You are here

Samsung CW 29Z418PQ

9 posts / 0 new
Last post
busi57
busi57 picture

Sziasztok!
Fent nevezett televizióm van.Szeretnék róla müszaki rajzot kérni ha van valakinek.Ha nem létezik akkor segítséget kérnék.Hibája a következő:ha kezdem hangosítani ugy kb fél hangerőn elkezd torzitani a hangja.Nemtudom mi lehet a baja ha valaki tud segítsen.Köszi

Comments
busi57
busi57 picture

Sziasztok!
Képzeljétek szétszedtem a kiszerelt zárlatos hangszórómat.Érdekes volt hogy nincs állandó mágnes benne. Először szikével körbevágtam a külső membránt majd a közepéből kitéptem mert nem jött más kép.Ott látható volt két tekercs egymástól függetlenül.Utána az ezt tartó sárga membránszerű anyagot is körbevágtam mert ez is keményen rá volt ragasztva a fém részre. Utána láttam meg a csodát mikor kiemeltem azt a kis tekercset a alsó részén található tekercs cséve tök fekete szétégve találtam ,sorsa = kuka!Ezt azért írtam ,hogy megosszam veletek ennek az 5000ft+áfás hangszóró sorsát.

0

MZperX
MZperX picture

20 év alatt nem láttam még hang-végfok hibás Samsungot. =/

0

Robi
Robi picture

Szia, busi57.
Szerintem hangszorohiba. Kismeretu de nagy membrankilengesu hangszoroknal e hiba altalanos. A membrant tarto gumi-szivacs letoredezik es nagyobb hageronel (kilengesnel)a membran szabadon "ugral" es persze torzit. Ez megis ritka.
Sokkal gyakoribb a kontakthiba. A kilenges miatt a mobiltekercshez vezeto "cernara font" szalak megszakadnak. Ez javithato. Ovatosan kiforrasztod a szalakat es helyettesitsd minel tobb vekony szalbol allo licehuzallal, melybol rugoszeruen 2 menetet formalsz. Ha figyelmesen dolgozol, gondnak vege.
Lehetseges a hangerosito IC meghibasodasa is. Ezt onnan tudod meg hogy noveled a hangerot de keveset valtozik, csak a torzitas no meg. Ezt cserelni kell. Jo munkat!

0

busi57
busi57 picture

Szia!
Szétszedtem a tv-t hát majdnem jót mondtál a hangszóró volt a bibis a kettőből az egyik szakadt vagy zárlatos volt,mert ellenálást mértem rajta az egyik 8 a másik 0.2ohm volt.Mikor lekötöttem a rosszat a másik szépen szól és magasabb hangerőnél sem torzit.Az a baj hogy ilyet csak a szakszervízben tudok rendelni 8ohm 10w és olyan hosszukás alakja van.Azt mondták 5000ft +áfa.Lehet hogy lenyultak?

0

stomi
stomi picture

Szia busi57!
Itt nézz körül, de figyelj, hogy mágnesesen árnyékolt legyen:
http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=hangsz%F3r%F3&sm=2&ls=20
Viszont én megvizslatnám a végfokot is, mert ok nélkül ritkán ég meg a hangszóró. Lehet, hogy egyenfesz van a kijáraton.

0

Jaca
Jaca picture
****

Hali!

Szerintem simán megül a táp. Én először azt mérném, stabil marad-e a hangerő növekedésével.

Üdv: Jácint

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz busi57!
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=samsung&megnev2=s63a&katego...
Tápban kiszáradt, kapacvesztett el-kokat keress.
Üdv
exGelkás

0

Sponsored links