You are here

Samsung CW29m166V (K55A-1 sasszi) tv szervízmenü gyári értékek beállítása.

12 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!
Vettem egy Samsung Planó Tv-t. A typ szám a fenti CW29M166V és semmi más.Szép kép van rajta csak észrevettem hogy a EW méret nagyon nagy . Annyira hogy a FILM+ logóból nem látszott csak ILM+, Belépve a szerviz menübe ott 42-es értéket olvastam. Kezdtem keresgélni különböző fórumokon hogy mennyi a gyári érték de ahány sasszi annyi féle. Mivel nem tudom hogy valójában milyen sasszi van a gépben, kifordítani nem tudom (dög nehéz), jó lenne tudni,hogy a mostani 33 érték az jó e. Vagy esetleg csináljak egy nagy ellenőrzést a kondik terén , valamint a sortáp terén?Őszintén szólva lenne mit állítani rajta mert nem a legszebb a geometria de nem vészes a torzítás.
És szeretném még megkérdezni hogy ha resetelem a gépet akkor gyári értékekre áll , vagy töröl mindet és KO a tv-nek?
Üdv belfi!

Comments
zgyula
zgyula picture

Szia!
A függ. IC melletti 100uF -os kondikat nagyon sürgősen mérd át és cseréld ha kell, mivel ellenkező esetben képcső lenyakazás lesz előbb-utóbb ! Az IC-t is forraszd át, a bordára pedig + hűtőfelület is jót tesz.
Nagyon nem árt még ellenőrizni a függ táp kondikat, az EW- nél a 220uF -okat.

0

belfi
belfi picture

Szia zgyula!
Azokat cserélni is akartam , és az EW-nél is! Mondjuk ezen eleg combos hűtés van , nem csak egy lemez , de ha erre is kell még akkor majd valamilyen régi északi-híd vagy más oda illeszkedő hűtést kitalálok.
Üdv Belfi!

File csatolás: 

0

belfi
belfi picture

Sziasztok!
Sikerült erőt vennem magamon és szétkaptam a tv-t.Mint kiderült K55A-1 sasszi van benne.Megmérve a sortáp feszültséget, az 136.3 volt. Az R821 133k így a feszültség megfelelőnek látszik.sajnos arról nincs információm hogy régebben hozzá lett e nyúlva , amitől az EW méret megváltozott volna . Nem tudom érdemes e a kondizással foglalkozni, még nem döntöttem el hogy cserélem e a tápkondit, és a függ eltérítés kondijait.
Üdv Belfi!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Látod, mondtam, hogy fontos! Gyakran nem igazán egyértelmű, hogy mi van benne, míg meg nem nézzük.

A B+ értéke megfelelő, de ha már ott jársz, a C423, C405S, C406S kondikat is cseréld ki!

Üdv:
Fülesmester

0

belfi
belfi picture

Szia Fülesmester!
Így igaz ahogy mondod . Szóval nem feledékeny voltam csaknem tudtam mi lakozik benne! :D Beszerzem az említett kondikat, bár a 820nF 400V nem biztos hogy lesz. A HQ-nál nem találom.A 2db 3,9nF-ra van remény .Most egyenlőre összeraktam , egy kicsit megnyugodva hogy nem magas a B+.Ha össze jön a kondi akkor rászánok majd egy pakolást de addig marad így.
Üdv Belfi!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ne a rajz szerinti értékeket keresd, hanem olyat, ami benne van! (Ezek képcső függő értékűek.)

A kondenzátorokat 2db azonos feszültségű párhuzamos kapcsolásából is ki lehet alakítani. Egyik felülre, a másik alulra.
(Például: 470nF+360nF=830nF, vagy 560nF+270nF=830nF és így tovább.)

Üdv:
Fülesmester

0

belfi
belfi picture

Szia Fülesmester!

Ma megint nekiugrok és kibontom az egész panelt és az elkókat mindenképpen, de az impulzus kondikat nem biztos hogy cserélni fogom. Azért nem, mert itt egyszerűen nem lehet kapni.(Annak is örültem , hogy az elkókat meg tudtam szerezni) Megrendelem és majd valamikor kicserélem , remélem nem okoz nagy gondot.
Üdv Belfi!

Most látom hogy a vett kondik ,2 kivételével 85 fokosak.Nem tudom merjem e cserélni a használt de 105fokos kondikra?
Más: Mikor levettem a videopanelt a képcsőről , észre vettem hogy a képcső nyakán van egy csatlakozó. A panelon nincs helye. Az mi célt szolgál mert még ilyennel nem találkoztam.

Üdv belfi!

File csatolás: 

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

S61B sasszi. (Ezt kifelejtetted a címből!)

A CRT készülékek geometria beállítása (és a sorméret is ide tartozik) nem sztenderdizálható, mert az alkatrészek (főleg az eltérítő tekercs) gyártási szórásától függ. Egyedileg kell elvégezni. (A beállításhoz csak az értéktartomány adható meg előre.)

A memória rezetelése után minden paramétert újra egyedileg be kell állítanod, mert a gyártási alapértékekre fog beállni, ezért inkább ne csináld!

A sorméret megnövekedését ezeknél a készülékeknél általában a sortáp (B+) megemelkedése okozza, inkább azt ellenőrizd! Ehhez természetesen szét kell szedned.
B+ megemelkedését általában az R821 megnyúlása okozza.

B+ értéke képcsőfüggő, a rajzon csak egy változat szerepel, ami nem biztos, hogy jó adat a javítandó készülékre. Nagyságát az R821+R819 névértékek összegéből lehet jól megsaccolni. (Le kell olvasni a csíkok alapján!)

Persze ha nem akarsz precíz lenni, akkor jó ez így is!

Üdv:
Fülesmester

0

belfi
belfi picture

Szia Fülesmester!
Nem hagytam ki a sasszit mert nem tudom, ebben mi van. :) Olvastam olyan oldalt ahol k55a volt (http://www.elektronline.hu/wwwboard/thread.php?sorszam=366149&reply=7) Lehet hogy szét fogom kapni , csak mivel kb 1,5 méter magasan van előtte a számítógépes asztal tele vezetékekkel , hát szóval nem egyszerű. De legalább azt tudom hogy hol keressem a bajt, már ha van .Jelenleg ilyen a képe sajnos ennél jobbra nem igazán telik , esetleg a dőlésen egy picit korrigálok.
Köszi a tanácsot!
Üdv Belfi!

Esetleg nem volna egy Lion pattern beállító ábrád?

File csatolás: 

0

maszek
maszek picture

Szia.
Ha az EW ampl. funkciót megtaláltad, (állítja is) az a jó érték amit Te is annak találsz.

0

belfi
belfi picture

Szia!
Minden funkció működik , csak furcsállom hogy 42 volt az érték.
A mostani beállításokkal jó a képgeometria.
Köszi!
Üdv Belfi!

0

Sponsored links