You are here

$RECYCLE.BIN mappa létrehozásának tiltása

20 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

A $RECYCLE.BIN könyvtár minden meghajtón történő létrehozását szeretném megszüntetni, de eddig értelmes infót sehol nem találtam rá a neten, max annyit, hogy hozzak létre egy ilyen nevű fájlt az adott meghajtón, ami annyit segít csupán, hogy nem lesz könyvtár belőle, de minden Win indításnál panaszkodik, hogy sérült a lomtár.

Tehát nem félmegoldások érdekelnek, amikkel tele van a net, hogy "rejtsem a rejtett fájlokat", hanem valós megoldás, ami TELJESEN kikapcsolja ezt a funkciót Win7 alatt.

-Már végig van járva az, hogy grafikus felületen a lomtár minden meghajtón le van tiltva (0 méret és ne kerüljenek át a lomtárba a fájlok).

-gpedit.msc - felhasználó konfig - felügyeleti - windows-összetevők - Windows intéző alatt "A törölt fájlok Lomtárba helyezésének kihagyása" engedélyezve.

-A regedites HKCU/Soft/MS/Win/Curr/Explorer/BitBucket/ NukeOnDelete=1 is már meg van adva, sőt a Volume fülek alatt is mind 1-re állítva, a MaxCapacity pedig 0-ra.
HKLM alatt is ugyanígy beírva.

A könyvtárak ennek ellenére állandóan létrejönnek (percenként), így minden pendrive /SD /külső HDD is kap ilyen könyvtárat, noha MINDENHOL tiltva van a lomtár.
Épp ezért szeretném, ha ez a könyvtár NE JÖJJÖN LÉTRE. Tehát nem egy script kell, ami a gép indításakor törli, továbbá nem is szeretném az összes meghajtómat $RECYCLE.BIN nevű fájllal feltölteni, hogy könyvtárat ne tudjon létrehozni.

Ez egy funkció, biztosan van rá valami megoldás (explorer.exe patch, stb.), amivel ez megszüntethető, de még nem találtam.

Hogy miért ekkora probléma ez? Mert egy régi HDD-t már tönkre vágott, amiről egy archív anyagot akartam kimásolni, de annyira régi volt, hogy e könyvtár írása alatt elkezdett kerregni és azóta a FAT tábla is már sérült és olvashatatlan. Sok ilyen 15-20 éve porosodó HDD-m van, amit rádugnék a gépre (ha nem ír rá semmit), de ha belepiszkál (ezáltal a FAT táblába ír), járhatok megint így, hogy több GB adat elvész.

Az adott gépen Win7 X64 fut.

Comments
cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Ez a rettenet engem is jó párszor felbosszantott, és nem tudok mit kezdeni vele.Ki volt az az agymenés, aki ilyet kitalált, és benyomta a win-be úgy hogy nem lehet leállítani. Biztosan egyszerűbb kinyerni az adatokat a gépből, ha már eleve össze vannak gyüjtve.

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia.

Ezt próbáltad már?

Helyi csoportházirend-szerkesztővel nem rendelkező rendszerek esetén ugyanezt megteheti a rendszerleíróadatbázis-szerkesztő használatával.

  1. Nyomja meg a Win + R billentyűt, írja be regedit és nyomja meg az Enter billentyűt (a rendszerleíró szerkesztő megnyílik).
  2. Navigáljon a szakaszhoz HKEY_CURRENT_USERNSOFTWARENMicrosoftNWindowsNActualVersionNExplorer házirendek
  3. A rendszerleíróadatbázis -szerkesztő jobb oldalán kattintson a jobb gombbal, és válassza a "Létrehozás" - "DWORD -paraméter" lehetőséget, és adja meg a paraméter nevét NoRecycleFiles
  4. Kattintson duplán erre a paraméterre (vagy kattintson a jobb egérgombbal, és válassza a "Módosítás" lehetőséget, és adjon meg 1 értéket.
  5. Zárja be a beállításszerkesztőt.

Üdv.
PZ

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ezen is már túl voltam. Nem csak a current user, hanem local machine is tartalmazza ezt... eredménytelenül.

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Értem. Talán valamelyik biztonsági frissítés miatt nem akar összejönni... "Lehet, érdemesebb lenni magából a telepítőből kivenni"
Majd még magam is utánanézek, de te is tudod. Néha jobb, ha a saját magad feje után mész, habár rengeteg időt felemészt!

Sok sikert,
PZ

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Nincs "biztonsági frissítés". Szűz DVD-s telepítésről van szó letiltott winupdate mellett. Így használom kb. 2016 óta. Néhány KB van csak, ami pl. a Dotnet-hez kellett vagy pl. SHA-hoz, ExFAT-hoz, tehát funkcióbővítés miatt, nem "biztonsági" miatt.

A telepítőből nem tudom kivenni az EXPLORER.EXE-t, mert az maga a tálca, a start menü is. Márpedig ez a fájl készíti a könyvtárakat, ezért kerestem ehhez patch-t, de eddig hiába.

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Köszönöm, hogy megválaszoltad a fel sem tett kérdéseket a rendszeredről. Igen, sajnos az EXPLORER.EXE mindig vissza fogja állítani így a $RECYCLE.BIN mappát. Nem szeretném elnyújtani ezt a témát, mert kicsit más szemszögből nézzük a dolgot. Ezért csak kérdezem, amíg nem találsz hozzá egy patch-t, nem lenne elég a memóriája minimalizálása, vagy hogy a törölt fájlok ne kerüljenek a lomtárba? Ezeket, betudod állítani... "ha még nem tetted meg"

Szép estét! 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

"memóriája minimalizálása"?

A kezdőben már írtam:
Méret minden meghajtón 0-ra állítva, gpedit-ben letiltva (így nem is lehet méretet állítani hozzá: szürke).
Pillanatnyilag minden rendszeresen használt meghajtón könyvtár helyett nulla méretű fájl van odarakva...
de minden indításnál figyelmeztet, hogy sérült a lomtár, illetve minden új HDD rádugásánál (ahol még nincs ez a fájl), létrehozza a könyvtárat.

Írtam, hogy ez átmeneti megoldás, de véglegest keresek.

0

kovacsna
kovacsna picture

Hello.

Bonyolítod a saját életed.
Fogsz egy linuxot, aztán felmountolod RO módban. Kimeneted egy megbízható maghajtóra az adataidat, aztán a régi, vacak meghajtókat felütöd a falra egy százas szeggel. Ennél véglegesebbet nem tudok elképzelni. Persze ha megszerzed a W7 forráskódját, át is írhatod az explorer-t. ;)

KN
 

1

vacisa
vacisa picture

Ezt a RO-t egy 6.22 DOS alatt is meglehet csinálni laugh

0

proba
proba picture

Némi file rendszer problémával......( bár nem követtem az utóéletét, de a klasszikus dosnak  (bár lehet a bios volt ) az 1G hdd meg az NTFS már csak álom ) De valóban, az csak oda írt ahova a felhasználó akarta. 

2

vacisa
vacisa picture

Itt inkább az RO egyszerüségére próbáltam volt utalni.
De jó az észrevétel az NTFS-t a DOS nem kezeli wink

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Na... Te is bele estél az én csapdámba.. mingyá megkapod a magadét másoktól ;) nem Mr._V.-től, hanem akik félnek a linuxtól ;)

Teszem hozzá, az új ubuntu és társai ugyan úgy lomtár fétisüek, mint a win. Engem is szivazott meg, hogy nem töröl, lomtárazik.. és nincs shift+del..

1

kovacsna
kovacsna picture

Hello,

Debian...:)

KN

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! De az asszonynak, meg a gyereknek? Ágyúval verébre ;) hozzá se kell nyúlnom a gépükhöz. Teszik a dolgukat, a vas előbb rohad ki alólla, mint a rendszer összeomlik..

De egyébként gyanítom, egy átlagos win használó nem debiannal kezd. ;) Én is ubuntut raktam először.. meg fedora-t.. 

0

kovacsna
kovacsna picture

Az más.

Én a Debiant a jelen folyományos ügy megoldásának kontextusában javasoltam!:)
Abban nincs kukás őrület!

KN

0

janir18
janir18 picture

Hello!
Erre én is kiváncsi lennék. Linuxot használok, de nagy ritkat el kell indítani wint. Nekem is teleszemeteli ezzel a cuccaim, nem találtam még megoldást.
Jani

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet
A lomtár rendszer mappa, igy a win mindig létrehozza, ezért sem találsz megoldást.
Vagy átírod a win7-et
Script van rá, más nincs. 

Nem a lomtárat kellene tiltani, hanem a meghajtót w.protect-nek beállítani.

:vs

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ahhoz, hogy írásvédetté tegyem a meghajtó(ka)t, eleve írni kell és pont az írás miatt szállnak el a már említett 10-15 éve be nem kapcsolt meghajtók.
Míg egy mai HDD a maga több száz 500GB-jával évek alatt se lesz bad blockos, addig a régi 20-50GB-os meghajtók már futásidejük alatt is jócskán termelték az ilyen hibás részeket.

Pl. patch létezik ahhoz, hogy a megnyitó/mentő ablakot a kívánt méretre átméretezze, ami szintén talán az explorer.exe-be piszkál bele.
Amikor kiírja a hibát indításkor, azt is lekövettem, az explorer.exe és nem valami DLL írja ki.

És azért egy pendrive ne legyen már írásvédett, amit napi szinten írok.
Ezért is írtam, hogy nem a probléma leplezése érdekel, hanem a megoldása.

Pl. a WinAero Tweaker "elvileg" képes arra, hogy "engedélyezze" a könyvtár írását a hordozható meghajtókra... csakhogy már most is ez a problémám, hogy engedélyezve van. Tehát mivel képes engedélyezni, ezért valószínűleg tiltható is.

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet
Ha egy hdd fat táblájában egy darab 0-t 1-re irni nem lehet mert tönkre megy a hdd, akkor annak már úgy is "meszeltek".
pendrájvon a kuka letiltható mert az cserélhető meghajtó, mig a hdd ha az külső is, nem cserélhető meghajtónak minősül.
:vs

2

Sponsored links