You are here

samsung ck 5073z

14 posts / 0 new
Last post
karcub12
karcub12 picture

SZevasztok, üdv mindenkinek.Egy kis segitséget szeretnék kérni.A problémám a fent nevezet tv-vel a következő. A tápegységében egy ugynevezet tápjavitó KIT van amelyen van egy fqpf6n90 tipusu fet ami rövidzáros volt,kicseréltem ugyanolyanra.A tv elindult majd kis idő mulva leállt,próbáltam ujra bekapcsolni de semi. majd kis idő elteltével ujra elindult, nem sokáig ment leverte az automatát a fet ujra rövidzáros let. Mielőt ujra kicserélném szeretném megkérdezni hogy mit nézek vagy cseréljek még a fet-en kivül.Mi lehet ami kinyirja a tápot.

Comments
kattila
kattila picture

szia
en UPS001-es kittet szoktam hasznalni,eddig bevalt.

0

sanyó
sanyó picture

Üdvözlet mesterek. Ezzel a típussal,van problémám.Kittet raktam bele,meg cseréltem a szokásos kacatokat,megyen is . csak 7-8 perc után a kép 2 oldalt össze ugrik.Induláskor a fesz 123 volt ,mikor össze ugrik a kép lemegy 93 voltra is,félóra kínozás után a sortrafó langyos,de a meghajtó tranyó jéghideg.Sortrafós? vagy valami más lehet?

0

ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

az új KITT-eknél beépítés előtt azzal kezdek hogy a 680k, 270k ellenállásokat kicserélem 2W-ra, a 27k-t 3W-ra, a 47uF-t pedig 68uF 105 fokosra. Ezek a KITT-ek nem mennek tönkre és nem jönnek vissza. A 27kOhm mindég kiforrasztja magát, ha 2W van benne.

Üdv.

Tamás

0

jaffry
jaffry picture

Sziasztok! Lenne nekem is egy ilyen típusu tv-m a mi a címben is szerepel és az lenne a probléma hoyg bekapcsoláskor nincs fényerő.Valamennyi idő után valamikor 3-5-10 perc utén meg jön a fényerő.Akkor is van olyan hogy tulságosan kifényesedik és vízszintes vékony piros csikok is láthatóak benne.ez tart egy darabig és visszatér alapállapotba.De menet közben is néha dobálgatja fel le a fényerőt(kivilágosodik majdnem tejfehérre.)
A válaszokat előre is köszönöm!

0

ELKO4
ELKO4 picture

Gondolom a kék címkés Samsung cső van benne. Mehet a levesbe, cserés.

Üdv.

Tamás

0

jaffry
jaffry picture

Nekem szántad az üzenetet?Csavargattam a screen feliratu potmétert a sorkimenőn, amikor bekapcsoltam akkor hirtelen meglepődtem mert jó volt a fényereje de egy idő után ismét világosodott.hibás lesz a sorkimenő vagy van valami alkatrész ami a fényerőért felelős még?

0

ELKO4
ELKO4 picture

Mondom hogy képcsöves....

Üdv.

Tamás

0

jaffry
jaffry picture

Köszönöm válaszod!Lehet butaságot kérdezek de mit jelent konkrétan az a fogalom ha rámondják egy tvre hogy képcsöves? Nagy vonalakba tudom hogy működnek, csak a kíváncsiság hajt.

0

Pityesz
Pityesz picture

Hali!
Mérj rá a csőre, esetleg egy regenerálás még segít neki :)

Üdv:
Pityesz

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Azt akarják mondani azzal hogy képcsohibás.

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Szakadt vagy megnyúlt 270k-tól már nekem is volt felrobbant fetem ilyenben, főleg amiben kicsi, nem 2w-os ellenállat volt.

0

elbandi
elbandi picture

Üdv Mindenkinek!

A FET általában akkor megy tönkre a tda4605-l épített tápegységekben, amikor szakadt az áramlekérdező ellenállás. Egyik lába a 300V-ra van kötve a másik az ic 2-s lábra. 270k vagy nagyobb értékű szokott lenni.
A 2db elkot a panelon mindenféleképpen ki kellene csrélni ezen kívül.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Gondolom smr kitt, a hozzá mellékelt használati útmutatón azt írják, hogy a panelon lévő elkókat kell cserélni. Állítólag egyszerűbb és olcsóbb. Mondjuk az eredeti smr40200 és hiso hibridnél mindenképpen. A helyettesítő kitt lényegében csak az egyenirányított hálózati feszt használja és a táptrafót a szekunder elemekkel, úh a primer oldal lényegtelen.
A kittről találsz itt jobbra egy leírást a www.nippur.hu oldalon. Ők gyártják.

0

Sponsored links