You are here

RECOR tv sorvég "elfűt" (ez speciel Audioton, de monthatnék Akaiwa-t vagy Panascanicot is)

11 posts / 0 new
Last post
MZperX
MZperX picture

Üdv' Mindenkinek! Sorvég zárlat, kiégett 470n láb, mondom, csak ennyi? Hát nem! Tápban szinte kapacmentes elkók, BUT és egyéb tranyók zárlat, meg a szokásos. Sor megépít, táp megépít, megy de töri a képet. Kf felkondiz, tök jó, Hallaluja! Erre másnap hív a gazda, hogyaszongya: fél óra után tör, majd gyűr, majd vízszintes csík és szag. Végre kikapcsolta, (egyszerű lelkületű bácsi, a javítás előtt is mondta, hogy hetek óva sikítva-zümmögve indult, kérdem én mért nem szólt, mire "azt hittem a kis lámpa mellette", szóval rendesen megfőzte a gépet), fél óra múlva próba és megint megy negyed órát, aztán gyűr, szag stb. Nem láttam még ilyet, hétfőn hazahozom, addig várom a tippeket!

Comments
geza682
geza682 picture

Hello! A tápban van egy 12ohm az is tud nagy galibát csinálni. pl. fut a táp. üdv.g.

0

MZperX
MZperX picture

Nem szeretnék senkit elkeseríteni, de szerintem tré vezérlést kap a sor Bu és elmelegszik. Hétfőn meglátjuk. Gondoltam hátha valaki már belefutott ilyesmibe, hogy a táp megfutása mit nyír ki a meghajtásban, netán a Tda 8... mittudomént, szóval a Kf ic-t, vagy valami mást a meghajtásban?

0

kattila
kattila picture

Szia
Ellenorizd aTDA8305-tapjat. A sorba BU2508DF-et tettel,ha nem diodas akkor melegszik!

0

MZperX
MZperX picture

Itt van a kiskutya elásva! J6910-et toltam bele, ami egy igen jó tranzisztor, de nem diódás. Húsz perc után begerjedt ás kiforrasztotta magát. Most egy BU2506DXR van benne, ezzel megy de biza azért ez is fűt szépen. Ez meg netán a bázis-emitter ellenállástól ami benne van, vagy ezek egyszerűen ilyenek? Rengeteget javítottam, de a hűtőbordát nem volt szokásomban taperolni.

0

Pista47
Pista47 picture

Szevasztok.
Egy régebbi javításomban a Q501 BU508D volt elszállva, tettem bele BU508A-t, meg két sorbakötött BY299-et a kollektorba. Azután kiderült, hogy szakadozik a C501 8.2nF 2000V-os visszafutás kondenzátor is. Hidegen, kiforrasztva hiába mértem a kapacitását. Azt kérdés nélkül érdemes cserélni.
Melegedett 3 óra üzem után Hűtőlemez 71, tranzisztor műanyag része 73 fok.
Majd még kiderült, hogy az R501 5.6K megnyúlt 7.3K-ra. Ez ad feszültséget a sormeghajó trafónak.
Egy másik esetben a Q607 emitter szakadt volt, emiatt nem volt sorjelem. Olyan eset is volt, hogy ennek a tranzisztornak a C-B-re kellett tennem egy 1nF-os miller kapacitást, mert érthetetlen sunyi módon gerjedt.
Szkóppal nem láttam rajta semmit, de az 1nF meggyógyította.
Eléggé ramaty rajzom van, a pozíciószámok nemigen olvashatóak, ha véletlenül elírtam valamit, akkor bocsi!
Hirtelen ezek jöttek be.
Üdv.: Pista.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szerintem csak ötletelés meg találgatás lenne szétszerelés előtt látatlanban bármit tippelni. Szedd szét, aztán meglássuk.
Ha a táptranyó emitter/test közti ellenálás megnyúlt, az nagyon csúnya és paranormálisnak tűnő hibát tud okozni.

Üdv.

Tamás

0

MZperX
MZperX picture

Köszi a tippet, de azt mindig cserélem. Egyszer vagy húsz éve, (naná, hogy ismerősnek!) elnéztem és nem 3R3-at, hanem 0R33-at raktam bele, nos az ment, de mintha ufó szállta volna meg, teljesen rapszodikusan be-beszart. Amúgy mértem a tápot, nem tudván, hogy 110 é vagy 115, végül 112-n hagytam, de a sor mintha nagyon melegedett volna.

0

nagypapi
nagypapi picture

Sziasztok!
Egy ötletem,azért akadt!A táp megfutásakor a KF doboz mellett levő "S 8050"nevű tranzisztor sokszor zárlatos lesz,s így a dzsungel IC tápja megnő,és a képeltérítő része haragszik meg először!Bocsi,hogy pozíció számot nem írok,de nincs előttem se TV,se rajz,s van már vagy négy éve,hogy legutóbb ilyet csináltam!
Üdv:Endre

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Sziasztok!

14V-ból csinál 9-10V-ot: Q607 (Q407) és D613 (D413)

Usys névleges értéke 114V

Üdv:
Fülesmester

0

csepi
csepi picture

Sziasztok.
Szerintem a képeltérítő fokozatban lehet a hiba.
A környék elkóit ellenőrizd, esetleg az IC-t helyettesíts le.
Üdv. csepi

0

Sponsored links