You are here

Samsung LE37S62 lcd tévé, folt a képen...

9 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Ezt a masinát nagy nehezen rendbe raktam (táp, inverter, main) így már működik. Viszont egy jelenség csak most vált láthatóvá. Még nem (sokszor)találkoztam ilyennel ezért kérdezem tőletek, mi okozhatja ezt? Talán kosz a kijelző mögött, vagy valami más? Próbáltam a legláthatóbb pillanatban lencsevégre kapni. Amúgy a képtartalom rendben levőnek tűnik mögötte, néha egész halovány csupán.
Köszönettel. Kiss Z.

File attachment: 
Comments
agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Bezony a kolegának igaza lehet, esetleg lehet még penészedés is a diffúzoron, vagy kijelzön, vagy mindkettőn. A kijelző szétszedése elég problémás és maradandó kárt is lehet okozni benne, szóval ennek csekkolását végső megoldásként ajánlanám.

0

nokias
nokias picture

Hali!

Kijelző elfáradt.....
Balázs

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ez egybevág az időközben elvégzett "vizsgálataim" eredményével: szét szedtem a kijelzőt, de látható szennyeződés nincs. Egy led reflektorral megvilágítottam a műanyag "lapokat", fénytörést ilyesmit nem tapasztaltam. Minden csövet külön meghajtottam teszterrel, nincs eltérés csakúgy mint beégés sem.
Tehát a "hátteret" kompletten kizárnám a gyanúsítottak köréből...
Köszönettel: Kiss Z.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Zoltán.

Több topicban is tárgyalva voltak ezekhez hasonló foltok, de (számomra) elfogadható magyarázat még nem került elő.
Persze, senki sem fogja a hibátlan kijelzőjén az állítását kipróbálni, hogy meggyőződhessen az igazáról...

Üdv: uniman

0

agressiv
agressiv picture
*

Én németből hozott monitorokra alpozom, mert egymás hegyére, hátára vannak rakva és az összenyomódásnál pont ilyenek lesznek, persze azok nem ekkorában, de olykor látszanak egy másik monitor csavarhelyei a kijelzőben. :) Én hibás monitorokkal teszteltem és erős, de rövid ideig tartó nyomásnál (ujjal) nem lesz maradandó, de kevésbbé erős, viszont tartós nyomásnál olyan lesz, mint a képen látható. A meleg okozhat még ilyesmit, de ez nem vaószínű.

Ja és egy alaposan megnyomorgatott kijelzőn oldalról nézve megtaperolva látszik, hogy hol lett megnyomva a kijelző és lötyög az egsz, elég rédekes látvány.

File csatolás: 

0

agressiv
agressiv picture
*

Lássuk be, ha ennyire rutinos voltál, akkor te is tudtad a választ. :)

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Mint írtam még nem sok ilyennel volt dolgom. Azok is inkább csak kisebb területen voltak foltosak jellemzően valamelyik sarokban vagy szélen. (füst, por stb, okozta) A nagyság és elhelyezkedés miatt tettem fel a kérdést...
Köszönettel: Kiss Z.

0

agressiv
agressiv picture
*

Fizikai behatás is okozhat ilyet, ha sokáig van nekinyomva egy kijelző valaminek akkor is ilyen lesz, persze tenni ellene nem lehet már.

0

Sponsored links