You are here

Samsung LE32C530 LCD TV kijelző csere ledesre lehetséges?

10 posts / 0 new
Last post
spellfire
spellfire picture

Sziasztok!

A következőről lenne szó:
Van egy kijelzőm (LC320EUH-SCA6) LED-es, amihez most szereztem egy törött kijelzős Samsung LE32C530 LCD tv-t. Kérdésem az lenne, hogy ki lehetne-e cserélni a régi törött CCFL-es kijelzőt a led-esre? Gondolom elég sokat kellene alakítani, de ha valaki már csinált ilyet, szívesen meghallgatnám (elolvasnám) a véleményét a dologról.
Én még ilyet nem csináltam, csak monitorokat ledesítettem de itt némileg komplikáltabbnak tűnik az ügy.

Sajnos a kijelzőről nem találtam leírást(részletest), csak a TV sm-jét ami itt is fent van az oldalon:

Link

Illetve egy hasonló LED panel leírása: LC320EUH-SCA1

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Laci

Comments
tvdoktor
tvdoktor picture

Szia Spelifire!

A kérdésedre a válasz,nem.
A LED tv az nem azt jelenti hogy a háttérvilágítás LED forrással van kivitelezve.
Mivel átalakítani nem tudod a main panelt,a kijelzőhöz alkalmazkodva cserélni lehet,de akkor a tápegységet is kellene cserélni,meg mindent,így többe kerűlne mintha vennél egy másik tv-t.
Egyébként a megoldás az az hogy, van egy kijelződ,megnézed milyen típusu tv ben van benne és veszel egy olyan típusú törött kijelzős tv-t.

0

spellfire
spellfire picture

Szia!

Nagyon szépen köszönöm válaszodat! Én is már erre erre gondoltam (vagyis hogy nem fog sikerülni), csak a megerősítésre vártam. Találtam már interneten olyan tv-t ami ugyanez kiváló kijelzővel, csak valami más baja van. Megveszem és a kettőből csinálok egy jót. Még egyszer köszönöm!

Üdv: Laci

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello

Egyébként nekem egy LE27T51 es tv van,úgy hogy nincs dobozban,csak a kijelző oda van rögzítve egy polchoz a panelek meg siloplastal rá van ragasztva a kijelzőre.

Majd ha sikerül egy dobozra szert tennem akkor majd bele rakom.de már vagy 6 éve így van.

0

davyrex
davyrex picture

0

spellfire
spellfire picture

Szia!

Tuti linkek, köszönöm, de a legfőbb problémám nem a háttérvilágítással van, hanem azzal, hogy a meglévő Samu TV 1db LVDS kábellel csatlakozik a kijelzőhöz, a ledes kijelzőnek pedig 2db kell. Ezt kellene valahogy megoldanom... Vagyis kellene egy másik main board, vagy T-CON, nm tudom, ezért érdeklődök, hogy valaki csinált-e már ilyet, vagy csak szimplán tudja a megoldást :)

Üdv: Laci

0

Jani65
Jani65 picture

Szia Laci!
Minden féleképpen szükséged lesz egy led-es power lapra,amely elegebdő teljesítményű,32"-es legyen.És a hozzá való mainre,amelyik helyesen csatlakozik a kijelzőhöz. /LVDS/ A mainhoz illeszthető infra vevő egység,de az már apróság.
Üdv.:Jani65

0

spellfire
spellfire picture

Szia!

Ha az invertert kikötöm és arról hajtom meg a ledeket, működhet a dolog? A legfőbb gond a kijelzőhöz csatlakozó main board lenne. Ilyet hol tudok szerezni? Vagy a meglévőt nem lehetne átalakítani, hogy kezelje ezt a kijelzőt? Ha minden kötél szakad akár el is cserélném ezt a kijelzőt egy ebbe a TV-be valóra...

Üdv: Laci

0

spellfire
spellfire picture

Sziasztok!

Még mindig keresem a megoldást! Ha valakinek van elfekvőben egy LTF320HM01 típusú kijelzője, vagy ezzel kompatibilis, akkor szívesen megvásárolnám, vagy elcserélném egy ledesre...

Üdv: Laci

0

Jani65
Jani65 picture

Szia!
A gyári T-con amíg nincs meg,addig nem lehet tv-t csinálni belőle...Én azért tanácsoltam az átalakítás lehetőségét,azt hittem a képek hiányában,hogy rajta van a kijelzőn a kontroll board! Azt próbálj a kollégákon keresztül szerezni! Üdv.: Jani

0

Sponsored links