You are here

SAMSUNG CW29M024N TV képméret

17 posts / 0 new
Last post
patyo
patyo picture

Tisztelt Szakemberek!

Van családunkban egy Samsung CW29M024N TV. Eddig rendesen működött, normálisan kezelte a különböző képformátumokat, nem kellett a P-SIZE gombot nyomogatni. Szolgáltatót váltottunk, a megjelenített kép most torz, függőlegesen nyújtott lett, de sebaj - gondoltuk - itt van az előbb említett P-SIZE gomb majd segít. Hát nem nagyon. A gomb csak két méretet kapcsol: normál (ez ugye az alap méret) és nagyítás (ez még jobban széthúzza a képet függőlegesen). Nincs 16:9 -es állás, ami kellene a kép összenyomásához, és így a zavartalan nézéshez.
Kérdésem: Megoldható-e a probléma néminemű munkával (balta), vagy úgy hogy valami úton-módon három-állásúra varázsoljuk a készüléket és úgy léptet a távirányító, hogy normál-nagyítás-16:9-normál-nagyítás- ..., vagy úgy, hogy alapban 16:9-ben dolgozzon a TV, és a nagyítással visszamegy 4:3 -ra. Ez utóbbi megoldások valamelyikének jobban örülnék, mert most kissé "költségérzékeny" vagyok az iskolázások miatt.

Megjegyzés: ismerős SAMSUNGja (más típus!)három méretű képet kapcsol, távirányítója természetesen nekünk nem jó.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel

Comments
tvdoktor
tvdoktor picture

Hello
Így látatlanba a véleményem az, hogy a szolgáltató ilyen hibát nem valoszínű hogy tud produkálni.
Egyszerűen elromlott a tv-d.

0

patyo
patyo picture

Szia!
A TV jó. Az eddigi szolgáltató a upc eddig az oldalán "lekezelte" a képeket, a DIGI meg úgy ad, ahogy sikerül neki. Sajna ezt a szerelő mondta, aki szerelt. Ha a TV tudná a p-size gombbal én is tudnám kezelni a 16:9-es képet, de csak nagyítani tud, meg természetesen a normál módot. A kezelési utasítás is csak ezt a két lehetőséget írja. Van a családban olyan SAMSUNG is ami mindhármat tudja, de ez nem.
Azért kérdeztem, hogy a készülékben hol dől az el, hogy milyen formátumban dolgozik, mert ha lehet megdolgoznám, alapból 16:9, a nagyítással 4:3.
A TV jó, csak kevesebb opcióval dolgozik, mint elvárható lenne.
Üdv.

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello

Azt mondod hogy jo a tv,de nem tudja kezelni a 16:9 et,csak nagyít.
Akkor csak nem jó a tv.

De szervízmenűben sokmindent ki lehet jelölni hogy mit csináljon,vagy mit ne csináljon.Viszont feltétele hogy E/W korrektor és a függöleges fokozat jól müködjön PL: most a Te esetedben.

De van olyan opcio is,hogy ha elálítod többet be sem fogod tudni kapcsolni.
A 4:3 at és a 16:9 alapból kezeli ez a típus.,,,,Ha jó.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Hali!
Milyen szolgáltató?
Nekem t-home van, a beltérin is lehet állítani a képméretet. Letter box, 16:9 stb. Lehet a beltéri van elállítva, néha ha frissítik éjszaka, nekem is állítani kell megint.
Vagy szervízmenü. Négy gomb egymás után kikapcsolt állapotban. Az első nem ugrik be, de menü, mute, power a további.
Ott lehet állítani a képméretet.

Megvan info az első.

0

patyo
patyo picture

upc > digi kábel. Nincs beltéri, csak lesz (vinyós). Csak a TV-n tudok ill. tudnék állítani.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Más tv-n próbáltad már? Mert ha egy másikon jó, akkor tényleg a tv rossz. Akkor próbálj belépni szervízmenübe és állítani rajta, bár magától nem szokott az csak úgy elmenni. Megmérném a tápokat hogy mennyi a biztonság kedvéért, attól tényleg torzulhat a képméret.

0

patyo
patyo picture

Maga a TV rendben. Azt nem tudom, mely ponton kell "piszkálni" a gépet, hogy a képméret változzon, legyen 16:9-es. Hol avatkozik be a távirányító, mikor a p-size gombot nyomom? Ha ezt tudom, talán megoldható a problémám.

0

stomi
stomi picture

Szia!
Azért azt tudnod kell, hogy a szervizmenüben akár le lehet ölni a gépet.
Az OPTION1 4-es pontjában állítható.
Mást ne állíts el!

0

exGelkás
exGelkás picture
*

0

patyo
patyo picture

Köszönöm exGelkás!

Köszönöm a kapott anyagot, a szerviz menüvel megoldódott a probléma, most rendes alakok és nem nyulánkák vannak a képernyőn.

Üdv.
Patyó

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz patyo!
Nagyon szívesen. Most már a kosárlabdázók is emberformájúvá váltak, és nem tojáslabdával játszanak.
Örülök, hogy segíthettem:
exGelkás

0

patyo
patyo picture

Köszönöm, a hét végén átböngészem és neki esek. Ha lesz valami kérdésem, írok.
Üdv.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Mit jelent az hogy a tv rendben? Pl ha egy videót RF csatlakozón keresztül(ahová az antennát bedugod) rákötsz az jó? Mert akkor a hiba a szolgáltatónál van. Akkor nem érdemes piszkálni főleg hogy nem csak egy csavarhúzó kell hozzá.

Javaslom előbb a videós megoldást próbára. ha az jó, akkor az antennát dugd a videóba és a videót AV kábellel kösd a tv-hez. A tv-t av-re kapcsolod a csatornát pedig a videón váltod. De azért csak szólnék a diginek, hogy csináljanak valamit.

0

patyo
patyo picture

Sajna (már) nincs videóm, a készülék jó, de nem kapcsolható a távirányítóval a 16:9. A szolgáltató pont olyan mint a többi, most kötözgeti befele az internetet meg a telefont (72 óra), a TV miá lett neki "szólva", azt mondta ez van. Mindez nem lett volna, ha anno nem olyan készüléket hoznak be, ami csak csak a "normál" és a "nagyítás" képet ismeri, hanem a 16:9-et is, mint jó pár márkatársa.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A Hiba minden adónál jelentkezik vagy csak az RTL klubon? Ők ugyanis valami egészen elvarázsolt képarányban adnak augusztus 28 óta. Egyik szakemberük azt mondta, hogy 4:3 ba ágyazott 16:9 es képarányt használnak. :? Valami biztosan nem stimmel mert már hívtak miatta, hogy a TV hibás de más adón jó volt.

0

patyo
patyo picture

Sajna mindegyiken.

0

Sponsored links