You are here

Samsung CB-512ZSE chassis:P54S, meg én :)

18 posts / 0 new
Last post
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Elmesélem a javitásomat, amivel 3 napig szenvedtem sajat tudatlanságom miatt :)

Hozták ezt a régi Samsungot, azzal a hibaval, hogy eloszor nem fogta a tv musorokat, majd ezután csak dvd nezesere használták, majd mostmar elment a hang is meg a kép se nincsen.
Bekapcsolom hát a havazás az olyan mint amikor a kepernyo döglodik alig latni a rizs-szemeket.Hang az csak jel nelkuli susogas, a kep csak a legerosebb helyi adon van de az olyan valami erossegu mintha Tunguzibol jönne.

1. Eloszor is mivel hang nincs ugye keresni a KF-ben, az LA7520 KF-IC labai atforrasztva megjon a hang es megjon a normalis havazás is.

2.Mivel semmit nem fog a helyi adon kivul ezert tjuner ki masik be, es megjon minden kep szep erosen, de villog a kép.
Regi tjunert kinyitom atcinezek minden gyanus cinezeseket, így megjavul a régi tjuner is.

3. Na most kovetkezik a 3 nap szenvedés: mi villogtatja a képet, plussz még csikorog a trafó de nem tudom melyik a hálozati- vagy a nagyfesztrafó.
De vertikálisan is el van tolva fölfelé, és villog mint a stroboszkóp.

Vertikális trimmerrel lejjebb huzhatom a képet, de akkor is az aljában olyan visszapödört kép van, meg hát az aljától 5cm-re 2cm-es fekete csík. De villog mint az állat, minden trimmer jó, vertikálisnál minden elkó csere, TA7698 sync IC-nel minden elkó csere, mindent amit talaltam a P54S sasszihibarol minden gyanus alkatresz atmérve. Primer elkok atmerve, kezdtem a horizontalist minden elko merve, minden jó. Piszkalgathatom en az ujjammal a fóliaoldalon nem valtozik semmi.
Es akkor ma gondolkozok hogy ez olyan mint amikor szalad a kép, de sehol nincs a vertikalis futasra trimmer, mig elkezdem követni a vert szinkront, es a szalagkabelhoz jutok ami az elolapra vezet, de hat mikoze az elolapnak a vertikalishoz, na es ekkor ugrott be... Lehet hogy van elöl valamiféle poti. JAJAJJAJAJJ kinyitom elöl a memorizálo gombos-csatornakeresô ajtót, és ott egy poti a VERT-HOLD ra, ..egybôl örömömben madarat lehetett velem fogatni :)

El volt tekerve maximalisan és olyan gyorsan szaladt, hogy vibrálásnak látszodott a kép..

Már vagy 2 éve biztos nem javítottam ilyen régi Samsungot és teljesen kiment a fejembôl hogy ott az ajtó mögött poti is van..

Kérdezem tôletek: történik mással is ilyen baklövés vagy csak én vagyok ilyen bunkó ?...

Kicsit hosszura sikeredett, üdv mindenkinek!

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: akkor végül is fogtál madarat, vagy nem?

Bálint

0

cimbi28
cimbi28 picture

Heló Shizo!

A kitartó munka néha elnyeri jutalmát!

Üdv! Cimbi

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Shizo!
Történik, de csak egyszer! Ilyenkor kerül elő, az az okítás, hogy először szemrevételezünk! Kiderítjük, hogy mit is javítunk! :rohog:
Üdv:
exGelkás

0

sorpocak
sorpocak picture

Szép estét!
Látom, te sem alszol még!:)
Nem bunkóság ez, ezt nevezem a szakma szépségének.
De, hamár este van, én is mondok egy esti mesét.
Jön hozzám egy csávó és mondja, hogy volna egy schneider tv-je(ez egy 66 cm-s ezüst beko alaplapú tv), amiből kiakarja nyerni a rezet. :jajj:
Mondom, osztán, pajtikám mit akarnál inkább érte? Mondja, hogy annyi rezet, mint ami benne van. Hát adtam neki 2 eltérítőt, meg lemágnesező tekrencét, de mondta, hogy már volt az itteni szervízben is, meg Szegeden is, de mindenütt azt mondták, hogy képcsöves. Noszta, be a többi közé, majd ha ráérek. Persze, azért bekapcsoltam, hogy tudjam, műkszik-e a készülék. Működött és furcsa volt a képe. Nos, este elővettem, és egy órai nézegetés, rajz letöltés után vagy a sorkienőre, vagy a képcsőregyanakodtam. Látlelet: Egy két perc után a segédrács elkezdett változni(ide-oda változott és megjelentek a visszafutási csíkok, majd átment negatívba és ezeket változtatta), a fókusz tekergetésével a fényerő is változott. Na, valami zárlat a g2 és fókusz közt, vagy sorkimenő. Lefeküdtem hajnali 1 kor. Reggel kelés 5 kor és egyből elkezdtem regenerálóval a g2 és fókuszt birizgálni. Semmi. Továbbra is majdnem 100%-snak mutatta. Na, akkor sorkimenős. Ekkor, mértem a g1-re, és ott hatalmas feszültséget mutatott a műszerem. Na, azonnal gondolkodóba estem és elkezdtem a rajzot is mustrálgatni. A végén kiderült, hogy amit 2 helyen is képcsövességnek néztek és én is, az nem volt más, mint a g1-s elektróda 220 ohmos ellenállásának a szakadása.Reggel óta kiváló képpel működik a szinte a haláltól megmentett tv. :happy:
Csak azt kérdezném, hogy hány ilyen készülék végzi a varjúk kezei közt, amit csekély ráfordítással lehetne megmenteni, a néhány deka, vagy mondjuk fél kiló réz árának ellensúlyozásából??
Bocs a hosszú esszéért!

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
2 féle embertipus van, mi baglyok vagyunk :)

Nekem is jött egy csávó P4-es alaplappal, hozta nekem ajándékba,caak csipjem le neki a feritestekercset mert van rajta rézdrót. Na és akkor megszántam egy kis apróval, ne szedje le már azt az 5 menetet a feritrôl..

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Melóhelyen levettem egy kb 30 000! euro értékű teszter burkolatát. Láthatóvá váltak benne egy DC-DC konverter tekercsei. Az egyik kis hölgy felkiáltott:
-Van benne réz!

Üdv: Jácint

0

Kcsaba
Kcsaba picture

A réz az újkori arany:) Mindenhonnan elviszik a rézásók, templomtorony, eresz, tv.

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Nomeg a helysegnevtablakat, közlekedesi tablakat(is) ha epp olyanjuk vagyon :-(...
(meg ugy különben is szinte mindent amit mozditani tudnak)
Kari

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ne feledkezzünk meg a klíma és hűtőberendezések csöveiről sem:) Onnan is viszik:)

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Ahonnan csak lehet és van.

De hasonlóan én is jártam, bár banális dolog. Egy napon a multim megszünt működni, semmit sem mért. Vagy egy évig ott feküdt az asztalon, míg egy nap valamit bütyköltem és csak úgy véletlen az egyik mérővezeték végét beledugtam a másik helyére mert valamiért kivettem. Azonnal sípolt mert be volt kapcsolva szakadásmérésre. Az egyik zsinór volt szakadt, én meg vettem egy másikat...

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
De legalább most van két jó multimétered. :D
Üdv: Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Laci!
De azt nem irta, hogy a szakadt vezeteket ki is dobta volna! :oke:
Kari

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Kari!
Ezek után csak nem a multit dobta ki, és a vezetéket tette el a fiókba? :roll: :rohog:
Üdv: Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Hali Laci!
Jo a kerdes! :oke:
Csaba_ csak nem veszed zokon!?
Jo hetveget! :beer:
Kari

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Dehogy! De mivel vettem egy MY-68-at a 64-es piacra került. Az manuális volt, az új meg automata. Szinte újszerű állapotban volt, csak egy elem kellett bele. Egy kolléga rácsapott a v...án két és félezerért.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Rögtön repült a kukába.

0

city217
city217 picture

Látom megjöttél. :(

0

Sponsored links