You are here

Roger kerti tolókapuhoz infra sorompó duplázása

6 posts / 0 new
Last post
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok!
A címbeli tolókapunál kívül van infra sorompó, de a tulaj szeretne belülre is tetetni. Kérdésem, hogy hogyan kell összekötni a meglévővel? Simán lepárhuzamosítani?
Köszi.

Comments
Imitome
Imitome picture

Szia!
Általában a tolókapu vezérlések kettő és más-más funkciójú infrasorompó fogadására alkalmasak. 
A belső oldali az alap, hiszen biztonságtechnikai szerepe van. A külsőt a belső funkciójában használni kicsi tévedés, ugyanis a külső többnyire automatizálást biztosít, vagyis gépkocsival való kiállást, vagy beállást követően az időzítéstől függően automatikusan bezárja a kaput.
Persze tulajdonosi és szerelői szerelési ötletek eredményezhetnek ilyen megoldást.
Tehát, mint említettem a vezérlés tartalmaz két infrasorompó fogadási lehetőséget. Tehát először ellenőrizendő, hogy milyen funkcióra van a jelenlegi bekötve, mert ugyanarra a funkcióra felesleges kétszer felszerelni érzékelő párost. Még akkor is, ha "ismétlés a tudás anyja".
Ha sikerült ellenőrizni, akkor a funkcióknak megfelelően be kell kötni a második infrát.
 

0

gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok.
A meglévő úgy működik, hogy megakadályozza a véletlen rácsukást gyerekre, kutyára, autóra, tehát nem zárja be automatikusan, hanem távirányítóval kell bezárni.
Még egy kérdés: a nyomatékot hogyan lehet állítani, mivel kicsit erős a kapu?

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , "nem zárja be automatikusan, hanem távirányítóval kell bezárni"  Ez programozástól függ , a fotocella meg biztonsági ellem és a külsőnek meg a belsőnek más a feladta , azért is van az elektronikán megjelölve melyiket hova kell kötni .

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Igazán ennek belül kellene lenni, mert ha valaki tréfás kedvében van és letakarja az infra egyik tagját, akkor nem nyílik a kapu. Arról nem beszélve, hogy kívülről nyitás közben még a kutyára és a gyerekre, de bármire, bárkire is rányithat a kapu, hogy észre sem veszik. Legfeljebb az aki elszenvedi a sérülést, vagy a rosszabbat.
Ha netán a vezérlés típusát közölnéd, valamint egy értékelhető fényképpel felismerhetővé tennéd, akkor nyomaték ügyben is előrébb lennénk. De általában mindegyiknél van nyomatékbeállítási lehetőség trimmer potenciométer formájában, vagy áramérzékelő ellenállás csere megoldással.
Így, hogy még pontos típus sincs megjelölve csupán egy kérdésem lenne: Van nálam egy Ford autó, milyen méretű gumit vegyek rá?
Sajnos az információ áramlás kódolt és dekódolt formában működik oda-vissza és ha nincs mit dekódolni, akkor nincs információ. Értsd: Típus és fotó, esetleg rajz.

3

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Attól függ, hogy a kimenetének a N.O. lába, vagy a NC. Lába van használva. Ha n.c. akkor sirba a 2 kimenet, ha n.o. akkir párhuzamosan.

De nézd meg a vezérlést, mert lehet, eleve van belső fénysorompó bemenete, és egyszerűbb us lehet a kábelezés... Meg funkció is lehet más a programban.

1