You are here

SAMSUNG CK-20S10BZ nincs kép de OSD van

10 posts / 0 new
Last post
Mitu
Mitu picture

Üdvözlet mindenkinek!

A címben említett CRT TV-készülék a következő hibát produkálja:se SCART se antenna bemenetről nem ad képet még hangyaháború sincs de az OSD menü tökéletes.Esetleg találkozott valaki ilyen problémával,ez lehet EEPROM hiba?Előre is köszönöm a válaszokat.A sasszi száma S15A.

Üdv:Mitu

Comments
CodeKiller
CodeKiller picture

üdv,

Ugyan nem nagyon vagyok járatos a témában, de szerintem ha van OSD -> A cső jó, a vezérlése megvan (H/V); mivel nincs kép -> valahol az RGB-mux/switch részen kellene szétnézni, mert úgy tűnik vagy beragadt az OSD állapotában, vagy a vezérlése szűnt meg. Scart és a cső között valahol félúton kell ennek lenie (ha támogatja az rgb-t scart-ról) ráadásul errefelé elvileg nincs is túl sok egyéb alkatrész.

0

ELKO4
ELKO4 picture

A logika tényleg azt diktálja hogy nem csőhiba. De ha egyszer G2 emelésre ideiglenesen gyógyul akkor arra nehéz mit mondani.
Üdv.

Tamás

0

Mitu
Mitu picture

Üdv
Megemeltem a G2-t és akkor sincs kép,tehát nem a képcső a ludas.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A katódokon milyen feszűltségek mérhetőek? Ezek a csodagépek összehasonlítják a 3 katód áramát és ha valamelyik már kilóg a sorból akkor nem ad képet. A szervízmenüben a CDL értékét próbáld változtatni. Hang egyébbként van?

0

ELKO4
ELKO4 picture

TDA8842 körül méregettél? Esetleg ennek a cseréje megér egy próbát.

Üdv.

Tamás

0

Mitu
Mitu picture

A sasszi száma S15A.Előre is köszönöm a válaszokat.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Ez S15A sasszi.

Üdv.

Tamás

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Nemrégen volt egy hasonló SAMSUNG TV hibám. Az G2 állításra reagált sajnos képcső probléma volt :( . De az OSD és a szervízmenű mindig megjelent csak a képre kellet néha várni. Szervízmenűben beletekertem és még ment 2 hónapot.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Milyen sasszi?

(A sortrafó alatt a forrasztási oldalon szitázva olvasható.)

Üdv:
Fülesmester

0

Sponsored links