You are here

Régi CB rádiók, 1-2 antenna, alkatrészek eladók lehetőleg egyben akár újrahasznosításra, vagy gyűjtőknek.

2 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Több féle CD rádió eladó, a lista nem teljes:

Asztali:
Motorola GM300 (2db) (van hozzá program és programozó kábel is)
Lehnert MS-120
Pace 8030
Uniden Pro 510XL
Jaws Mark 2
Albrecht AE5290
illetve továbbiak bontva (pl. Cobra)

Kézi:
Maxon 27-LA (pár, dobozában)
Saba CB 1103
Cobra MicroTalk
Motorola T5022
illetve továbbiak bontva (pl. Yaesu)

MML 144/25 adó erősítő (amplifier) és vevő előerősítő (preamplifier)
2db SWR mérő
1db kb 4-5m-es többsávos antenna (horgászbotba építve rézhuzalból kb. méterenként tekerve, ellensúllyal, házi gyártmány)
1db talán rövidhullámú kisebb kültéri antenna
kábelek, antennacsatlakozók, végfoktranyók, kerámiakondik, stb.

Taksonyban előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek, de már lebontott antenna és kábelezés miatt kipróbálási lehetőség sajnos nincs. (12V van, így a bekapcsolás még kipróbálható.)

A rádiók egy része ma már nem használt frekvencián működik, (pl. talán a Maxon kézi), netán aksi nincs már hozzá, annyira öreg, így főként gyűjtőknek vagy alkatrésznek ajánlom. Állapotuk nem ismert, bár az asztaliakról tudom, hogy többségük működött, vagy épp programozás alatt állt csak. Kéziből van több, ami PMR frekin működik.

Vannak még mikrofonok, akasztók, külső hangszórók is. Durván 2 nagyobb papírdoboznyi (pelenkás doboz, tehát nem kicsi).
Nem meggazdagodni szeretnék belőle, de nem is kótyavetyélném el fillérekért, mert tudom, hogy egy végfok mennyibe kerül és sokban az hibátlan, bontható. De végfoktranyók is vannak (újak és bontottak egyaránt), kvarcok, tehát érdemes körülnézni, aludni rá egyet, majd utána megkeresni egy árajánlattal, hogy mit érne meg a vevőnek. Biztosan meg tudnánk egyezni. (Nem csak rádiós alkatrészek vannak!)

Barter is megoldható, ha valaki csak egy részét vinné... Van egy kínai FM (87-108MHz) adóm (itt már többször említve), ami 15W helyett már csak 6W-ra képes (egy villám és többszöri végfokcsere után... szerintem az előerősítő is sérült, azért nincs meg a 15W), így egy 15 watt feletti jó minőségű másik (sztereó) adó (RDS egységgel) elkészítése lehetne a barter tárgya (beépített SWR mérővel), vagy egy szintén kínai mini 100mW-os adóról erősítő 15W feletti adó-erősítőegység RDS-el, SWR-el. (Van egy digitális SWR mérőm, de csak 144MHz-től felfelé mér rendesen, így aránylag beállítható/mérhető vele a jelen adó is, de akinek van szintén digitális SWR mérője, ami viszi 87MHz-től is, csere érdekelne.)

Ha valaki tud megfelelő netes fórumot, ahol ilyen rádiókra és alkatrészekre vadásznak, kérem írja meg!
Olykor hallgatom a napi beszámolókat egy bizonyos frekin (átjátszón), de amatőr engedélyem nem lévén, nem szívesen kalózkodnék ott (elhunyt faterom hívójelére hivatkozva) reklámozva ezeket... bár van, aki Hupikék törpikékes zenével és politikai szövegek bejátszásával zavarja meg az adást, vagy 1 bizonyos illetőre folyamatosan rányom, de én nem kívánok ilyen bunkó lenni, mégha talán célközönség is lenne... de ha tud valaki olyan frekit, ahol nem annyira hivatalosan beszélgetnek (pl. hívójel nélkül is meg lehet szólalni, de rádióamatőrök hallgatják, és nem PMR frekiről van szó), kérem írja meg! Megköszönném!
(Ismerem a rádiós etikettet és bár FM-en olykor kalózkodom (más adók megzavarása nélkül), amatőr frekin nem szívesen tenném ugyanezt.)

Comments
sandor58
sandor58 picture
*****

Szia! Megpróbálhatod az INDEX technikai fórumán vagy a Pannondxc-n,ezenkívül sok más amatör fórumon."Számítógépen" otthon vagy,keress rá. Üdv.

0