You are here

Rail nyomásszabályzó szelep BOSHC hogyan tesztelhető?

7 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

A címben szereplő Boshc szelepet tesztelném. De semmilyen feszültségről, egyen, vagy váltóról nem húz meg. A tekercs nem szakadt, 3.8 ohm az ellenállása. Ami elvileg megfelel, 12v-n 3.5 ampernél meg sem mozdul. Köszönöm!

Comments
glmikc
glmikc picture

Hello.Több info kellenne.Milyen autoban van,mi a hibajelenség,és mi a hibakód-ha van.Ha a hibakod a nyomásszabályzot jelöli meg hibának,akkor nagy valoszinüség szerint az a baja.Bosch rendszerek jók,egyetlen gyenge pontja a nyomásszabályzó.Üdv.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  A hibakód szerint is ez rossz benne. A kételkedésem  oka az előzmények rejlik. Régóta szivárgott az üzemanyag, de nem derült ki első nekifutásnak . Így aztán elmaradt a nyomozás, az utóbbi időben eléggé felkellet húzni indításkor. A szakértő akkor megvizsgálta és injektor résolaj hibát állapított meg, fülre. Aztán nekiláttam magam a javításnak, kitolattam és kb 1 perc múlva megállt, a diag szerint nem volt töltőnyomás, rail sem ebből adódóan.  A  szivattyú kiszerelése közben megtaláltam a szivárgás, és a megállás okát.  A visszacsapószelep kirepedt, ezért nem volt csak 0.6 bár a töltés.  A szelep cseréje csak a töltést megoldotta, de nem indul a nagynyomású szelep hibája miatt.  MITŐL  ment tönkre ilyen hirtelen, ezt nem értem. Egyszerre két hiba ? A beteg egy BMW M47 MOTORKÓDÚ common rali 2000 dízel, egy Rover 75 ben. Köszi

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

https://exxotest.com/wp-content/uploads/2018/03/GU_MT-H9000_EN.pdf
A 15o. találsz bővebb infót.

Vagy itt is láthatod:

https://docplayer.hu/7806054-Udvozlom-a-technikai-attekintonkben-a-common-rail-rendszerekrol.html

Ez nem sima szelep. Nem is fogod ilyen módon tudni tesztelni.

Üdv,

KN

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Tudom, hogy nem egy sima szelep, azért kérdeztem, hogyan lehet kideríteni, hogy működik e....Nem túl olcsó majd 70 rugó az ára, ennyiért érdemes ellenőrizni.

0

Sanyi65
Sanyi65 picture

Üdv.
300-500-1000 bár hogyan méred?
SAnyi

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!

Nem akarom mérni, egyszerűen arra vagyok kíváncsi, hogy zár, vagy nem. Ez elektromos hulladék semmi mozgás nincs, 15 báron nem enged át és ki sem tudom nyitni. Másik szelepek normálisan tesztelhetők, szintén nagynyomásúak ilyen rendszerhez készültek.....

0