You are here

Samsung ks1b chassis,bekapcsolás után visit a táp.Megoldva.

8 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
Hoztak egy iylen tvt,csak visit a tápja,lekötve a sorvég tranzisztort égővel jó,feszültségek rendbe,illetve nemtudom hogy itt a B+ fojamatosan kell hogy legyen,szerintem igen.
Megpróbáltam lekötni a függőleges tápját,nem e az terhel be,de ugyan az,sortranzisztor jó,feszültségek rendben vannak,létezik hogy a sortrafó ugy megy ki hogy a tranzisztor megmaradjon?

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ez a táp a túlterhelés hatására burst üzembe kapcsol, ezért visít.
Bármi okozhatja a sorvégfokban, akár valamelyik kondi, de akár a sortrafó is.

Tanulmányozd át a csatolmányt!

Üdv:
Fülesmester

0

marosi
marosi picture

Szevasz Fülesmester
Na meglett a hiba,lényegébe,én nem figyeltem eléggé,mert én a sipolás után rögtön ki is kapcsoltam,aztán most jobban meghajtottam megnéztem scoppal a sortranzisztor bázisát,és a tv az müködött,csak beterhelve,szóval az eltéritő van összeégve az terhelt,de hogy honnan vegyek ilyen lapos csőre az még fogalom.
Na azt csináltam,hogy egyessével átszedtema drót szálakat és elszigeteltem egymástól,most szárad a lakk ,mig nem lakoztam le csak a szigetelés volt a drótok között rátettem,megindult,egy nagyon picit lehetett egy sarokban észrevenni egy kis pókhálőszerü árnyékot,de azt is csak akkor mikor a kék háttér volt.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok!

Nem kell megijedni egy kis eltérítőtekercs menetzárlattól!

Üdv:
Fülesmester

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Eltéritôt tekerted le meg vissza, minden elismerésem neked, én még le se tudom tekerni szétverés nélkül (amikor rizbe megy)

0

marosi
marosi picture

Szia Shizo
Nem tekertem le csak,ott ahol áthuzott szétszedtem,szikével a huzalokat,és egyessével elszigeteltem egymástól szalaggal,de nem müanyaggal hanem vékony vásznassal,aztán lelagoztam,hát ennyi,még ilyet nem csináltam,de most megkellett próbálni mert ilyen tkercset nemtudtam volna keriteni.

0

supak.jozsef
supak.jozsef picture

Szia!
Csak az imént olvastam mivel küzködtél!
Van tekercsem ha érdekel!
Keress priviben.

Supák

0

marosi
marosi picture

Szevasz József
Köszönöm de már elvitték a tvt,de ha esetleg,még kellesz fogom tudni.

0