You are here

Samsung Galaxy S7edge akku nem sokáig bírja, utángyártott új akku sem segít a dolgon.

11 posts / 0 new
Last post
kferi
kferi picture

Sziasztok!

Samsung Galaxy S7edge akku nem sokáig bírja. Kicseréltem egy másikra, de először simán átvertek és bár gyárinak hirdetik nem azt adtak a https://www.notebook-alkatresz.hu webáruházban. Ráadásul hibás is volt. Visszakaptam az árát. Utána vettem egy ugyanolyat a https://www.speedshop.hu -nál. Ott legalább rendesek voltak és elmondták, hogy az egy utángyártott, működik de hát ez van csak.

Eleve könnyebb és laposabb. Viszont így szenvedek vele, mert nagyon gyorsan lemerül.

Valaki tud olyan "rendes" helyet ahol valóban eredeti gyári akkut árulnak?

Addig nem ragasztanám vissza a hátlapot ameddig nem kapok valahol normális akkut.

Üdv Feri

Comments
Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! A Motorolámnál az automatikus szolgáltató keresés kikapcsolása segített. Csak akkor szólal meg a végfok, ha a szolgáltató tornya megszólítja.
 

0

kferi
kferi picture

Köszi, ezt akkor én is kitiltom

0

kferi
kferi picture

Szóval egyértelműen a Magyarországon gyári akkuként árult vackok azok vackok.
A speedshop akkuja is kuka.

Vettem az Alin egy rendeset. Ez tökéletesnek látszik.
 

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Nekem is volt hasonló problémám ! Vettem bele eredeti aksit ! A helyzet lényegesen nem változott !  Szervizbe vittem ,első válasz aksi csere ,jeleztem nekik az aksi teljesítményét lemértem megközelítette a névleges értéket! Csináltam egy fogyasztás mérést meglepően tapasztaltam szabályos időközönként 1 és 2 amper közötti áramfelvételt mutatott , és ilyen kor a proci igencsak  felfórósodott ismét szerviz egy flash-el a probléma megoldódott ,vírusos volt a készülék !   

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Akkukeresési nyűglődés helyett vegyél normális telefont!
Jobban jársz!
Kerülendő álatfajták: samcsung.. harapott alma.
Prefalált: hüvely..

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

Én annyit tudnék hozzá fűzni, TAPASZTALATból, hogy az eredeti gyári akku is valószínűleg annyi idős lesz mint a tied.
Az akku használat nélkül is öregszik. 
Tehát, ha van rá lehetőséged, nézd meg a gyártási évét.
Én úgy jártam, hogy a telóm már alig bírta ki az egy napot.
Vettem rá egy gyári akkut, azzal kibírta az egy napot, de új korában elment két napot is.
Azt mondanám, hogy 30%-al ha jobb lett az új akkuval. Szóval, nem nagyon érte meg.

Annyit tudok tanácsolni, hogy tölts le egy akksi figyelő progit, az segít megtalálni az akksi zabáló appokat, és a mobilnetet, wifit, GPS-t csak akkor kapcsold be amikor kell + fényerő szabályozás. Ezekkel órákat lehet hosszabbítani a működési időn.

Üdv. István.

1

gbenyov
gbenyov picture

Hello!
Nekem is sok sok bajom van/volt az üzemidővel.
-Jótanács valóban:használj ellenőrző progit a telóba: mindent láthatsz, töltés/kisütés. Nálam a "Battery & charger test" megy.
-Üzemen kívül: FÉNYEK LE, GPS OFF, BLUETOOTH OFF, WIFI OFF, MOBILNET OFF.
-Ésmég valami. Tudod-e, hogy ha kicsi térerős helyen "állomásozol", határesetben, akkor a telódnak csak az adója (kapcsolattal és kapcsolaton kívül is (!!) 0,8A-es impulzusokat ránt magára? Ha van térerő az adott helyen, akkor ez 0,1A alatt is lehet!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

0

uniman
uniman picture
***

Nemááá!
Egy ismerősöm egy Galaxy Note-val ugyanígy járt, az új akku pont annyit bírt, mint a régi!
Lehet a készülékek fogyasztása növekszik meg?! 
Léteznek picit nagyobb kapacitású "prémium" akkuk is (már amennyiben hihetünk a felirataiknak). 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Lehet a készülékek fogyasztása növekszik meg?!

Erre egyértelmű a válasz: IGEN!!!

Aki nem rootolt, nem kínai google mentes készüléket használ, annál sajnos ez hamar előjön.
Van ugye a stock play services a maga 35 MB-jával pl. 5.1-es droidon és szintén pár megás play áruház. Ezek automatikusan frissülnek, még ha le is van tiltva a frissítés. A services a 35-ből 250-re dagadt, az áruház talán 5-8MB-ról 25 fölé.
1. Ezek a memóriában vannak állandóan, így mivel korlátozott a háttérfolyamatok működése, ezért ezek kilőnek más szükséges programokat, amik viszont mivel szükségesek, ismét elindulnak... ez ugye processzorhasználattal jár, azaz merül az aksi.
2. Folyamatos wifi használat a frissítések keresése és a statisztikai adatok küldése miatt. (crashlytics, analytics, ...) Ez átlagban napi 35MB adatforgalmat jelent kizárólagosan a play servicesnél.

Korábban már leírtam máshol, hogy üres rendszerű készülékkel kb. 2 nap üzemidő volt max (csak gyári programokkal).
Google anyagok törlése után ez az üzemidő 3 napos lett. Banki programnál okoz gondot a root. Ha valaki "vásárolja" a programokat és nem pedig letölti a prémium verziókat ingyen megfelelő oldalakról, akkor neki más "áruházra" kell áttérnie.

Nekem 3 éves a készülékem (kínai névtelen Conquest S8 "túlélő" készülék). Az aksit még mindig 2 naponta elég tölteni, amikor kb 30%-on van még, de van, hogy 3 napot is épp kibír.

Nálam van több program, ami karbantartja a rendszert:
-Greenfy: beállítható automatikus hibernálás, így ha bezártad pl a böngészőt, akkor nem fut tovább a háttérben, hanem valóban kilépteti bizonyos időközönként.
-SDMaid: a felesleges anyagokat törni (crash... analy... amiket már írtam, így a nem google programok se tudják elküldeni a kémkedéseiket (mert ezek a fájlok minden rendszerindításkor újra keletkeznek, és ha egyből akkor törölve lesznek, nincs nethasználat, nincs proci használat, nagyobb a "privacy").
3CToolbox (vagy Titanium Backup, vagy LuckyPatcher): ezekkel tudod "hibernálni" (fagyasztani) a nem használt programokat, így a háttérbeni felesleges elindulása megakadályozható, ez ismét fogyasztáscsökkenés.
Root: Vele és a fenti programokkal a programok hozzáférése tiltható, így pl. egy mezei hangrögzítő nem fogja lekérdezni a tartózkodási helyet, a névjegyeket, stb., ami szintén megtakarítás, illetve a reklám alapú összetevők is tilthatóak, így se reklám nem lesz látható, se adatforgalom nem keletkezik, hogy egy felesleges reklámot letöltsön. Sőt a gyárilag kémkedő programok, amik a stock firmware-ben rejtett (ikon nélküli) programok, azok is letilthatóak, mint pl. a MTKTest és társai, aminek haszna semmi, de sok esetben háttérben fut.
Nekem a Vodás kártyáimmal a 2G-s használat durván 4-6 óra pluszt ad a 3G-hez képest és a régi (2G/GSM) hangkodek miatt a hangom nem szakadozik, nem rezeg be, adótorony váltásnál sem hallatszik bele a hívásba.

Li-Ion/Li-Po aksi esetében az a reklámszlogen, hogy bármikor tölthető... igen, de 5 perc töltéssel 1 ciklus használódik el, ahogy a teljes töltéssel is 1 ciklus az összesből, ami pár ezer. Laptop aksit hoztam vissza fél órás üzemről 1:20-ra, egy másikat 5 percről 35 percre. Időnként kalibrálni kell: Teljesen feltölt, teljesen lemerít (nem csak leállításig (shut down), hanem pl. recovery módban addig, amíg kikapcsol (kick off)), ezt 5 alkalommal és az aksi elektronikája megtanulja az alsó és felső értékeket és mivel 1-2% alá lett merítve, egy újabb alsó érték is el lesz tárolva.

Prémium aksik... Nekem ceruza aksiból volt NiMH típusból GP, Varta és valami névtelen Novoko. Nekem a Novoko tartott a legtovább, a GP közepes, a Varta nagyon hamar zárlatos lett. Szóval nem mindig a "prémium" a jó választás, sokszor a legolcsóbb névtelen is tudja azt, mint a nagyok.
Kínai Li-Ion: volt jó széria, rossz széria. Volt, amelyik évekig annyit tudott, mint az eredeti, de volt, amelyik fél év után felpúposodott. Jól kell kifogni.

Hogy a fenti lista apróság lenne? Lehet, de sok apróság tesz ki egy egészet... lásd a kijelzők. Szóval érdemes megtudni, hogy mi eszik nálad annyit.

3

Sponsored links