You are here

Samsung LE19B450 TV/Monitor nehezen veszi a távirányító jelét és nem találja a tv csatornákat

14 posts / 0 new
Last post
voci666
voci666 picture

Sziasztok!

Hozzám került egy Samsung LE19B450 típusú TV/Monitor. Bekapcsolásra össze vissza váltogatott a funkciók között, a távirányítóra egyáltalán nem reagált. Gondoltam a gombsoron valamelyik gomb rossz, ezért lehúztam a gombsorról a csatlakozót. Annyit javult a helyzet, hogy most már reagál a távirányítóra, de nagyon lassan. A távirányítós gombnyomás után vagy vált kb. 3-5 mp múlva vagy nem. Ezzel még együtt tudnék élni, de sajnos nem találja a TV csatornákat sem (kábelen jön analóg és digitális is).
A fenti probléma megoldásában kérnék segítséget. Előre bocsátom, hogy szkópom nincs, csak multiméterem.

Üdv.:
Voci

Comments
voci666
voci666 picture

Sziasztok!

Úgy tűnik a tuner rossz benne. Külső forrásról jól üzemel a tv. A táv is valószínűleg azért késlekedett, mert a tunert próbálta indítani a proci. Amíg a tunerrel volt elfoglalva, addig a távval nem foglalkozott, mikor leáll a tuner kereséssel, akkor a táv működik. Illetve külső forrásnál is jól működik a táv.
Szóval ennyit sikerült kideríteni. Ha valakinek lenne egy SATURN4_DTV_650 (BN41-01171C) lapja, és eladná, lehet érdekelne, vagy egy DN0Q403SH151A tunere (BN40-00137A).
Mindenkinek köszönöm a segítő hozzászólást.

Üdv.: Voci

0

agressiv
agressiv picture
*

Gondolhattam volna erre.. :)

0

SzG
SzG picture

"A távirányítós gombnyomás után vagy vált kb. 3-5 mp múlva vagy nem."

Távirányító elemcsere? Nézd meg egy kamerás mobillal a távirányító infra ledjét, hogy világít-e rendesen amikor megnyomsz egy gombot.

0

voci666
voci666 picture

Bocs. Most látom, hogy te is írtál. A távirányító elemjáével biztos nincs gond, mert másik samsung tv-m is van, azt simán működteti. Illetve annak a távirányítójával is ugyanígy működik/ nem működik.

0

SzG
SzG picture

Ok. Kamerás mobillal nézted?

0

agressiv
agressiv picture
*

Jesszusom hagyd már ezt, köze nincs a hibához a távirányítónak. Lemerült elemmel nem késleltetve dolgozik a TV, nem is értem az összefüggést.

0

voci666
voci666 picture

A távirányító biztos, hogy jó, mert a másik tv-t lehet vele kapcsolgatni. A másik tv távirányítója ugyanúgy nem működik ezzel a tv-vel. A távirányítás problémája nem a legfontosabb. Az a fő gond, hogy nem lehet behozni rajta a csatornákat.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

A lassúság alapján és szkóp híján én oszcillátorcserével kezdeném.

0

voci666
voci666 picture

Erre gondoltam én is. De az nem oldja meg azt a problémát, hogy nem lehet behozni rajta a csatornákat, ha jól gondolom. Ha a tuner a hibás, annak mi a jele? Mert beállítottam egy megfelelő frekvenciára (megnéztem egy másik tv-n), és ott is csak fekete háttéren a gyenge vagy nincs jel jelenik meg.

0

agressiv
agressiv picture
*

Ha túl lassú az I2C busz is amivel kommenikál a tunerrel, az lehet az oka.

0

voci666
voci666 picture

Szóval azt mondod, az oszcillátor csere lehet megoldaná azt is?

0

agressiv
agressiv picture
*

Lehet, meg kell próbálni. Ha van valamid amiben van olyan oszcillátor, akkor 5 perc az egész és kiderül.

0

voci666
voci666 picture

Rendben, holnap megnézem.

0

Sponsored links