You are here

Samsung CK-20S20BT chassis: S15A - Néhány perc normál üzem után hang recseg, gerjed

9 posts / 0 new
Last post
Oszi11
Oszi11 picture

Sziasztok!

A fenti TV-nél olyan hiba jelentkezett, hogy néhány perc normál üzem (jó a kép és a hang is) után pattogás, recsegegés majd szakaszosan búgó gerjedő hangot ad. Ez idő alatt néha látszik a képen is kis horizontális remegés, de ettől eltekintve a kép jó. Egy alakalommal leállt a táp is, automatikusan újraindult és szépen működött tovább gerjedés nélkül!

A C304 22uF/160V-os kondenzátort cserélni kellett (színes csíkok a kép tetejéről meg is szűntek), de a többi elkó rendben van feszültségek is jók. A C409, C410 impulzuskondikat is cseréltem, de nem változott a helyzet.

Én a sorvégtranszformátor hibájára gondolok, de amiatt hogy hol jó hol nem jó a játék, nem esküdnék meg rá! Ha valakinek van ötlete, hogy mi más okozhat ilyen hibát vagy meg tud erősíteni a feltevésemben ne tartsa vissza magát!

Üdv,
Oszi

Comments
reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
Most volt nálam egy hasonló TV,a hiba az volt,hogy ütemesen kikapcsolt,majd újra indult.Fülesmesterhez fordultam tanácsért,miután a tápot és a sorvéget végig túrtam eredménytelenül.Nos a hiba a digibordon volt,a CXA videó IC volt a ludas.Ha megmelegítettem hőlégfúvóval,a hiba megszűnt,a gép működött.Próbáld meg megfújni,hátha bejön.Ha küldesz privát cimet,átküldöm,amit kaptam.Üdv.Reparator

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Ebben nincs CXA, és digi board se nagyon....

0

reparátor1
reparátor1 picture

Bocsi, elnézést,a sasszi számot össze kevertem,burtaságot írtam.Sajnálom,máskor inkább ellenőrzöm magam.Reparator

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ha a tápok jók és a KF fokozat elkói is jók, akkor én a dzsungel IC-re tippelek. Asszem TDA 93xx van benne. Drága és nincs, valamint pont ugyanolyan kellene bele.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Ebben TDA8842 van, de szerintem nem ez a bűnös, olyan mintha valahol szikrázna, de nem találom, hogy hol szerintem sorvég valahol belül. Az a baj, hogy 7000HUF-ba fáj bele egy trafó és az egész készülék nem ér ennyit 5000-ért adnak már ilyet!

Üdv,
Oszi

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Van hozzá bontott sorkim.
Ha érdekel, keress a vadmalacka@gmail.com -on

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Lehet hogy banális,de be van a hangnorma állítva? BG,DK

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

A jó múltkor volt nálam egy Samsung, persze táp hibával de ezután kiderült hogy hang sincs.
A hangvégfok táp szűrőkondija teljesen zárlatos volt, volt mellette két nagyobb teljesítményű védőellenállás az egyik szakadt is volt (persze ezek lábait előtte jól átforrasztottam mert repedezett volt a forrasztásuk).....
Nem ugyan az a hiba, csak eszembe jutott.

Üdv.

0

Sponsored links