You are here

Samsung BioVision CS-7277-PF ,Grundig Atlanta72 ST172 IDTV mi lehet a gond?

5 posts / 0 new
Last post
zapod
zapod picture

Sziasztok. :help:

Ne haragudjatok hogy az előtt fárasztalak benneteket hogy a fenti TV-ÉK hozzám kerültek volna de javítás fejében több műszert kapnék mivel én is gyűjtöm a régi műszereket. Régebben javítottam tévéket 2-3 típus(ITT,Videoton) úgyhogy elégé kimentem a gyakorlatból. Ha még is megtenné valaki hogy rá néz a mellékelt képekre és esetleg volna valami ötlet hogy érdemes e velük foglakozni illetve, hogy mennyire rentábilis a dolog. Tudom nem kis kérés de ti sokkal tapasztaltabbak vagytok.
Samsung BioVision CS-7277-PF típusú az egyik. Tuner hibás,csak videón keresztül lehet tévézni. Némi kontakthiba is lehet benne,mert nem mindig hajlandó bekapcsolni. Ezen némi fizikai ráhatással lehet segíteni(mozgatás,finom ütögetés) és utána működik. Idáig nem sikerült megtalálni a bajos részét.
A másik tv már neccesebb.....Grundig Atlanta72 ST172 IDTV. Vagy képcső vagy digitpanel hibás. A kép egyre világosodik,és eltűnt belőle a zöld szín,illetve csak az Eurosporton a biliárdasztalon van....egyébként nem keveri bele,és a fű sem zöld,elég rejtélyes de tényleg így van. A képen vízszintesen vékony csíkok láthatók.

Előre is köszönöm Zapod.
Csocsantó.

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

A Samsungnál a tápot leellenőrizheted, mert lehet kapacitásszegény elko is az oka, hogy nem áll fel a rendszer.

Üdv! Kalex

0

stomi
stomi picture

Szia!
A képek alapján képcsőhibás, de biztosat csak úgy tudsz, ha kikötöd a zöld ágyút és ha akkor is ott vannak a visszafutási csíkok akkor tuti.
Vagy megcserélsz két katódot és mindjárt kiderül.
A Samunál sajna meg kell keresni a kontakthibát.
A tuner belső testpontjait meg lehet próbálni átforrasztani, ha ez nem használ, akkor csere.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Zapod!

A Grundignál lehet csak kiment a zöld színvégfok tranyó/k, és az "ellenség keze" feltekerte a G2-t, ezért csíkoz.(Ha a fény és kontraszt maximumra van állítva, akkor szinte biztos!)
A lemágnesezést is kösd ki, mert az is meg tudja bolondítani a színeket, ha átvezet a PTC.

Üdv: Laci

0

zapod
zapod picture

Köszönöm mindketőtöknek az ötleteket. Ha eljutnak hozzám a masinák jelentkezem.
Zapod.

0