You are here

QI töltő dupla vevővel működhet? (1 töltő, 2 vevő)

6 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Több éve töltök egy készüléket utólag beépített QI vevővel.
Ez nem a tipikus "papírtokos" változat, hanem nagyobb alkatrészekkel épített vastagabb tekercses típus. Ezzel nincs is gond, 1A az adatlapján, 1A ki is jön belőle 1,2-1,3A terheléssel a töltőn.

Van egy másik készülékem, ami egy "armor" tokot kapna (víz és ütésálló), ezért a QI lenne a töltés legjobb megoldása, de 2-3A töltőáramot igényel.

Ahogy láttam mérésekkel alátámasztva a 2A QI vevők sem 2A-t tudnak, hanem azok is max 1-et.

A korábban bevált 1A-esből ha vennék 2-t...
-össze lehetne kötni gond nélkül a kimeneteiket?
-egymást átfedő tekercsek nagyon rontanák a teljesítményt? (O alakúak, így 2x fél centis részen árnyékolva lenne a hátsó)
-eltérően melegedne a 2 tekercs?
-a töltő, ami teljesítményben tudna akár 3-5A-t, de már 1A-nél is 45 fokos a töltés végére (55 foknál kikapcsol) hogy bírná az efféle dupla vevőt?

Tudom, hogy sufnituning így egymás mögé tenni 2 tekercset, de több típus véleményeit megnéztem az Alin, sehol nem mértek 1A feletti töltőáramot.

Az 1A nagyon hosszú töltési idővel bírna: 8-12 óra.

Nem biztos, hogy belekezdenék, ha kivitelezhetetlen, vagy max 1,5A lenne a vége, tehát pillanatnyilag elméleti szinten érdeklődök a lehetőségekről, megvalósíthatóságról, veszteségekről.

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ehhez még a töltőnek is (adó) tudnia kellene a 2A-t. 

Itt egy példa többtekercses vevőre. Ahogy nézem, az egyik felük közös, a másik felük diódákkal van közösítve.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A példa lemaradt...
Az egyik adó tud 5V,1A és 9V,1A teljesítményt (ám a vevőkből csak 5V-os létezik, 9V-os nem).
A másikon 5V, 7,5-10W jelzés van, a 10W-ból a 2A jön ki 5V-on.

Közösíteni nem a tekercseket akarom, hanem az elekronika kimeneteit esetleg egy-egy diódával (bár így is csak 4,6V körüli kimenő mérhető, ha az még diódázva is van (ha beférne az adott helyre), akkor az még csökkentene a feszültségen, így pedig már elképzelhető, hogy a készülék, ami 4,3V-ig töltheti az aksit, az 4,4V-os töltőáramon nem működne.

0

Jaca
Jaca picture
****

És mindez beleférne a telefonodba? Amúgy shottky diódával 0,3V körül esik 1A-nél, vagy még kevesebb. De akkor miért nem veszel mágneses kábelt? Az nem terheli az aljzatot fizikailag. Vagy pedig be kell menni egy szaküzletbe, és adjanak olyat, ami tényleg tudja a 2A-t. Gondolom a telefonod nem 5000Ft, hanem többszöröse.. 

0

mindigehes
mindigehes picture
*

Szia! Szerintem a golyóálló tokba rakja ;) és pont az lehet a cél, hogy nincs sehol "lyuk", így a tégla mindent kibír.. 8 óra töltés azért feltételez egy böszme nagy akkut ;)

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Az "armor" tok egy elég vastag gumi réteget is tartalmaz... pont hátul, de a készülék kijelzője vagy sarka szokott sérülni és nem a háta, tehát az a gumi alkalmas arra, hogy oda besüllyesszek ilyesmit.

És jól írta "éhező" kollégánk, hogy mivel "mindenállósítani" akarom a készüléket, nem hagynék rajta egy lukat sem a külvilág felé.

A másik készülék eleve teljesen vízálló és ütésálló kivitel, abban 6A aksi van és közel 8 óra kell a teljes töltöttségig 1A-es max töltéssel (USB-ről sem tud többet). Azon van egy ajtó az alján, ami nyitható és USB csatlakoztatható, de így majdnem 6 év után a gumi elöregedett és kb.50 nyitás után már nem zárna rendesen, ha teflonszalaggal nem tekertem volna körbe a nem látszó záróélt. Tehát vízálló cuccoknál a nyitogatás nem szerencsés.
Azon már minden gumi kezd leválni, de még nem tört el semmi rajta, tényleg tudja, amit tudnia kell... abba elfért a plusz QI belül.
A szóban forgó készülék esetében burkolaton kívülre tenném, akár a hátlap levételével, ami további 1-2mm plusz helyet biztosítana... hiszen hátulról teljesen zárt a tok, nem látszana a csupasz készülék.

0