You are here

Samsung CW-29Z068T (K55A?) kép megjelenik,elmegy

12 posts / 0 new
Last post
kisember
kisember picture

Sziasztok!
A TV azt csinálja, hogy bekapcsolás után a kép megjelenik ezután rögtön összetörik és elmegy, majd ütemesen ezt ismételgeti. Próbáltam AV-n, ott tökéletesen működik. Feszültségek stabilak. Tuner vagy EPROM hiba, vagy valami más?
Köszi a segítséget.
Üdv: János

Comments
t.guru
t.guru picture

Szia!
AFC hiba, állíts a tekecsen a Kf-ben egy kicsit.

Üdv: Laci

0

nokias
nokias picture

Balázs

Hali!

Nem kell állítani mert ez nem alkatrész hiba hanem SW hiba ennél a készüléknél!!
Nem a levegőbe beszélek gyári bulettin van róla.Átáll a tv francia normára pár perc után és azt is csak akkor csinálja ha a hang menüben Beszéd(SVE) üzemmódban van!

0

kisember
kisember picture

Szia Balázs!Próbáltam mindenféle hangmódban nem segített.AFT tekercsen picikét mozdítottam és jó lett.Nem könnyű állítani elég huncut furata van a vasmagnak.Tizedmilliméter elég volt, szerencsés voltam, hogy jó irányba tekertem. Mindenkinek KÖSZÖNÖM a segítséget!!Már a tulaj birtokolja a készüléket.Ha nem próbálom meg finomhangolni nem tudom mikor készült volna el.Szopatós munka volt!Mint a szintén általam jegyzett Metz TV.Abban is jól jönnének a tanácsok!

Még egyszer KÖSZÖNÖM!

Üdv: János

0

nokias
nokias picture

Balázs

Hali!

A Hang menüben állítsd át Beszéd(SVE)-ről bármi másra!!!
Balázs

0

BLLaci
BLLaci picture

Szia!

Hogyan törik össze? Elszemcsésedik? vagy hogy? A TV is leáll? Több infót, hogy segíthessünk!

Laci

0

kisember
kisember picture

Szia Laci!
A TV nem áll le. Bejön a kép fekete-fehéren, kiszinisedik, fekete-fehér lesz és vízszintesen összetörve elmegy.Nem szemcsésedik.A fenti folyamat kb. 3 másodperc alatt lezajlik és így ismétlődik periodikusan.AV-n nincs semmi probléma.A kép eltünése után rögtön ismétlődik a folyamat a végtelenségig.Arra jöttem rá, hogy ha az automatikusan megtalált adót finomhangolom, megszünik a hiba,Minimális hangolás kell.

Köszi: János

0

BLLaci
BLLaci picture

Szia!

Hangolófesz nem ingadozik? Nem AGC-zik? AFC-t nem húzgálja? Egyszerű. Cserélsz egy tunert, ha meg nem jött be, epromot.Ha ez sem, akkor agyalunk. Ha finomhangolod és megszűnik akkor lehet, hogy az AFC nem jó helyen van.

Laci

0

kisember
kisember picture

Szia!
Egyszer beállítom finomhangolóval, azután nem hangolódik el, mindig ott marad. Felhívtam a tulajt, azt mondta neki megfelel így. Akkor annyi!
Köszönöm a segítséget!

Üdv: János

0

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Üdv!

Szerintem próbáld hangolni, hogy megáll-e állomásokon. Ha nem akkor afc hiba. Esetleg nincs rossz normában?

0

kisember
kisember picture

Szia!
Igen megáll, de egy picit mellette. Kettőt nyomok a finomhangolón és tökéletesen működik, innen már nem hangolódik el. Tegnap délután kikapcsolták, amikor este visszakapcsolták már így működött.Szerintem a tunerben valaminek egy picit megváltozott az értéke.(kondi?,valószinű)
Köszi a segítséget!

Üdv: János

0

marosi
marosi picture

Szevasz kisember
ha mellé hangolódik akkor az AFC hiba lesz.

0

Sponsored links