You are here

Samsung ck-5320z elszált a tápja

18 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
Kaptam ezt a tv t javitásra,azzal a hibával ,este ment,reggel már nem,megnézve az SMR4200C ugy zárlatos ahogy van,kiforrasztottam a hibridet is azon nem mérek zárlatot,de eddig mindig cseréltem az IC vel együtt.
De most gondolkozom egy kitt beépitésével,esetleg tudtok e nekem ajánlani valami jó fajtát,olvasgattam a neten ,rengeteg van,csak nem tudom melyik legyen a jó.
Eddig én csak az SMR t helyettesitettem kittel,demint olvasom már ezt is hamisitják,kivált meg nálunk,az áruk meg elég jó,nem szeretnék potyán pénzt kidobni,esetleg a 40200 ast kilehetne cserélni valami másra.
Ezt a tipust raktam addig amig nem hamisitották.

File attachment: 
Comments
zgyula
zgyula picture

Szia!
Az SMR-t egyszerűen le lehet gyártani,kijavítottam az eredeti áramkört hogy stabil legyen- a rajzot és a nyák-tervet mellékeltem (befér az IC helyére). Ha gond a panel gyártás tudok küldeni...
A HIS nagyon ritkán száll el, viszont a 22uF mindenképp cserélendő jóféle low ESR tipusra.

0

cape-t
cape-t picture

Szia!

Először is köszi az anyagot! Viszont azt olvastam több helyen, hogy a hibrid is tönkre tud menni. Ezért ajánlott olyan KIT-et beépíteni, ami tartalmazza a vezérlést is.
Te egyébként alkalmaztad már a fenti kapcsolást? Ha igen, mik a tapasztalatok?

Üdv:
Gyula

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
Amit feltettem az az SMR40200C belseje, annyival módosítottam hogy a MOSFET G-hez tettem 10ohm-ot, a meghajtónak pedig BC368 -at tettem (ez gyorsan le tudja zárni a FET-et). Így stabilan megy, az első példányt közel 10 éve "gyártottam", azóta is működik :oke:

0

cape-t
cape-t picture

Szia!

Köszi a választ! Asszem kipróbálom, de lehet beletelik 1-2 hétbe, mire elkészül...

Üdv:
Gyula

0

cape-t
cape-t picture

Tisztelt Kollégák!

Egy SCT11D sassziba szeretnék egy SMR40200 KITet beépíteni. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani a HQ-s verziónál valamivel olcsóbb, de megbízható típust ajánlani. Az újabbik univerzális NIPPUR-os nekem túl gányolósnak tűnik...

Köszönettel:
Gyula

0

Pityesz
Pityesz picture

Üdv Mester!

Vedd meg a HQ-sat nyugodtan, 4000Ft. körül van, de utána nem lesz többé gond a géppel.

Üdv:
Pityesz

0

city217
city217 picture

Szia.
Én a helyedben szakmát váltanék, pld vattacukor vagy pattogatott kukorica készítő /így szebb/ :).
Csak humor! De nálad a készülék mi csak olvasunk.

JózsiBá.

0

marosi
marosi picture

Szevasztok
Szóval nem sikerült vennem helyettesitő kittet,átverés volt az egész,ugyhogy vettembele smr40200 at +his et betettem,müködés közben a B+128 VOLT ,STBY143 volt,jó e ez a feszültség olvastam hogy a His 3 as lábán lévő induktivitás miatt és a 22mikrós kondimiatt szalad meg a táp,aztán azt is irják higy inkább bekell tenni egy 130-200omos ellenállást az induktivitással sorba,felvágva a nyákot,betettem,de nem megy lejjebb a táp,igy hadjam vagy próbáljak tekerni egy induktivitást,de annak nem látom sok értelmét mivel nem tudom megmérni,vagy tegyek bele valamilyen más isnmert induktivitást.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

a papírforma szerint üzem közben 125 Volt, szerintem a 128 nem tragikus, annyi még belefér.
Viszont ha a gyárival megegyező SMR-t tettél bele az nagy hiba. Ezek már gyárilag is elég labilisak, most meg hogy minden pincében meg garázsban félvezetőt gyártanak, a minősége enyhén szólva kétséges. Csak idő kérdése és repülni fog az is.
Én akkor se tenném bele ha itt teremne az almafán. Csak szopni lehet vele.
Ha már beletetted akkor az elektrolitkondit és a kerámiakondit cseréld ki a primerben, meg a sortápszűrőt, kend be hővezető pasztával az IC hátát, jól tépd meg a csavart, a többit bízd a sorsra...

Üdv.

Tamás

0

marosi
marosi picture

Szevasz ELEKO4
A kerámi a kondit, a 2n2 esre gondolsz,a 22mikróst cseréltem,rögtön ugy adjá ezt a kittet,hogy a két ic+kondi+150voltos zenner.
Közben kicseréltem a kondikat,olvastam egy orosz oldalon hogy ac803 as 2n2 es kondit lelehet csökkenteni 1n ra,igy lejjebb megy a stby fesz is,ugy hogy az most140 volt stabil,a táp illetve a sor hütőbordája éppen csaklangyos,szerintem igy hagyom,csak azért az azl803 indukivitás boszant,azt át tekerném ahogyan javasolják,csak nemtudom honan lehet megtudni a ferritnek a -na ezt a szót nemtudom magyarul,szóval mibe van 1000-2000 ferit.

0

marosi
marosi picture

Szevasztok
Kösz a válaszokat,de mivel most kittem nincsen,elkezdtem olvasgatni,a neten,aztán találtam egy irást hogyan lehet kicserélni az elszált tranzisztort az ic ben ahogy leirta én azt meg is csináltam,az ic aljától 10 mm re flekszel bevágtam egészen a hütő lapig,aztán egy éles késsel,és egy kis ütéssel valóban lepattan a feket müanyag,lecsiszoltam a régi tranzisztort,és tetem helyette egy másik fetet.Próba és valóban müködik,illetve hát nem teljesen mert indul,és leál,lehetsége hogy a tranzisztor miatt,mert nem találtam BUZ90 est,és 2SK2765 öt tettem bele,ebben dióda van,megpróbáltam terhelés nélkül égővel,ugy sem akar indulni,holnap veszek egy buz t kiváncsi leszek rá,most csak ilyen kisérletezős kedvembe vagyok,aztán elválik.
Igy nézki a bekötése külső tranzisztorral.

File csatolás: 

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Üdv.marosi!
Itt a tanyán keresd föl ezt az oldalt.
"SMR 40200 Helyettesítő Kit MELEGSZIK"

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

nálam is van.

Üdv.

Tamás

0

marosi
marosi picture

Szevasz Elko4
Megkaptam a püt,de tegnap este találtam egy szimferopoli oldalt,és onnan is lehet rendelni,valamivel olcsóbb,és könnyebben tudom kifizetni,mindenesetrte köszönöm az infót.
Ők ilyen formában gyártják,lényegében ugyan az.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Ilyent se láttam még... kicsit szellős a panel, kicsit amatőr munkának látszik de ha működik akkor jó.

Üdv.

Tamás

0

marosi
marosi picture

Szevasz
Hát ha elküldik,rögtön lekoppintom a nyákot,aztán már én is össze szedem.,fö az hogy müködjön,amugy amit tegnap próbálgattam,szintén müködik,de azt nagyon gányoás nak tartom,deha muszály az ember magának megcsinálhatja.

0

Tvguru
Tvguru picture

Hali!

Ezt a kittet nyugodtan használhatod:http://www.hqelektronika.hu/product.php?pn=smr40200c_kit1

0

Sponsored links