You are here

Samsung LE27S71BX nincs kép és háttérvilágítás, hang van-megoldva

8 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Üdv!
Csak hang van, a háttérvilágítás egy mp-re felvillan de képnek vagy képtartalomnak nyoma sem látszik a villanás közben sem és rávilágítva utána sem.
A felvillanás gyanúsan halovány, csak lekapcsolt villanynál látszik egyértelműen, a csövek helyére egyesével rátettem egy külső 17coll csövet és csak halványan, kicsit vibrálva világít mind a 7 cső helyén egyformán, HQ-s kis inverterrel meghajtva virít rendesen normál áramfelvétellel 12v táplálással, tehát a próbacső biztosan jó, a 27coll csövek meghajtására ez az inverter alkalmatlan így ezeket nem tudom mivel kipróbálni.
A tápban volt 2púpos és 4gyenge elkó, a többiek esr-re jók, mindet nem cseréltem mert melegítésre sem reagál ill. a tápfeszek is jók rajz szerint is, inverter felé 24v, 5v on/off folyamatosan megvan, rámelegítettem az inverterre is de nincs változás.
Nem tudom eldönteni, hogy a lámpáknak nézzek utána a kijelző szétszedésével /bár ezt feleslegesnek tartom mert úgysem fogják kérni a cseréket/, vagy az inverter hibája jöhet szóba?

Comments
papir
papir picture

Köszi Jenő a tippet is meg a küldött trafót is, 1db cseréjével megy a Samsung, más hiba már nem jött elő, minden ok.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jenci
Jenci picture

Gratula :beer:

0

Vote up!

You voted ‘up’

papir
papir picture

Köszi, igazatok lesz valószínű a trafókkal, nekiálltam mégegyszer, teljes csendben feltűnt pici ívhúzásra hasonlító hang az inverter felső részén, levettem a két felső trafót és felülről a második egyik oldala erősen eltér a többitől, 4006A valóban HQ-nál találtam is, köszi a segítséget.
Érdekes, hogy eredetileg is rámértem a trafókra de kb egyformának mutatkoztak, most visszaillesztve is egyértelműen nagy az eltérés, valószínűleg mérési hiba volt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jenci
Jenci picture

Sziasztok!
Mondtam én :yes:
Üdv.Jenő.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

A táphibát nem zárnám ki, kiváltképp ha a tápban F9222L IC van.
A tápfeszültséget ne csak DVM el mérd, hanem párhuzamosan legyen rajta amit mérsz Kb:24/12V 3W égővel.
Ha ez jó akkor lehet a trafó vagy annak meghajtója, ha a végfok NPN és PNP és valamelyik rossz akkor csinálhat ilyen halovány derengést mint amit írsz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture

Szia!
Ahogy "Jenci" javasolta mérd meg a trafókat. Sec oldalon kb. 1Kohm értéket kell mérned, de összehasonlítással is kiszűrheted a rosszat. Egy trafóra két cső van kötve, másik végük testen. Vagyis a próbacsöved nem csoda, hogy csak "dereng".
Nem írtál inverter típust, némelyiken van egy "kis biztosíték" is, ami a meghajtó részt védi...
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jenci
Jenci picture

Szia!
Trafók szekundereit átmérted nem szakadt valamelyik vagy nem lóg ki a sorból?Ha jól sejtem 4006A van benne. Külső táppal próbáld úgy kiderül mizu.De szerintem az invertered ludas.Ezek nem 7 hanem 14 csövesek egyébként.
Üdv.Jenő.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content