You are here

Samsung LE3788BD LCD "zöldpofa" hiba

4 posts / 0 new
Last post
Gyurka
Gyurka picture

Sziasztok!
Címbeli készülékem 10 éves, most jelentkezett egy hiba: a fényes felületeken halvány penész zöld folt van (legzavaróbban az emberi arcon jelentkezik -innen a név, de látszik az égboltnál vagy nap, lámpa stb). A kép még nem élvezhetetlen, a színek rendben vannak, vannak olyan műsorok, filmek amelyben egyáltalán nem látszik (nem csak "a néger az alagútban" címűre gondoltam
:-).
Kérlek segítsetek, lehet-e érdemes-e javítani. Nem félek hozzányúlni -képcsövesekkel elég jól elboldogultam-, de LCD még nem láttam belűről.
Mellékelek egy képet.
A segítséget előre is köszönöm.

File attachment: 
Comments
uniman
uniman picture
***

A tv típusszáma nem stimmel....a hibás T-Con panel pedig akár 7-8 e Ft-ért is beszerezhető.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A TCON panelen (ha van) az AS15 nevű IC szokott ilyen jelenséget produkálni. Első körben azt kellene cserélni. Van olyan változat, ahol ennek az IC-nek a hasán is van egy pad, ami le van forrasztva, azt nehezedd leszedni.

0

Gyurka
Gyurka picture

Köszi Jaca!
Azt hiszem egy ilyen IC cserébe nem fogok bele (néztem a Youtube-on, SMD), egy komplett panel 20-25 eft körül mozog, egy 10 éves Tv-be kérdéses, hogy megérné-e.
Ha elmentek a tetőfedők (mert itt vannak, és oltári kupleráj van), belekukkantok. Romolhat ez az állapot szerinted ? Mert lehet, hogy megvárom amíg teljesen lerohad.
Szia

0