You are here

SAMSUNG BN44-00264C RENDSZERESSEN KIPURCAN

4 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Tisztelt kolegák,

beletörött a bicskám ebbe a SAMSUNG táp_inverter modulba. pár óra leteltével bármi előzmény nélkűl zárlatba jönnek az inverter QI802 QI806 MOSFET-ek. Lecserelve további pár óra mulva belehalnak. Lövésem nincs mi az ami ilyen hirtelen pusztuláshoz vezet. Még intenzívebb melegedést sem tapasztalok a NYÁK-on. Ha valakinek van valami ötlete, előre köszönom.

üdvözletem

File attachment: 
Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Volt egy hasonló nekem is ami visszatért javítás után. Szinte az egészet újra forrasztottam, mert jóformán minden nagyobb alkatrész lába körbe volt repedve finoman.
Főleg a feteket meghajtó kir trafó lábait nézd meg, és a fetek és a primer közötti csatoló kondenzátort is érdemes lenne cserélni. Talán 220nF vagy valami hasonló.
A PFC működik? Nem magas a feszültsége?
 

0

Distributor
Distributor picture

Szia!

Nálam egy nagy zárlat után az elszenesedett panel nyírta ki sorra a félvezetőt. Igaz, az nem FET volt, hanem triak, ill. nem tv, hanem porelszívó....
Csak egy ötlet.

Üdv.

0

Szadista
Szadista picture

Szia bluemoon.

Én meg nézném hogy véletlen nem e menetzárlatos az inverter trafó , mert lehetséges hogy a fényerő változása okoz nagyom átfolyó áramot és ezt nem tolerálják  a félvezetők.

Üdvözlettel :Laci

1