, egész nap itthon ülök és várom a csomagot nem nagy levél alapú. Eljött a perc lemegyek a kisboltba, a meglepetés a földszinten fogadott.
A postás ott áll a leveles szekrények előtt és dobálja be az értesítőket, köszönök, neki közlöm, vele itthon vagyunk.
Ki veszem az én értesítőmet, mondom, átveszem itt a meglepetés nincs nála a küldemény.
Előre megírt értesítőkkel jött ki és a tegnapi dátumot írta rá, így a mai napon átvehető.
Mindig adtam borravalót, a posta költség a kiszállítás házig szolt.
Egy sajnálom uram menyen be érte és elváltunk.
Üdv Fecó
 

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

És ezt komolyan gondolják. Ez a szomorú. Nálunk a postás motorral!!!! Minden nap 10:30-11:30 között a kocsma előtt pihen. Küldemények az utcán. Amikor berágtam rá a sokadik szemétkedés után, panaszt tettem. Írásban. Fényképekkel. Jött a hivatalos blabla, vizsgálják, stb.. majd telefonon hívott a posta vezető, hogy elnézést, nem tud mit tenni, nincs postás, különben nagyon megbízható, stb.. ja. Nagyon. Azért szoktuk az utcában utókézbesíteni a rossz helyre bedobott csekkeket, mert mást ki se hoznak.

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nálunk elég jónak mondható a dolog. Kínából rendelt csomagjaimat pár hónapja nem a posta, hanem az a futárcég hozza akinek a posta "kiszervezte" a kézbesítést. Nincs is vele semmi gond, sőt mintha hamarabb ideérne rendelésem. Egy-két kisebb csomagnál viszont amit továbbra is a posta intéz, (pl. IC, szíj, stb) totális a káosz. Folyamatosan fizethetem az ügyintézést, vámolást vagy mittudomén mit is és szó szerint hónapokba telik míg megkapom. Lassan olyan érzésem van, hogy egyetlen cég van amelyik nem tud megbirkózni a feladattal az pedig a posta.
Üdv, Z.

3

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem szerveztek ki a postások semmit. A kínaiak nem veszik igénybe, csak ott, ahol elkerülhetetlen. Ahogy írod, a kis dolgoknal. A nagyobb dolgok Lengyelektől, vagy mas EU országokon keresztül jönnek, kerülnek "vámolásra" logisztikai cégeken keresztül. Ami pici, az a posta sorsára jut a kínai postán keresztül, vagy Kazahsztánból, Azerbajzsánból mint köztes állomás. Ahol lehet, kerüld a china post szolgáltatását... 

Az a baj a postával, ami a többi allami gittegylettel. Nem fogják fel, hogy ha nincs munka, nem kellenek. És ebben a rántotthús alakú országban mégis el vannak tartva, közpénzből...

De csokika, sorsjegy az bezzeg van...

2

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Meg azért az semindegy, hogy a góré fizetése havi 5 milla, és azt is meg kell keresni, vagy kispórolni,  valakinek.
Nálunk a postás reggel 7-től este hétig futkos, és mostantól nem hozza ki a levelet (külterület) mert a GPS-en nézik pesten a kocsihasználatot. A postaládák meg szétr vannak rozsdásodva, és az nem nyitja ki aki nem akarja, mert a zárak nem működnek. Azt mondja, most kapott egy oklevelet a jó munkájáért. Majdnam 40 éve egy helyen dolgozik a postánál.

1

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia, ebben tévedsz, ugyanis a csomagjaim kb fele random a postától jön vagy egyéb futár hozza, de a nyomkövetésnél minden esetben benne van a posta is (kivétel az eu-ból érkező cuccok, de ez sem 100%-ig igaz, mert a dhl-es csomagot is a magyar királyi posta hozta a minap).
A legnagyobb különbség, hogy a postánál random 50% a vámkezelési díj, egyéb cégnek meg (eddig) sosem fizettem semmit...

Jah az alap, hogy a postai levelcskémet sem hozzák ki, azért minden esetben mehetek magam a hivatalba, a futár meg még fel is hív, hogy 30 percen belül ott van a címen...

A

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nos a kiszervezés szót nem véletlen tettem idézőjelbe. Amúgy szerződét kötöttek a futárcéggel, erre utaltam. Nem, nem a kínaiak hanem a posta.
Üdv, Z.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Az helyi dolog lehet. Országosan nincs ilyen. Ha aliexpress az alap, akkor a cainao, aliexpress standard shipping, az mindig futár, express one Budapest, Pest megye területén biztos. De nem a posta miatt, hanem a kínaiak miatt, eleve express one rag számot kap a csomag. A china post az mindig sima .cn levél, amit a posta vámkezel, 400/800Ft... Az aliexpress saver, és társai álltalában .BE levél, EU-ból feladva, posta viszi, de nincs vámkezelés.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Több esetben fizetett postaköltség ellenére is a kínai csomagom pickpack ponton landolt, azaz 5-10km-el arrébb kellett mennem érte, szóval még szerencsésnek mondhatod magad.
Jellemzően a nagyobb csomagokat a posta nem szereti kihozni, mindig csak értesítés landol a postaládában, pedig ha becsönget, kimegyek.

A postánál sem fizetik meg a futárokat, így sokan leléptek onnan, viszont közben több lett az online rendelés.

Ezért álltam át a foxpostra, ami nincs a faluban, de heti 1x járok olyan helyen, ahol fel tudom adni.

A 800Ft tudtommal nem a kiszállítási díj, hanem a vámkezelési költség, amit a filléres tételekre is ráraknak.

2

Sponsored links