You are here

Privileg 9032 hgs mikró néha nem kezelhető a gombjairól...

14 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Adott egy privileg 9032 hgs mikró, ami néha nem foglalkozik a gombjaival. Ha rossz, tök mindegy, melyik gombot nyomom rajta, nem csinál semmit. Kijelző él, óra jár. Aztán gondol egyet, minden megjavul.. van, hogy órákig minden gomb jó. Aztán megint kapufa.

Eddig ami történt: ripityára szedtem, összes mikrokapcsoló kimérve az ajtó körben, mOhm mérővel. Jók. A levegő terelő motor mikrokapcsolója is. A sütőtér hőfok mérője is. A fűtőbetéteket lehúztam, a rotary encoder jó. Az összes elektrolit kondit cseréltem, mert elfogyott az ötlet. Összes relét átmértem, mOhm mérővel. Jók. 

Ami marad, az a tetves fólia billentyűzet, itt sajna nem lehet gombokkal kiváltani.. egybe van öntve, nem lehet szépen összerakni.. Esetleg a súlyautomatika mérleg része, de csak nem olyan hülye, hogy emiatt tilt..

Ez egy marha jó mikró, de a fő gond, hogy édesanyámé, és nem tud megszokni mást, hiába vittem neki egy panasonic nagy inverterest, nem szereti.

Szóval a lecke adott.. mit kezdjek vele? Mivel időszakos, még a billentyűztlet kimérése se játszik sajna... :(

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a vezérlőpanelen van valami azonosító szám?

Bálint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Sajna nincs. Ezeken már túl vagyok. Sajnos már a privileg-es PNC-s matrica sincs rajta kívül. Sőt sajna ha a típust a gugliba írod, akkor ott a képek között tök más billentyűzetűt hoz, és zöld lcd kijelzővel, nem pedig vfd-vel. De szerintem ez tuti daewoo, mert ez a parabolikus beltér az ő agyszüleményük. És a magnetron, a trafó, és a motorok is daewoo feliratosak...

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Talán takarításkor víz ment a nyomólap / controll panel / alá, más nem igazán játszik.
Egyébként szétszedhető a fóliák ragasztása.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az biztos nem :) Meg lett tanítva, mit hogy takarítunk. Erre külön kitérve.. :(

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Legyártatni a fólia tasztaturát ?
Üdv Jano

0

torokj
torokj picture

Szia
Nagy valószínűséggel fólia tasztatúra hiba.Átvezet valamelyik gomb.Valószínű a leggyakrabban használt "start" gomb.Esetleg még egy takarítást megpróbálhatsz a szalagkábel csatlakozásnál.
torokj

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ez már megtörtént.. Sőt, az egész nyák-ot minden forrasztást átforrasztottam.. Ez a gép vagy 20-25 éves, de olyan faxnikat tud, amit a maiak nem.. (pl van benne egy terelő flapni, a magnetron hűtéséhez szükséges levegőt, ha egy termisztor úgy dönt, betereli a sütőtérbe, külön motor van rá.. Meg van benne mérleg cella, megméri a fagyasztott kakast, és kiszámolja, mi idő kell neki a kiolvadáshoz.. És a legjobb benne, hogy egyenletesen melegít, parabolikus kráterek vannak a sütétérben, egyenletes eloszlás miatt, stb..

Nagyon meg kellene menteni :)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: fóliacsatlakozó hüvelybe is tegyél Kontaktsprayt, majd polírpapír csíkot hajts félbe és járasd meg a résben, ha nincs, névkártya csíkot

(fóliatasztatúrát 100 C fokos forró levegővel, az egyik sarkától kezdve szét lehet szedni)

Bálint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

kiszedtem a csatit, szétpattintottam, üvegecsettel kitakarítottam..

sajna nem itt a bibi...

Szétszedni ha szét is barmolom, szép nem lesz... Azon gondolkodtam, hogy hátulról támadok, előlap marad, és dremellel hátulról próbálok hozzá férni, és megy mögé rendes gomb, nyákon.. De nem fér el sajna..

Szedtem már szét meleg levegővel samsungot, daewoo-t, stb, rendbe is raktam, de itt az a baj, hogy próbáltam melegíteni, de zsugorodik a fólia, de el nem válik sajna..

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Sajnos nem..

Az van, hogy van a fólia taszt. Az alatt van egy merevítő műanyag lap. Majd az elektronika. A bekőtés egy nagy kérdőjel, mert mátrix elrendezéses. Ahhoz, hogy tudjak betenni gombokat, valahogy vissza kell rajzolni, mi hova megy. Ez normál esetben nem gond, mert hozzá lehet férni, de itt nem. Lehúzni nem tudom, mert ragasztott, ha melegítem, zsugorodik.. Hátulról ha kifaragom, akkor meg nem biztos, hogy látom a bekötését a mátrixnak, de akkor már nincs vissza út.. és nem lesz merevítés sem. Elférni meg nagyon nem fér el. Max mindennel 1mm hely ha lehet. A gomb vékony, de azt is rakni kell valamire..

Na meg.. valahogy jó volna megbizonyosodni,. hogy tényleg ez a baja.. :(

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Nem. Ez privileg, és a "donor" szerintem daewoo lehet...

0

Sponsored links