You are here

Samsung EcoBubble WF60F4E0W2W 6kg hibás működés

1 post / 0 new
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Korábban volt problémám az öblítőjével, mert még mosás alatt kifolyt... ez egy darabig megszűnt (egy cső volt megtörve), de ismét kifolyik, viszont már újabb hibák is jelentkeztek, így talán ez az ismétlődő hiba betudható az újnak (mert a cső nem tört meg azóta).

Az új hiba az, hogy buborékozás helyett leengedi a vizet, így 2:10 mosás esetén 1:54-kor már nincs víz a gépben. Ha kézzel rátöltök az adagolón keresztül, az is elfogy. Ezt csinálja úgy jó 10 percig, majd rendesen el kezd buborékozni. Ott hagytam, had mosson (így nem tudom később leengedte-e idő előtt), majd a 2:10-es mosási időből 3:30 lett. A nyomás/kiegyensúlyozás miatt általában 10-20 percet szokott tévedni, de egy 2 órás mosásból 3,5 órásat csinálni...

Szóval valami az "agyában" mehetett el és talán ezért kapcsolja a vizet is mindkét szelepre, ami által az öblítő tartályba folyik.
Már berángattam egy tartalék gépet a lakásba (ezt ki is kötöttem), így nem sürgős a dolog. Első körben az lenne a kérdésem, hogy az ilyen vezérlési problémák esetében 1-2 ellenállás, dióda látható elszineződése alapján a csere megoldhatja a problémát, vagy a fő IC adta fel és egész vezértlést kéne cserélni (ami egy ilyen idős gépnél már nem biztos, hogy megéri 15-30e Ft-ért)?

Esetleg valaki találkozott hasonló hibával?