You are here

protokol analyser software

7 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Tisztelt kolegák,

szükségem volna protokol analizátorra, I2C és SPI software esetleg hardware  is, ha valakinek van ehhez megfelelő megoldása, DIY. A munkatársammal egy sinus sintétizálót alakítottunk PC 16F1788-cal azzal, hogy 3 fázisú, persze 120fok, változó frekvenciás. Minden OK a szimuláción, proteus 8.9, de a megvalósításban gond akadt, ugyanis amikor a sinus felfelé vagy lefelé "indul" 1 picit megcsuklik, mind a 3 porton, avagy, digitális potmétereket vezérel, az MCP az SPI a másik a DS18xx viszont I2C. mind a két protokolon ugyan az, azzal, hogy reméltük ha lecsereljük az MCP-t a DS18xx-ra akkor elfedjük, mert a DS-nek van zero point némítása, ez a nem kívánt glics eltünik. Nem tünt el és teljesen mindegy, hogy az MCP 255 lépésben a DS 64-ben alakítja ugyanazt. 

Igyekeztem minnél érthetőbben fogalmazni.
üdv

Comments
bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok,

újragombolom a kérdést. Igen, a klon amit a tisztelt kolega ajánlott meg is lesz véve, de amig valaki elhozza nekem ide vajdaságba, eltellik tán 3hét vagy több. Eszembe jutott, hogy a fiókban lappang 3-4 raspberry Pi 3+ vagy B. Gondoltam, hogy valaki csak írt hozzá software-t amely a protokol analízist el tudja végezni. Gugli, rákeresés, igen, foglakoznak vele, de, nem találtam raspberry Pi3-ra, csak RB Pico-ra. Van olyan is amely egy modul USB-re, de azt már nem vásárolom, ha megvan ez a klon. Ha valaki tud róla, milyen honlapon találok megfelelő soft-ot ossza meg legyen szíves.
üdv

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha az I2C és az SPI kommunikációban nincs hiba csak tudni szeretnéd, hogy mit kommunikál az eszköz, akkor az Arduino lehet, hogy a barátod, mert az tudja mindkét protokollt. Vagy ha jártas vagy a PIC-ben, akkor kelle egy olyan, amin van a fenti kettő, és még tud soros vonalat is, onnantól meg a PC-re egy teraterm, és lehet mazsolázni a kommunikációt.

0

bluemoon
bluemoon picture

Igen,

mindkét protokol és a többi is imerős. Nekem RB Pi3-masok vannak, neki viszont arduino meg PIC fejlesztő stb. Több eszközre is írt már MCU kódot, ne soroljam (njugger villamosmérnök). Viszont ezt amit kiötleteltem és a HW nagy részét már megcsináltam komoly botlásba akadt, mint amint a topic nyitóban le is írtam, gond van a szintetizált színusz/ok fel és lefutó élén egy hallható csuklás. A simuláción, proteus, nem látható, de a realizáltban sajnos hallható mint SPI mint I2C végrehajtó digitális potmétereken. Azért kellene leellenőrizni a streamet az adatvonalakon, hogy meggyőződjünk arrol, hogy a 3 kimenő porton az jön ki az MCU-bol ami be lett kódolva. Ő már azon gondolkodott, hogy épít, programoz 1 PIC-et erre a célra de idáig nem volt rá szükség, ha valami megakadt akkor a protokol analizátor nékűl is rájött mi a gond. Amikor pont elkészűlt az MCU-val és itt a műhelyben csak úgy összedobtuk protoboardon, simán működött. Le is boroztuk az sikert, hogy 1böl stimmel. Most amikor ezt már tisztességessen összedobta meg én a HW-t kiderűlt, hogy csuklik. A kódon nem változtatott, ugyan az a PIC van az alaplapban mint akor csak drótokon "lógott". Röviden, működik csak a színusz/ok a fel-lefutáskor "megakadnak" egy picit. Zavaró.

üdv

PS
kérdeztem tőle, hogy az arduinóra van ilyen analizátor. Van, de az arduinó lassú erre az MCU-ra. Nem szállok vele vitába e téren

0

simpiiii
simpiiii picture

Nem DIY, de jó. Saleale klón

3

bluemoon
bluemoon picture

Kösz, 

pont ez az amire szükségem van. És ennyi pízé nem érdemes neki fogni DIY.

üdv

0

rat
rat picture

Én is ilyet használok, és rendben működik.

0