You are here

Projektor

1 post / 0 new
dricsk
dricsk picture

Sziasztok kedves kollégák,
Kaptam egy projektort, típus szerint egy Plus U3-810W-t. Sajnos nem akar működni. Amit idáig sikerült kideríteni és megoldani:
A lámpajelző led folyamatosan világított, ami lámpacserére figyelmeztet. A figyelmeztetést reseteltem, már indítana, de nem akar világítani. A lámpavezérlés elektronikájában 3 FET volt zárlatos kicseréltem őket. Nem javult a helyzet ezért becsaptam az optikus visszacsatolást, és annyit tudok hogy képet azt adna, mivel sikerült külső izzóval megvilágítanom, és látni lehetett az üdvözlőképernyőt.
A lámpát egy Tesla gömb segítségével sikerült gyenge derengésre bíztatni (tudom hülyén hangzik) de legalább tudom hogy a gáz nem lógott ki belőle.
Kérném a Tisztelt kollégák tanácsát a javítás folytatását illetőleg, 5leteket mit kellene még leelenőriznem a lámpa gyújtóáramkörén stb. Új lámpát nem akarok bele venni, mert félek ha a vezérlés javíthatatlan akkor a nyakamon marad, és sajnos nem olcsó dolog.
Rajzom sajnos nincs, csak egy User manual-t sikerült szereznem, vakon tapogatózok. Ha tudna valaki rajzot az is nagyon jól jönne. Előre is köszönöm a segítséget!
dricsk