You are here

Samsung CK 5062 A & CZ28D83N

7 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

Sziasztok Mesterek!

Keresnék az 5062-A -s samuhoz szervízkódot. Hibátlan a készülék, de új kora óta a kép egy kicsit össze van nyomva, ezt szeretném korrigálni.

Valamint van egy Samu CZ28D83N tv-nk. A probléma, hogy időnként rettenetesen el kezd sípolni (meleg állapotban) vagy hidegen is jön a "műsor" azonnal, ha állomást váltok. Próbáltam fülelni, hogy honnan jön a hang, de nem igazán tudom behatárolni. Hogy lehet ezt a hibát konkrétan megállapítani, hogy melyik alkatrész miatt sípol?

A segítséget előre is köszönöm!
Akos

Comments
Dezsi
Dezsi picture

Szerintem Pásztor nagyon nagy irányelvet nyújt neked. A sípoláshoz kell egy tekercs és egy vasmag nameg némi frekvencia.

0

Jaca
Jaca picture
****

Na meg alharmónikus :oke: .

Üdv: Jácint

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Megnéztem a Samsung CK5062 rajzát, és ha jól azonosítom be P68-as sasszi. Ez tele van potival. Képméret állításhoz nem kell sm. Tekerd meg a VR301-et.

0

Czakos
Czakos picture

Sziasztok!

Köszönöm szépen az információkat!

A nagy CZ.. TV-nk egyelőre megijedt, mert azóta abbahagyta a sípolást, de ha újra műsorozik, akor kipróbálom ezeket a dolgokat amit ajánlottatok.

Mégegyszer köszönöm szépen!
Akos

0

nagysparco
nagysparco picture

Szia!

Sorkimenö vagy táptarfó miatt sípolhat a tv vagy tele van kontakt hibákkal..én elöször végigforrasztanám az alaplapot jó alaposan..aztán megfogod a trafókat külön külön,és kicsit meghajlítod a kezeddel és figyelsz,hogy el áll e a sípolás...

Elöször ennyi!

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!

A samsungnál már találkoztam olyannal hogy a sormeghajtó tekercs tetejere nem volt rendesen ráragasztva a vasmag, és ez miatt sípolt, már 3-4 tvénél volt hasonló hibám, a szervízmenübe való belépés próbáld meg
Power off-menu-mute-power on, lehet hogy nem jól emlékszem, majd utána nézek

0