You are here

A Rádiótechnika 1998/11 számát ÉS a 2000. évfolyamot keresem megvételre

22 posts / 0 new
Last post
zus
zus picture

Helló !

A Rádiótechnika újság 1998. novemberi számát (1998/11) keresem megvételre. Egy olyan lappéldányt keresek, ami nem gyűrött, nem penészes, nem hiányos és nincs összefirkálva, nincsenek az oldalaiból kivágva nyáktervek, stb.

Nagyon hálás lenneék, ha a valakinek lenne ebből a számból egy eladó példánya. Köszönöm.

Próbálkozom az RT szerkesztőségét valahogy elérni, de eddig még nem sikerült.

 

Comments
zus
zus picture

Akkor legelsőnek mindenktől elnézést kérek kumulatíve ! Abba a kellemetlen helyzetbe kerültem, hogy a nagy meleg elfedte a tisztánlátásom. Vagyis, egy olyan valaki küldte el a Ham-bazár telefonszámát, aki ott gályázik és akinek a szavára mindenképpen adok. Így fel sem merült bennem, hogy bárhol utánajárjak annak, hogy az általa megadott telefonszám MŰKÖDIK-E ? Ugyanis, ő amit adott, az egy hibás telefonszám volt, elírt benne egy számot ! Amikor a Ham-bazár oldalára mentem, akkor pedig nem néztem meg jól az ő telefonszámukat ! Eleje-vége stimmelt, akkor ennyi. Ebből adódott ez a kellemetlen félreértés. Azóta sikerült a JÓ telefonszámon beszélnem velük. 

Tehát mindenkitől elnézést kérek. Alaposan elnéztem a dolgokat. Hiába, a nagy melegben még olvasni is elfeljtettem.

3

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Kánikula van . (Nedves törölközővel a nyakamban űcsörgök a szobában .)

0

zus
zus picture

Én szintén. smiley Ez az előnye a home office-nak.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

yes

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: itt szoktam elérni őket

Budapest XIII., Dagály u. 11., I. emelet, folyosóközép   239-4932/36 m., 239-4933/36 m.
RENDELÉS: hambazar@radiovilag.hu         Bruttó árak, tartalmazzák az áfát!
Nyitva: H–P. 09–14, csütörtökön: 09–17 óra

0

ljan
ljan picture

Üdv! Elktronikus formában nem jó?

0

zus
zus picture

Szia ! Elektronikus formában nem jó. Én össze szeretném köttetni és olvasni szeretném őket. Lapozgatni. Továbbá, az elektronikus változatot hogyan kapom elő, ha hirtelen kell belőle valami ? Nekem nem megy állandóan a komputerem, ha kell, ha se. Nem rohadok rajta, ha nem muszáj.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Megnézem a régi lapszámokat. Amennyiben megvan, akkor a tied ajándékba.

kalex

0

zus
zus picture

Szia ! Köszönöm, nagyon hálás lennék érte. 

0

tomirevesz
tomirevesz picture

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia hívd fel a szerkesztőséget-

Bálint

0

zus
zus picture

Szia ! Pontosan melyik szerkesztőséget és milyen telefonszámon ? Ugyanis jelenleg egyetlen működő telefonszámom nincs az RT szerkesztőségéhez !

0

varga jano
varga jano picture
*****

Rádióvilág ?

0

zus
zus picture

Fentebb véstem, hogy nincs hozzájuk működő telefonszámom ! Se a Rádiótechnikához, se pedig a Rádióvilghoz, ha ő az RT kiadója ! Azonnal rávetettem magam a témára és csak két nem működő telefonszámot találtam. Persze, ha tudsz valami kerülő utat, akkor szívesn veszem, akár privátban is. Jelenleg nem tudok velük beszélni. Email-re nem válaszolnak. Vagy azért mert sapm-eb kerülök, vagy pedig, mert nem akarnak segíteni. Úgyhogy, nekem csak a telefonszám a jó !

0

varga jano
varga jano picture
*****

Kerülő utat nem rudok hozzájuk .
Nézem .

0

varga jano
varga jano picture
*****

Nyári szünet van náluk . Augusztus 8.-ig.
Aug.10.-től postáznak .
Műszaki antikváriumban próbáltad ?
Komplett évfolyamnak nagyobb az esélye .

0

zus
zus picture

Szia ! Azt honnan tudod, hogy MOST szünetük van ? Hol találtad ? A Ham-bazár oldalon azt vésték, hogy július 5-től vannak szabadságon. Vagy a két cég nem ugyanaz ? Én a lentebbi képet találtam.

Továbbá, a web is azt véste ki, hogy "...hamarosan zárnak, 14.00. Következő nyitás: SZE 9.00..."

Nem vonom kétségbe azt, amit véstél, csak én a küldött képen levő infók alapján próbálkoztam. Persze, l*sz*r se történt ! Egész délelőtt hívogattam őket, de sz*rtak felvenni a telefont. Pontosabban, mellé volt téve. Folyton foglaltat jelzett. Mivel délelőtt negyedóránként hívogattam őket, kizárt dolog, hogy ne tudtam volna legalább egyszer elcsípni egy tisztességes kicsengést legalább. De nem ! Bármikor hívtam őket, foglaltak voltak. Ezért véstem korábban, hogy nincs hozzájuk egy működő telefonszámom. Ja, és email-re se válaszoltak, pedig a Békeinek is karcoltam, meg a Ham-bazárnak is. Ezek szerint nem akarnak bizniszelni. Vagy nem tudom.

File csatolás: 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Ja? Akkor nyitva vannak .

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
A RT-t ők adják ki .
Igen . Én is igy voltam náluk . Egy.mutatós műszert vettem tőlük . Bevált.a műszer .
Pl. hangfrekis jel nagyságát meg tudom mérni vele.

0

hajdupeter_
hajdupeter_ picture

Én csak mérsékelten vagyok diszlexiás (főleg a kresztáblákkal állok hadilábon), ezért elektronikus formátumot nem ajánlok.
Erről viszont lehet hogy nem tudsz még.
http://qrp.hu/radioamator/elt-71-evfolyamot-lehuzza-a-rolot-a-radiotechn...
http://www.radiovilag.hu/tajekoztatas.htm

2

zus
zus picture

De sajnos tudok. Nagyon szíven ütött, akárcsak az utóbbi évek siralmas tartalma. Szegény szépemlékű Stefanik Pali bá meg forog a sírjában ! Szerencsére ezt a szégyent neki már nem kellett megérnie.

A dolog amiatt is bosszant, mert lelkes gyűjtője vagyok az újságnak. A legutóbbi fos évfolyamok nincsenek már meg csak. Ez nekem a könnyed esti olvasmány a tévé mellé, meg sokat tanultam az újságból a szakmát is. Más semmilyen elektronikai szaksajtó, de még tisztességes szakkönyv sincs az elektronikából magyar nyelven az utóbbi húsz évben ! Felháborító ! Értem én az új idők szavát, amikor a Guttenberg-galaxis átköltözik a netre, de elektronikus formájú elektronikai szaksajtó ÉS korszerű elektronikai és rádiótechnikai szakkönyvek nincsenek magyarul ! Nincsenek, vagy nincsenek felkutatva magyar szakik, akiknek megfelelő szakmai tudásuk és megfelelő írói vénájuk is van. Azzal, hogy meghalnak a nagy öregek, nincs utánpótlás kutatás. Pedig, aztán elektronika akad mostanság is a javából ! A külföldi elektronikai témájú könyvekkel meg az a baj, hogy hiába letölthető, hiába a bennük levő színvonalas (?) kapcsolások garmadája, hogy a nyavalyába vesz meg a polgár orosz vagy kínai vagy egyéb lehetlen típusú áramköröket, hogy utánépítse a külföldi áramkört ? Nem úgy van az, hogy hopp, csak beugrom a Ham-bazárba vagy az Árwillbe értük !

Ennek kapcsán a tavalyi év elején egy meglehetősen hosszú levelet írtam a Békeinek, hogy az újság színvonala milyen és hogy szerintem hogy lehetne kicsit emelni a színvonalat és a fiatalok számára is érdekessé tenni az elektronikát (na és mindezt úgy, hogy az idősebb szakiknak is érdekes maradjon az újság). Nem sok választ kaptam rá, pedig viszonylag egyszerű, az utcán heverő dolgokat említettem meg neki.

Több lehetőséget írtam neki, plusz még felvetettem egy komplex Rádiótechnikai kézikönyv megjelentetését is, aminek témája hasonló lenne, mint az ARRL vagy az RSGB évkönyvek (vagy akár Radio Prirucnik 1985). Kezdve az alapoktól fokozatosan a bonyolultabb témákig, illetve a csöves áramköröktől a mikrokontrollerekig (szigorúan működő és utánépíthető példákkal és azok magyarázataival !). Ha ez érdekes lenne, akkor meg lehetne a színvonalat emelni azzal, hogy a haladóknak pedig már "csak" olyan könyvet kiadni, amiben csak teljes kapcsolási rajzok vannak gazdagon, egyszerűbbtől a bonyolultabbakig (szintén a csövestől kezdve a mikrovezérlőkig - amik kitben mind, az utolsó alkatrészig megvehetőek a Ham-bazárból). Ezekben mindenki megtalálhatná a neki megfelelő témát, szintet. Mindezt úgy, hogy a szigorú szakmán kívűl semmi más nem lenne a könyvben. Kihagyva belőlük a Horthy-korszakba révülést, az úri amarőrködést, a HAF hívójeles népeket, a kezdeti ultrások sagáját, meg az ilyesmit. Ezekről amúgy is jelentek meg külön könyvek. Csak a szakma lenne az általam javasolt VASTAG kiadványokban.

De ahol az a legnagyobb probléma, hogy a MRASZ mellé megalakult a BRASZ, meg a régi úri rövidhullámú amatőr társaság (MRAE vagy mi a thewkewm ?) és ezek még mindig ott tartanak, hogy az egymás ingatlanjait perelgetik, meg huzakodnak, hogy ki legyen a főnök, meg, hogy melyik vezető miért nem jó, meg kommunista, meg fasiszta, meg buzi, meg a tudom is én, micsoda... ahol ez a legfontosabb dolog és nem ennek a szép szakmának a továbbadása és művelése a kor színvonalának megfelelően, hát ott mit lehet mondani ? Mit várjon az ember ?

Remélem, hogy ha a Rádiótechnika lehúzza rolót, akkor azért csak alakul a nyomdokain egy új elektronikai témájú kiadvány !

4

Sponsored links