You are here

Renault Laguna 3 gombos távban mi az akku feladata?

6 posts / 0 new
Last post
SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: fenti távnyitóban van egy  cserélhető CR1620  3V-os elem és egy VL 2020  3 V-os beforrasztott akku (most csak 1,85V van benne)
Milyen feladata van az akkunak?
A három gomb: nyitás, zárás, Lock+Auto
(A távirányító csak 2,75 V -nál nagyobb elem feszültségnél működik)
A kulcsot be lehet dugni a távba.

Bálint

File attachment: 
Comments
glmikc
glmikc picture

Hello.Nem vagyok Renault-os,de ha jol tudom,akkor a kártya  az autoból olvas ki adatokat-szerviz informáciokat-ami a megfelelö olvasoval a munkafelvételen kitudnak olvasni.Ehez kel egy állandó táp,mig a távirányitó elem cserélhetö.Üd.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia!
A kívülről cserélhető elem szerintem csak a képeden ezen elem fölött elhelyezkedő UHF transmittert látja el árammal a gombok működtetésekor.
A panel közepén lévő kerek tekercs egy RFID rendszer antennatekercse. Bár alapesetben nem volna szükség egy RFID tag működéséhez külső tápforrásra, de az egész rendszer meglátásom szerint tartalmaz egy mikrovezérlőt, melyet ez a fixen beforrasztott elem lát el tápfesszel. A vélhetően nagyon kicsi fogyasztása nem indokolta a cserélhető megoldást.
Ha a beforrasztott elem cseréjére adnád a fejed, biztos ami hétszentség, egy esetleges adatvesztés elkerülése érdekében a csere idejére adjál tápról egy soros diódán keresztül 3V-ot neki.
Laci

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Ha kinagyítod a fotót, látszik, hogy egy smd ellenállás le van félig gyalulva. Tehát már az adatoknak, lehet, hogy annyi.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:így került hozzám, azóta restaurálva
Az elemtartónál volt szakadás a nyákon, akkuját  is feltöltöttem a helyén

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kösz,így kerek
Gondolom, a kártyafogadón/tekercsen akkut keresztül  tölti is az  akkut

Bálint

0