You are here

PS5 analóg probléma

10 posts / 0 new
Last post
zsiga68
zsiga68 picture

Sziasztok! Az lenne a gondom,hogy mostmár nem először futok bele abba a problémába,hogy a ps5 irányító analóg cseréje után rövid időn belül visszahozzák ugyanazzal a problémával. Ugyanazt az analógot használom csereként,mint az XBOX ONE-ba. Ott nincs probléma vele. Aliról szoktam rendelni.Ha estleg tudnátok valami okosságot,honnan tudok megbizható analóg kapcsolót rendelni,nagyon megköszönném

Comments
F-Yoci
F-Yoci picture

Szörnyű, hogy a Sony ilyenekhez képes adni a nevét. Valami tuti nem stimmel, mert az összes PS5 controller így jár előbb-utóbb, mindegyiknek driftel az analóg karja, a legtöbb fél évet sem bír ki. És a PS4-nél is már ugyanez a hiba fenn állt, mégsem változtattak rajta azóta sem. Remek reklám ez a Sonynak, mégis veszik. Van olyan ügyfelünk, aki e-sportol, neki már kb a 10. controllert cseréltük le 1 év alatt. Viszont azt nem értem, hogy ugyanez a hiba az X-Box-nál miért nem jelentkezik, ha ugyanaz az alkatrész kerül bele. Az elektronikával is lehet valami gond, hogy a sony érzékenyebb rá?

0

zsiga68
zsiga68 picture

10 kontroller/ év? Ez ám a frankó. Bár hát van ,akit a pénz nem érdekel,csak működjön.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ha rátalálsz a megoldásra, engem is érdekel, mert már a 3. ilyen vackot szedtem szét. Sőt, ellenpróbából betettem xbox kontrollerbe, mert mérve nem volt hiba. És abban megy. Jól. Azt nyúzza a gyerek..

Arra tudok gondolni, hogy valahogy hozzá kalibrálják a gyárban, és ha picit is változik valami, már borul a kalibráció.

De nem félek, hogy nem kerül fel jutyub video hamarosan a megoldással ;)

0

zsiga68
zsiga68 picture

Valahol láttam egy ilyen posztot,hogy van hozzá valami kalibráló progi,de én nem nagyon akadtam még rá.Lehet van rá valami belső szervízinfó a garanciális szervízeknek. Nem bánnám,ha ezt megosztaná valaki,akár priviben is. Aztán majd osztom. Ebben a tisztogatós mutatványban én nem nagyon hiszek. Az meg ,hogy a kínai nem ALPS,hát az sem bír sokszor fél évnél többet. Láttam már pár cikket,hogy a SONY-t perlik pont ezek a gondk miatt.

0

Jaca
Jaca picture
****

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Lehet érzékenyebb a proci, ami a kar jeleit feldolgozza, pl nagyobb belső ellenállása van, mint az X-BOX-énak, ezért az nem reagál a minimális átvezetésekre, amit pl a karban felhasznált kenőanyag okoz, mint pl régebben a Daewoo videók üzemmódkapcsolójában 200MOhm állásban már mérhető volt műszerrel. Anno a PS4 karokat egy ismerős ki szokta mosni féktisztítóval, ami kiold belőle minden szutykot,  gyorsan kiszárította, hogy a műanyagot ne bántsa és megjavultak tőle.

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Ha már szakmai fórum, akkor próbáld meg úgy leírni hogy mi az az "analóg" hogy megértsük.
Esetleg a joystick-re gondoltál?
Gondolom a  kínai utángyártott nem hozza az Alps minőséget, ennyi lehet a történet.
 

File csatolás: 

0

zsiga68
zsiga68 picture

Pontosan erre gondoltam. A kérdésem az lenne,hogy honnan tudnék jó minőségűt beszerezni?

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Az eredeti típus alapján kellene rendelned.
Nézd meg a PN-ét, gyártót/típusszámot, az alapján el lehet indulni.

Példa:

https://www.mouser.de/datasheet/2/15/RKJXK-1370937.pdf
 

0

Sponsored links