You are here

Samsung LE32A330J71N (GJE32SE) ki/be kapcsol

7 posts / 0 new
Last post
ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

az a gond ezzel a készülékkel hogy ötletszerűen ki-be kapcsolgat. Távirányítóhiba kizárva. Az elején van egy gomb, amivel lehet ki/be kapcsolni. Első körben ennek az átvezetésére gondolok. Mivel eléggé macerás szétbontani, rákérdeznék hogy volt-e másnak ezzel ilyen gondja, és ha igen akkor a kapcsolón kívül egyéb okozhat-e ilyent? (Ha nem ez akkor én passzolom...)
Nem régóta javítok LCD-ket, eddig csak táp és inverter hibákkal volt dolgom.

Köszi előre is.
Tamás

Comments
ELKO4
ELKO4 picture

Köszi mindenkinek, jó lett. Végülis csak kontakthibák voltak a táp szekunder körében, valami rettentő furfangos hibára vagy nyomógombhibára számítottam.

Ezen kívül kicseréltem 8db elektrolitkondit.

Üdv.

Tamás

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!

EEPROM kivesz, üres beforraszt. Persze csak a táp átkondizása után. Ha ezekután is kikapcsolgat, de húsz másodperccel a bekapcsolás után, és képet is ad, akkor go szervizmenü, és "Ready: ON" valamelyik menüpontban, Fejből nem tudom, melyikben.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ebben is mielőtt bármi mást csinálnál, először a táp elkóit cseréld ki.

Üdv:
Fülesmester

0

ELKO4
ELKO4 picture

Igen, köszönöm. 3 éves múlt a TV januárban, gondoltam rá hogy át is kondizom, de konkrétan ezt a hibát is okozhatja? Akkor is bekapcsol, ha nem spontán áll le, hanem rendeltetésszerűen van kikapcsolva.

Üdv.

Tamás

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Bármit okozhat!
A táp átkondizása már akkor is időszerű, ha ártani nem használ.

Üdv:
Fülesmester

0

ELKO4
ELKO4 picture

Köszönöm, ekként fogok cselekedni. Általában is szokásom, (CRT-knél is) hogy ha valami nem egyértelmű akkor első körben átkondizom a kérdéses fokozatot és utána megyek tovább.

Üdv.

Tamás

0