You are here

Samsung LE40B530P7W HDMI és DVB-C tuner nem működik

7 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Sziasztok!

Kaptam egy Samsung LE40B530P7W lcd tv-t, amit villámcsapás ért. Analóg tuner rész működik a tv-n, de a hdmi és a digitális tuner nem, ezek károsodtak. A digitális csatornákat a csatornakereső látszólag megtalálja, de a keresés befejeztével hiába léptetem a csatornákat mindenhol azt írja, hogy "nincs jel vagy gyenge" viszont a csatorna neveit kiírja, tehát mintha menne a tuner, csak kép/hang jel nincs. Hdmi-n ugyan ez a helyzet, rádugom az eszközt, de nem jeleníti meg a képet. Kérdésem az, hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni és ha igen hol keressem a hibát? (nem vagyok profi, csak hobbi szinten javítok) Esetleg ha valakinek van komplett hibátlan main hozzá még az is érdekelhet.

Köszönöm!

Comments
Jani65
Jani65 picture

Üdvözletem,ha még aktuális a dolog,van tunerem is,és main lapom is,keressen privátban.
Üdv.: J.J.

0

djhalasi
djhalasi picture

Köszönöm, de úgy néz ki a firmware frissítés megoldotta a problémát.

0

mosomedve
mosomedve picture

0

irkax
irkax picture

Szia,

szerintem ne szenvedj ezzel az alaplappal mert könnyen elvérezhetsz vele. Ez az alaplap nálam mumus listán van mert a BGA chipje legendásan kaka. Újraindulgat, pixeles kép, hang torz stb...... Főleg ha villám járta akkor meg tutira csere.
Ez csak tapasztalat, de ha van időd vele játszani akkor első körben firmware csere majd BGA golyózás és sorolhatnám.

Üdv.: Irkax

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Mi lenne, ha tennél "elé" egy DVBC boxot, és azt csatlakoztatnád a TV-hez? Ha úgy működne minden, akkor 10 eFt alatt kész a TV. Ez egy vélemény, javaslat.

Üdv: formasu

0

djhalasi
djhalasi picture

Erre gondoltam én is, de mivel a hdmi nem megy így scarton nem lesz az igazi a minőség, na meg jó lenne ha üzemelne a hdmi is laptopnak meg egyéb dolgoknak. Nyilván ha felejtős marad a set top box scarton, de jó lenne helyrehozni, akár alaplapcserével.

0