You are here

PZ6124 beüzemelése, felhasználhatósága.

11 posts / 0 new
Last post
zamatőr
zamatőr picture

Üdvözletem !
Vettem egy PZ6124 kamerát (bontásra szántam a 10x optikai zoom miatt de előbb megpróbálnám életre kelteni).Olyan fórumozótól várnám a segítséget aki ismeri és használta vagy legalább telepítette ezt a kamera típust. Laptopon szeretném nézni-kezelni. Bekapcsoláskor egyik irányba kimegy végállásba vízszintesen és függőlegesen is aztán beáll középre . Elől egy piros led világít ha ráadom a tápfeszültséget és egy zöld villog ha csatlakoztatom a hálózati kábelt de a router nem látja -nincs IP cím (leszereléskor még működött az eladó szerint). Érdemes e vele foglalkozni vagy marad az eredeti ötlet a bontás.
Köszönöm.

File attachment: 
Comments
kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Azért nem olyan nagy varázslat ez:
https://www.manualslib.com/manual/266710/Vivotek-Pz6114-Pz6124.html
10. oldaltól

A szükséges software meg innen beszerezhető:
https://www.vivotek.com/downloads/product

Üdv,

KN

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Ha át lett helyezve, akkor reset és újra kell kezdeni a beüzemelési procedúrát. Az IP kamerákat csak úgy nem lehet egyik helyről a másikra átvinni, nem fog menni.

0

zamatőr
zamatőr picture

Üdv! 
A"procedúrában" kérem a segítséget (mint írtam csak a kamera van ,reseteltem és hogyan tovább -telepítő lemez nincs).

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Nem írtad, hogy resetelted. De tényleg fent van a neten szerencsére, hogyan is kell. Telepítő lemez max a CMS, VMS szoftver miatt szokott kelleni IP kameráknál, de az is fellelhető a neten. Sok sikert!

0

zamatőr
zamatőr picture

Üdv! Telepítettem a Shepherd2 programot ez kiadta az IP címet de nemigazán értem a beállításokat . Képernyő képet készít de élőképet nem közvetít. A kezelő panel és a beállítások jól kezelhetők. Aztán telepítettem a VisionGS PE programot a már ismert IP címmel működik az élőképe közvetítés is (20 perc limittel) de körülményes a kezelése is mert felugró ablakban vannak a "gombok" Az angolt csak gépi fordításban értem és a memóriám sem a régi már - ezért kerestem olyan embert aki részletesen tud segítene ebben a telepítésben.

 

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Hazaértem, egyből ezzel kezdtem.
IP Camera Viewer 4
iSpy
ONVIF Device Manager
Ezek másképpen működnek, mint a sima CMS/VMS szoftverek. Persze az IP (vagy link) ezekhez is kell, de írtad, hogy az már meg volt neked.
Úgy látom, hogy ONVIF-es a PZ6124, jónak kell lennie. Az iSpy egy egész jó cucc és ingyenes.

1

zamatőr
zamatőr picture

Üdv!
Az IP Camera Viewer 4- el működik de nem viszi a zoom és fókusz funkciókat. Az ONVIF iSpi-vel nem tudtam életre kelteni. Az ONVIF Device Manager nem látja a kamerát ( IP cím) és nem állítható- de egy másik kamerámat látja de azt meg nem kezeli -lehet mert külső szerveren van (Kína). Eddig a legjobb a VisionGS PE -Igaz csak 20 perc élőkép de minden funkcióját kezeli a kamerának .
 

0

Inhouse
Inhouse picture

Pedig, ahogy linkeltem az iSpy oldalán fel is van tüntetve a te kamerád. Nézz meg egy tutorial videót a hozzáadásról, hátha...elsőre nekem sem volt egyértelmű.

1

zamatőr
zamatőr picture

Működik a iSpy-vel .

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Már értem. Ezek szerint sima CMS/VMS programokkal ez sem megy? Nekem is van 2 olyan IP kamerám, ami csak a saját telefonos appjával megy, vagy webes felületen. Illetve nagy nehezen még találtam hozzá a neten 3 programot, amivel használható. Otthon van meg, fejből nem tudom a nevüket, este megírom, hátha neked is jó lesz valamelyik ehhez. Illetve ezek (az enyémek) simán szabadon streamelnek, a VLC playernek is beadható.
UPDATE
Simán elfelejtettem, mert úgy alakult az este, hogy be sem kapcsoltam a gépet, bocsánat. Ma pótolom, beállítottam egy jelzést a telefonon, mire hazaérek.
 

0

Sponsored links