You are here

Samsung CK-21H1T (S15A) Nincs képe (fekete képernyő) /Megoldva/

4 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

A fenti TV-nek nincs képe, csak fekete. A képcsőpanelen találtam egy repedést amit átkötögettem. Gondoltam megvan a hiba, de a helyzet nem sokat javult. Kb.20-25 másodpercenként megjelent a kép de nagyon sötét és defókuszált volt. A színek látszólag rendben voltak. Nosza átkötöttem a fűtéskörben lévő soros ellenállást. Ezután már folyamatosan volt képe, csak néha néha lett fekete, de továbbra is sötét és defókuszált volt. A G2 már maximumon áll, picit növelve már visszafutási csíkos és a fókusz is a legjobb beállítás ellenére sem jó. Kaptam egy képcsőregenerálót mely szerint a képcső teljesen gyenge. Sikerült regenerálni vele, most közel 100%-osnak méri mindhárom ágyút. Viszont ismét csak fekete a képe, már fel sem villan. A rendszertáp jó, a képcsőpanelen is megvan a táp. Elakadtam. Merre keressek tovább?

Üdv.

Megoldás:
Mindenkinek köszönöm a segítségét!
A hiba oka az volt, hogy a képcsőfoglalat R lába és a soros 1,8k közt találtam még egy hajszálrepedést. Azt is átkötöttem azóta megy. :) Sajna a piros katód gyengélkedik és bár jó a képe néha megnő benne a piros és letilt, lezárja a csövet egy pillanatra.

Comments
ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

ez biza képcsőhiba lesz...

Üdv.

Tamás

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Állítsd be az Ug2 (SCREEN) értékét precízen:

Cathode Voltage Adjustment
(Screen Adjustment)
1. Connect CRT socket pin GK to an oscilloscope probe.
2. Input a gray scale pattern. (Use a pattern generator)
3. Use the P mode key (on the remote control) for the STANDARD picture.
4. Adjust the Screen VR (on the FBT) so that the voltage on the oscilloscope becomes 130+2.5V.

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Mérd meg hogy a G2 vagy a fókusz nem lett-e fűtéshez vagy G1-hez zárlatos. Ha nem akkor menet közben mérd meg a G2-t és a katódok szintjét. Ha a G2 feltekerve eléri a 600V-ot akkor a fénynek és a sorvisszafutásnak be kell jönni.
Esetleg kösd le a katódokat az RGB végfokozatról és 100ohmon át kösd testre. Így már alacsony G2 állásnál is fénynek kell lenni.
Nem állt le a függőleges eltérítés? Ha egyenfesz van az eltérítésen akkor a képernyőn kívülre kerül az elektronsugár. Bár derengve akkor is látszani szokott.

0

Vote up!

You voted ‘up’