You are here

Samsung CLP-510N színesben hiányosan nyomtat

9 posts / 0 new
Last post
Malibu
Malibu picture

Sziasztok!

A címbeli nyomtató a tesztlapokon levő érdekes hibát prudukálja, azaz színes nyomtatásnál az A4 oldal szélességében 3/4-ig nyomtat, maszatol egy kicsit és utána semmi. A fekete viszont "kitart" az oldal széléig. Szétszerelés, szemrevételezés és tisztítás után vagyok vele, illetve a dobegyég reset volt (56 Ohm csere, a reset előtt is hibás volt a nyomtatás) Fizikai vagy elektromos gond lehet ?

Üdv

Comments
Sasa_bacsi
Sasa_bacsi picture

Üdvözlet kollégák!

Az a gyanúm, hogy a transfer belt unit okozza a hibát. Ki kellene pucolni, átnézni tüzetesen, lehet, hogy beleszorult valami, ami lehet por(macska), papírdarab stb.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Én is ilyesmire gondoltam, amikor megláttam a képet, mintha valami nekiérne a beltnek, és szétkenné a tonerport. Talán mivel a fekete nyomtatás 1 menetes, lehet azért nem látszik rajta.

0

Malibu
Malibu picture

A képátvivő egység vadi-új, a cseréje előtt is produkálta a hibát, utána is.

0

pika75
pika75 picture

Szia. Meg kene nezd, hogy a nyomtatando kep teljes szelessegeben rakerul-e a dobra. Szerintem nem, a 3 szines tonerkazetta es a dob kozott van valami gubanc. Vedd ki a kazettakat es nezd meg, hogy teljes szelessegukben rafekszenek-e a dobra. Udv.

0

Malibu
Malibu picture

Szia!
Arra gondolsz, hogy a színes kazetták hengerei nem fekszenek fel teljesen a dobegységre ?
A dobra csak akkor kerül teljes szélességben a kép ha feketén nyomtatók...

0

pika75
pika75 picture

Szia. konkretan arra gondolok, hogy a szines kazettak es a dob kozott van valami pl egy szivacscsik vagy hasonlo. Nezd meg a szines kepeket, a szines es feher reszek kozott nincs eles hatar, hanem van egy kb 1-1.5 cm szeles furcsa sav. Na ott gyanitom, hogy van valami a kazettak es a dob kozott. Vedd mar ki a kazettakat es nezd meg, 2 perc az egesz! Udv.

0

Malibu
Malibu picture

Szia!
Tüzetes ellenőrzés során sem találtam semmit sajnos....ha minden színnek külön lézere lett volna tovább lehetne kutatni , de csak egy lézer van ami "bombázza" a dobegységet.

0

pika75
pika75 picture

Szia. Ha lezer hiba lenne, a szines es feher zonak kozott eles hatar lenne. de neked ott van az az ujjnyi szeles hatar, ahol mintha elkenodne a festek. Azt kell kideritsd hogy az mitol van, es meglesz a hiba oka is. Udv.

0

Sponsored links