You are here

Samsung CV29M66 2 sec után letilt

5 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. mindenkinek . Samsung KS7A bekapcsolás után 2-3 másodpercig megy utána negál . Addig a pár másodpercig minden fesz. rendbe , a képcső fűtésére tettem egy 6V/0,1A égőt és szépen világít , de ami hibát találtam : Nincs vert. vezérlés , egyszerűén szkópal nézve nem jön ki semmi a VCT4953-bol . Olyan sok ilyen tv nem volt nálam és nem tudom hogy ennek együtt kellene e indulni a sorral vagy a hiánya letiltja azt is . A vertikális Ic-n meg van a + - 16V arra a rövid időre még vissza nem áll készenlétiben. Lehet hogy téves úton vagyok , de eddig a panelt át forrasztottam ,sorban a kőlektorköri kondikat cseréltem , az eltérítőt lehúztam , de nincs rajta égés nyom , az elkók esr-re lemérve. Valami ötlet?

Comments
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

C918:1000u/10V-os a tuner mellett, hogy van?

-1

ityvity
ityvity picture
*

Szia , igen 1000uf/10 , csak C108 három újnyival a C918tol egy vonalban , át vezettet és B/+5V csak 3,8 V , de ESR-re tökéletes volt és már kicseréltem a KA78R05-öt is , de eredménytelenül . Szerencsémre még próbálgattam és ki be kapcsolgattam a tv-t teljesen átütött és az a kevés fesz. is eltűnt , azt meg kellet keresni a zárlatot és csere után már szolt is a zene.
Azért lehet hogy még nincs vége , mert most ahogy bekapcsolom mindjárt indul és nincs készenléti , táv nincs hozzá azt nem tudom hogy ki lehet majd kapcsolni.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A sasszi egyik típushibája a függőleges végfok. Nézd át a forrasztásait, cseréld az elkókat, és az IC-t (lehetőleg egy bontottra).

Nem lehetetlen az UOC hibája, de előbb zárd ki a többi lehetőséget! Csatolmány 1. hibaeset.

Üdv:
Fülesmester

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"cseréld az elkókat, és az IC-t (lehetőleg egy bontottra)". Milyen igaz! Épp tegnap volt kezem között ugyanilyen gép. Eltérítés semmi, ill. középpontól kissé eltolódva vékony csík. Feszültségek (majdnem) rendben, -14.7V, +16V. Rámérve az eltérítő ic-re, 1-2 láb 68ohm. Persze új volt benne. Újabb csere és minden rendben. Ennyit a szép új alkatrészekről. Tudom, ez csak nekem újdonság, mégsem tudtam megállni a "beleszólást".
Üdv, Z.

0