You are here

Samsung LE27S71B LCD tv képhiba

6 posts / 0 new
Last post
spgabor
spgabor's picture

Sziasztok!

Egy Samsung LE27S71B LCD tv hibájával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. A tv egyik munkatársamé, ami azt a hibát produkálta, hogy a kép jobb oldalán elmentek a színek. Ez a hiba1.jpg-n látható. Ekkor rendelt bele ebay-ről egy másik t-cont. Az pár hete megjött, a színhiba megoldódott, viszont a hiba2.jpg-n látható hiba jelent meg. Vagyis az, hogy a kép közepén, mintha el lenne csúszva kb egy centit a képtartalom, ez az elcsúszás meg a szélén megjelenik hibás pixeloszlopok személyében.
Mivel elsőre a csere t-con problémájára gondoltunk, amit meg is reklamált kollégám a kínaiaknak. Így küldtek egy másik t-cont, amivel a hiba2.jpg-n lévő hiba továbbra is jelentkezik.
Az eredeti t-cont visszarakva a kép elcsúszás nem, viszont a színhiba újra jelentkezik. A tv-t odaadta, hogy nézzem meg én is, esetleg nem szalagkábel probléma az lcd-nél. Annyit tettem, hogy szétszedtem a kijelzőt, de szemre nem láttam COF levállást. Tapintásra sem változott a kép. A csatlakozók tiszták, a két szalagkábel érintkezői nem koszosak. Így a szalagkábel hibát kizárnám nagy eséllyel.

Mi okozhat ilyen hibát? Elképzelhető, hogy két ugyanolyan hibás t-con-t kaptott a kolléga? Vagy ha esetleg mégis kijelző hiba, akkor miért nem ugyanaz a hibajelenség jön elő a különböző t-con-ok esetében?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:
spgabor

File attachment: 
Comments
homat

szia
A rossznak vélt tconról szedd le a memoria icét 24cXX és rakd a ebayról rendeltre....
Nekem volt már hasonló problémám és így megoldódott...

0

Vote up!

You voted ‘up’

spgabor
spgabor's picture

Egyszer olvastam, hogy szokták a memoria ic-t cserélni, csak nem emlékeztem, hogy pontosan melyiket. Mivel három t-con van, így egy próbát megér.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Nem kimondottan ennél a típusnál (hanem kijelzőre szerelt t-con) de találkoztam már ezzel a problémával. Cof zárlat/szakadás okozta, ami a cserélt meghajtó (táp ic) tönkremeneteléhez vezetett. Mindezzel persze nem vagy előrébb, csak gondoltam leírom.. tehát az új t-con amiben még "minden jó" ezért produkál más jelenséget szerintem.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

spgabor
spgabor's picture

Szia!
Ha ez az opció él, akkor nem is érdemes foglalkozni vele sajnos.
Üdv:
spgabor

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Én megmérném a feszültségeket a két panelon, gyanítom hamar "látható" a különbség.. és az már nyújtana némi támpontot.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content