You are here

Samsung Galaxy mini S5570 érintőképernyő hiba?!

10 posts / 0 new
Last post
schjopi
schjopi picture

Szervusztok!
A címben szereplő telefonom egyik napról a másikra nehezen kezdett el reagálni az érintésre, koppintásra. Használhatatlanná vált. Igaz régi és mondhatni téglának való már, de én szerettem... A NET-en balga mód utánaolvastam több helyen, angol és német oldalakon is. Ott a factory, majd hard reset-tet ajánlották. Most ott tartok, hogy beboot-ol a készülék, de a kijelzőn megjelenő első párbeszédablakból nem tudok továbblépni, mert nem reagál a koppintásomra, még annyira sem mint amikor a kezdeti hiba fennállt. Van esetleg még valami tippetek? Vagy dobjam ki?! :(
Előre köszönöm!

Comments
pattijames
pattijames picture

Mindenkit üdvözlök!
Nekem is van egy Samsung S5570 telóm, amivel én is szenvedek, az enyém elindul de elindulás után a kijelzőn látható hogy mintha valaki össze vissza nyomogatná de nem is érek hozzá.
Megcsináltam a hard reset lehetőséget, a telepítés után a hiba egy percen belül megjelent. A készüléket szétszedtem, hogy megvizsgáljam a csati környezetét, makulátlan állapotot találtam.
Megrendeltem hozzá egy új érintőpanelt, beszereltem, és csodák csodája a hiba............ nem szűnt meg, továbbra is önálló életet él a telefon. Jött a szoftverfrissítés, nem vált be. szóval házilag ennyit tudtam elkövetni, a hiba az alaplapi vezérlő chip- el van, ez nem otthoni feladat. Most jön az hogy nem éri megcsináltatni, anyag + munkadíj. Szóval a történet itt, nálam bezáródott.

0

schjopi
schjopi picture

Szia!

Ez elég szívás. Még nem rendeltem cserepanelt... lehet nem is éri meg a vesződést?! Az eltelt két hónap alatt már visszaszoktam a Nok2700C-re. ;)

0

schjopi
schjopi picture

Kedves Hozzászólók!

Köszönöm a tanácsokat. Szét fogom szedni, úgy is csak porosodik a polcon. Hátha... csatlakozó gond...
Updated: Szétszedtem. Sajna a csatlakozó levétele, majd visszahelyezése után a "digitizer" ugyanúgy nem működik.
e-bay-ról lehet rendelni ezer Ft-ért érintőképernyőt, köszi a linket...

üdv schjopi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Az "alaposan megtisztítani" meg kimaradt?
Üdv.: Uniman

0

schjopi
schjopi picture

Szia!

A tisztítás kimaradt, igen. Elég késő volt már éjjel. Igaz alaposan megvizslattam a csatlakozót és környékét. Meg talán - gondolom - ha széthúzod meg összedugod párszor, akkor a kontakthiba akár meg is szűnhet. De megpucolom, veszíteni valóm nem sok...:) Köszönöm ezt a tippet is.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Ahhoz, hogy tovább tudj menni, esetleg dugj rá egy OTG kábelen keresztül egy USB egeret. Ha így tovább megy a kattintás, akkor fejlesztői eszközök/touch screen teszt...meg majd csere...

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Biztos, hogy ez OTG-képes cucc?
Üdv.: Uniman

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Volt ilyenem, szerintem az volt...vagy nem? :hmmm:
Lehet, hogy csak a következő telefonomtól volt benne...
Megnéztem és ezt benéztem, egyik telefonom sem tudja, csak a két tablet, bocsi.
Bár a neten rákeresve valami másik rom-al van, minden igaz...de az itt nem segít.

Üdv
Inhouse

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Én úgy tudom, hogy a "másik ROM" felrakásánál elvileg nem szükséges az érintőkijelző használata...persze ha az a rossz, akkor minkenképpen szükséges azt kicserélni.
De csere előtt nem ártana az érintő csatlakozójának a környékét megvizsgálni, azt alaposan megtisztítani...talán lesz ott olyan lerakódás, amely eltávolítása után, akár a hiba meg is szűnhet.
Bár a gyanúm szerint ezidáig még telefon szétszedésére sem került sor....
Üdv.: Uniman

0

Sponsored links