You are here

samsung ck 5073z sortrafós??

17 posts / 0 new
Last post
sanyó
sanyó picture

Üdvözlet mesterek. Ezzel a típussal,van problémám.Kittet raktam bele,meg cseréltem a szokásos kacatokat,megyen is . csak 7-8 perc után a kép 2 oldalt össze ugrik.Induláskor a fesz 123 volt ,mikor össze ugrik a kép lemegy 93 voltra is,félóra kínozás után a sortrafó langyos,de a meghajtó tranyó jéghideg.Sortrafós? vagy valami más lehet?http://www.hqelektronik.hu/info/hu/smr40200c-ssu.html Bocs nem kitt,hanem ez.

Comments
sanyó
sanyó picture

Hát átnéztem tüzetesen,a sortrafó,és a táp körül minden ellenálást ,diódát kondit,semmi szakadás,nyúlás ,zárlat.Azon gondolkodom ,hogy az a c 412 miért volt púpos,mert az 1 tv :::: tip diódán keresztül megy a sortrafó .... talán 5 ös lábára.Lehet hogy ilyen változó menetzárlat lehet a sorkiban, ezért megy néha 3, 5 ,8 ,30,percig ,mikor ,hogy.Amúgy nem olyan nagy probléma a tv ilyen (lemondott,kirakott)tv csak hát ,a mégis hátha kategória,meg valakinek még jó lehet..meg gondoltam neme valami dióda szívat,jártam már úgy hogy jónak tűnt,csak ha feszt kapott akkor ko.

0

sanyó
sanyó picture

Tisztelt szakik,kicseréltem a c 412 -t 350v 22 mf re,egy fél óráig ment normálisan,utána ugyan az. forrasztások átnéz,átforrasztgyanus???) mit cseréljek? érdekes. A fesz 125v csak a sormeghajtó tranzisztornál csökken le 100v alá.

0

isti13
isti13 picture

Szia! Akkor a 125V-os táp és a sortrafó koll. között van a hiba, ahol a feszültség esik!(remélem nem sortranyó kollektorán mértél!) Lehet ott kis ért. ellenállás, tekercs, eltérítőcsati, de forrfüles sortranyólábnál is lehet fóliaszakadás! Üdv István

0

sanyó
sanyó picture

Hali A c412 őt 250v 22 mf,púpos volt ,250v 47 mf ra cseréltem,anno lehet hogy ez a baj?

0

sanyó
sanyó picture

De,igen. Visszadugtam megy ugyanugy,úgy értelmeztem, hogy így nézzem meg.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Mázli, 110 fokos csőnél esélyes hogy eltérítő nélkül elröppen az EW kör.

Üdv.

Tamás

0

sanyó
sanyó picture

Na a következő,átraktam egy tökéletesen működő kasztniba, 3 perc kép össze ugrik olyan 96-7 volt körül,aztán ki be kapcsolgat,nem 7-8 perc után.AZ eredeti képcsőről tekercs lehúz,leporol ,ép semmi melegedésjele,semmi zárlat.Tehát képcső nem lehet,amúgy képgeometria tökéletes,élesség minden ok,majd leirkálom miket cseréltem eddig ,na további szép napot.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Mázli, "
A hályogkovács bátorsága. =brrrr=

Üdv! Kalex

0

sanyó
sanyó picture

üdv mindenkinek.Kipróbáltam,amit tamás írt. Eltérítőtekercs dugó lehúz, fesz 125 v,másfélórát ment fesz 122v ment le ,de trafó hideg megy.szerintem sortrafó nem rossz.Az eltérítő tekercsen nem látni szemmel semmit,ellenálása 2,1 ohm,meg 8,1 ohm,mást nem volt időm most megnézni.

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Eltérítő tekercs hiba általában levett eltérítőnél látható, belől a csőfelőli oldalon,ohmmérővel nehezen méred ki!Anélkül járatva alig terhelődik a sorvég trafó.Mielőtt levennéd próbaképp akassz rá helyette egy másik hasonló eltérítőt,fűtést addig kösd le képcső védelme érdekében.
Üdv!

0

sanyó
sanyó picture

OK ,megpróbálom.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Nem mondod hogy eltérítés nélkül járattad...?

Üdv.

Tamás

0

ELKO4
ELKO4 picture

Nem jellemző ezekre a sortrafó hiba. Én megnézném az eltérítőtekercset.

Üdv.

Tamás

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello

Ez táp hibának néz ki.Azért ugrik a kép össze mert kevés a villany.
Mik azok a "szokásos kacatok" amiket cseréltél?
Mert van itt egy két dolog ami nem szokásos kacat.

File csatolás: 

0

isti13
isti13 picture

Szia sanyó! Változnak-e többi tápfeszek és sormeghajtó jel 93V-nál? Ha 93V nem csökken tovább, inkább sortrafó túlterhelés. Próbáld vízszintes eltérítőt kikötni! István

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Ha netalántán sortrafós, van hozzá bontottam, ha érdekel.

-1

Sponsored links